Ο τ. υπουργός ΥΠ.ΕΣ., Τ. Θεοδωρικάκος, για το έργο της αναβάθμισης και αξιοποίησης του Υμηττού

Περιβάλλον
Tools

Ένα σπουδαίο έργο πνοής -η αναβάθμιση και αξιοποίηση του Υμηττού -έχει δρομολογηθεί για να γίνει πραγματικότητα.

Επί πολλούς μήνες είχα στενή και δημιουργική συνεργασία με τον τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, με όλους τους λοιοπύς δημάρχους της περιοχής και με όλους τους εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων.

Όπως είχα δεσμευθεί και αυτή τη δέσμευση τηρεί πλήρως ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, το έργο αυτό, εντάσσεται στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

΄Εχω μάλιστα προτείνει το ιδιαίτερο αυτό έργο να χαρακτηριστεί ως εμβληματικό, ώστε οι δήμοι της περιοχής να έχουν πρόσθετες δυνατότητες για ακόμη περισσότερα έργα και παρεμβάσεις μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης.

Προχωράμε μπροστά. Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πραγματικότητα. Οι πολίτες αποκτούν δυνατότητα για καλύτερες συνθήκες στη ζωή τους, με περισσότερο πράσινο και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Οι πολίτες των δήμων Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Ελληνικού- Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Παιανίας, Κορωπίου, Αγίας Παρασκευής, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Παπάγου-Χολαργού, αλλά και όλοι οι πολίτες του λεκανοπεδίου της Αττικής, θα απολαμβάνουν τις ομορφιές του Υμηττού με μεγαλύτερη ασφάλεια, άνεση και ελευθερία.

Με την ευκαιρία, θέλω να συγχαρώ, τις εθελοντικές οργανώσεις πυροπροστασίας του Υμηττού, αλλά και την πυροσβεστική υπηρεσία, οι οποίοι πριν μάλιστα από λίγο καιρό, με την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβασή τους, έσωσαν για άλλη μια φορά το δάσος, από την φωτιά.

imittos

Ολοκληρώνοντας ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο στόχο υλοποίησης του σπουδαίου αυτού έργου λέγοντας:

Ο στόχος υλοποίησης του έργου πρέπει ναι είναι διττός:

Πρώτον, μέσα από το έργο αυτό να επιτευχθεί η δραστική μεταβολή στην ποιότητα ζωής των κατοίκων που ζουν στην Αθήνα και ειδικά στην περιοχή που περιβάλλει τον Υμηττό. Σημειώνεται ότι γύρω από τον Υμηττό ζουν 1,2 εκατομμύριο πολίτες, δηλαδή περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας.

Δεύτερον, το έργο να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.