Η πλατεία Συντάγματος είναι ο αστικός γεωμετρικός τόπος στα όρια της αρχαίας πόλης και στο επίκεντρο της σύγχρονης Αθήνας. Διαμέσου της Ερμού μας οδηγεί στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι, στον Κεραμεικό. Είναι η κορυφή του Εμπορικού Τριγώνου που σχηματίζουν οι οδοί Ερμού, Σταδίου και Αθηνάς.

Φωτιά ξέσπασε στον Αυλώνα Αττικής το απόγευμα της Παρασκευής, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη, καθώς πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή. 

Η μεγάλη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη έχει ξεσπάσει από τις 13:40 σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Βουρλιώτες Σάμου.

Σε μια σύλληψη προχώρησαν οι αρχές για την φωτιά στα Στύρα στην Εύβοια που έκαψε μεγάλες εκτάσεις το απόγευμα του Σαββάτου (10.07.2021).

Στη διαβούλευση για το νέο προεδρικό διάταγμα προστασίας Υμηττού, οι δήμοι κατέθεσαν πλήθος αιτημάτων για να «αφαιρεθούν» οικοδομικά τετράγωνα από τις προστατευόμενες περιοχές, με σκοπό να προσθέσουν σε αυτά διάφορες δραστηριότητες που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να εντάξουν στον αστικό ιστό, ενώ υποστήριξαν με θέρμη τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων.

Σε αυξημένη επιφυλακή είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων μετά τη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο περιαστικό δάσος Σέιχ Σου.

Αίθριος με θερμοκρασίες σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα θα είναι ο καιρός αυτό το Σαββατοκύριακο. Το σκηνικό όμως θα αλλάξει από την Τετάρτη με ένα νέο κύμα κάυσωνα που θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τους 40 ναθμούς Κελσίου.

Περισσότερα Άρθρα...