Γιάννης Κωνσταντάτος, Πρόεδρος Σ.Π.Α.Υ.: Αυτοί είναι οι 4 άξονες πολιτικής για την αναγέννηση του Υμηττού μας

Περιβάλλον
Tools
spay konst ds
Τους 4 βασικούς άξονες της πολιτικής του για την αναγέννηση του Υμηττού, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος στην χθεσινή (8/1) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως τόνισε ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου, μέσα από τους 4 άξονες, πρωταρχικός του στόχος είναι η ανάδειξη του Υμηττού σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς και περιβαλλοντικής ανάπτυξης.

ymittos

Πρώτος άξονας:

– Συντήρηση τoυ εξοπλισμού πυροπροστασίας.

(Δεξαμενές, παρατηρητήρια, υδραυλικά έργα, κτλ)

– Ενέργειες για την πρόληψη πυρκαγιών. (αποψιλώσεις, καθαρισμοί, διάνοιξη δρόμων κτλ.)

– Αναδασώσεις και φροντίδα καμένων περιοχών

Δεύτερος άξονας: 

– Ανάδειξη του Υμηττού σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την ιστορία του.

– Διαμόρφωση εισόδων στον Υμηττό σε κάθε δήμο μέλος του Συνδέσμου.

– Πιστοποίηση μονοπατιών και διαδρομών στα πρότυπα του Μαινάλου.

Τρίτος άξονας:

Κατασκευή στα όρια κάθε δήμου, (μέλη του συνδέσμου) πάρκου που θα συνδυάζει περιβαλλοντική εκπαίδευση (π.χ. βοτανικός κήπος) και αναψυχή, όπου ο κάθε επισκέπτης με την συνδρομή εθελοντών και επιστημόνων θα “γνωρίζει” τον Υμηττό.

Τέταρτος άξονας:

– Ενίσχυση, ανάδειξη και οργάνωση των υφιστάμενων εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας χωρίς να επηρεάζεται η διοικητική τους αυτοτέλεια.

– Δημιουργία, σε δήμους (μέλη του συνδέσμου) οι οποίοι δεν διαθέτουν, νέων εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας.

Η επίσημη παρουσίαση των 4 αξόνων δράσης θα πραγματοποιηθεί από τον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ και Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, στις 22 Ιανουαρίου, 16:00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δημαρχείου Ηλιούπολης.

Ως γνωστόν, οι 11 δήμοι που είναι μέλη του Συνδέσμου εξέλεξαν Πρόεδρό του τον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο αναγνωρίζοντας ουσιαστικά το έργο που έχει επιτελέσει τόσο στο δήμο του όσο και στον Υμηττό.

 ymitt kentro dasopr argyr

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στα 26 χρόνια από την ίδρυση του ΣΠΑΥ εκλέγεται για πρώτη φορά δήμαρχος από το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης σ΄ αυτή την τιμητική θέση που όμως είναι και πολύ ουσιαστική αφού αφορά στην προστασία όλου του Υμηττού.