Απόπειρα εμπρησμού στο Πεδίο του Άρεως-Αυξάνει τα μέτρα φύλαξης η Περιφέρεια Αττικής

Περιβάλλον
Tools

Την εντατικοποίηση των μέτρων φύλαξης στα πάρκα και άλση της Περιφέρειας Αττικής, τον περιορισμό των εισόδων διέλευσης καθώς και την απαγόρευση εισόδου σε αυτά κατά τις βραδινές ώρες ζήτησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή το χθεσινό περιστατικό απόπειρας εμπρησμού με 8 μηχανισμούς.

Ο Περιφερειάρχης τονίζει ότι είναι ανάγκη να επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα και ζητά να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Επιπλέον με έγγραφο του σήμερα ζητά από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μ. Καραμαλάκη να συμβάλει στην εντατικοποίηση των ελέγχων και μάλιστα σε 24ωρη βάση στο Πεδίον του Άρεως προκειμένου να μην επαναληφθεί στο μέλλον αντίστοιχο φαινόμενο.

pedioareos patoulis py

Να σημειωθεί ότι οι μηχανισμοί εντοπίστηκαν εντός του Πεδίου του Άρεως και σε μια περίπτωση η πυρκαγιά που ξέσπασε περιορίστηκε άμεσα καθώς υπήρχε εντός του άλσους υδροφόρο όχημα της Περιφέρειας Αττικής. Στην προσπάθεια κατάσβεσης επιχείρησε και η πυροσβεστική. Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο προκειμένου να ενημερωθούν και να συντονίσουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τους Αντιπεριφερειάρχες να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για επιπλέον ενίσχυση των προληπτικών μέτρων. Μάλιστα για το θέμα αναμένεται να υπάρξει ειδική σύσκεψη με την παρουσία του Περιφερειάρχη προκειμένου να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα για την καλύτερη φύλαξη των πάρκων. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υπάρξει συνεργασία και με τις ομάδες εθελοντών.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά με το θέμα «Βρεθήκαμε χθες επιτόπου στο Πεδίο του Άρεως, όπου, ευτυχώς απετράπη απόπειρα εμπρησμού. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην ξαναδοθεί η δυνατότητα σε κανέναν να μετατρέψει το Πεδίο Άρεως και κάθε πνεύμονα πρασίνου σε “ξέφραγο αμπέλι” και ανεξέλεγκτο χώρο εγκληματικών ενεργειών. Δείχνουμε μηδενική ανοχή. Η ανομία και η καταστροφή του περιβάλλοντος ανήκουν στο παρελθόν. Για μας όσοι επιχειρούν να καταστρέψουν το περιβάλλον είναι εγκληματίες και πρέπει να τιμωρούνται».

airetos