Το 2022 προβλέπεται ως μία από τις θερμότερες χρονιές στην Ιστορία. Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να αυξάνονται με καταστροφικά αποτελέσματα

Περιβάλλον
Tools

Μία από τις πλέον ζεστές χρονιές στην ιστορία των καταγεγραμμένων μετεωρολογικών δεδομένων αναμένεται να είναι το 2022.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία (Μετ Office), η παγκόσμια θερμοκρασία προβλέπεται το 2022 να είναι περίπου 1,09 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Αν και η θερμοκρασία θα είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τα επίπεδα που είχαν καταγραφεί σε κάποια έτη από το 2015 και έπειτα, το 2022 θα σημάνει την 8η συνεχόμενη χρονιά όπου το όριο του ενός βαθμού Κελσίου πάνω από τις θερμοκρασίες της προβιομηχανικής περιόδου θα ξεπεραστεί.

Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι θερμοκρασίες την επόμενη χρονιά ίσως να επηρεαστούν ελαφρώς προς τα κάτω λόγω της επιρροής του φαινομένου La Nina στον Ειρηνικό.

Ενας ψυχρότερος χειμώνας στην περιοχή ενδέχεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ζήτηση για φυσικό αέριο στην Ασία, τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για το συγκεκιρμένο καύσιμο.

Οι επιστήμονες που ασχολούνται με το κλίμα σημειώνουν ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να αυξάνονται χωρίς δραστικές περικοπές στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, προκαλώντας συχνότερα καιρικά φαινόμενα όπως οι καύσωνες και απειλώντας να προκαλέσουν περισσότερους θανάτους και να βλάψουν την παραγωγή τροφίμων.