«Φωτιές άναψε» η κατάθεσή του Χρ. Καλογρίτσα στην Προανακριτική της Βουλής: «Έλα Πολάκη να τα πούμε έξω οι δυό μας»!

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Tools

Αποκαλυπτικός παραμένει ο Χρήστος Καλογρίτσας που συνεχίζει για δεύτερη εβδομάδα την κατάθεση του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ο αποκαλούμενος και «κόκκινος εργολάβος» ανέφερε, σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, πως ο Νίκος Παππάς του είχε πει για το ποσό που θα πρότεινε στη δημοπρασία για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, καθώς και ότι γνώριζε για τις προσφορές των άλλων υποψηφίων στον διαγωνισμό.

Β. Κεγκέρογλου: Ποσά σας είχε πει να βάλετε;

Χρ. Καλογρίτσας: 24-25 εκατομμύρια.

Β. Κεγκέρογλου: Μας λέτε πως ο Παππάς σας είπε τι προσφορά θα έπρεπε να μπει και πως γνώριζε ποσά θα βάλει και πως γνώριζε λεπτομέρειες για το ποιος θα κάνει τι και πώς; Δηλαδή μας λέτε πως πατρόναρε τον διαγωνισμό;

Χρ. Καλογρίτσας: Μου είπε πως έπρεπε να φθάσουμε ένα νούμερο. Προσπάθησε να πει πως αυτό θα έπρεπε να κάνει ο ένας κι αυτό ο άλλος.

Ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε μάλιστα και νέα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Νίκο Παππά, σχετικά με την εφημερίδα «Documento», κλείνοντας μάλιστα, ένα εξ αυτών με τη φράση «σ’ αγαπώ».

Αποσπάσματα των sms αναφέρουν:

Ν. Παππάς: Αν κλείσει πρόσεξε!

Χρ. Καλογρίτσας: Νίκο μου! Εμείς δεν θα την κλείσουμε. Ποιος θα την κλείσει; Οι μόνοι που μπορούν είναι οι δημοσιογράφοι. Ξέρεις κάτι; Επίσης πάλι ρωτώ: Tι εννοείς «πρόσεξε»; σ.α.

Ν. Παππάς: Εννοώ ότι δεν πρέπει να εκτεθούμε. Βουίζει ότι ο Μητσοτάκης μέσω Θεοδωρικάκου σου έχει βάλει θέμα. Εγώ δεν το πιστεύω

Χρ. Καλογρίτσας: Τέτοιες δήθεν αμφιβολίες αλλού. ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ! Αφού εσύ δεν το πιστεύεις, τι σε νοιάζει που βουίζει; Εγώ κομματικά πειθάρχησα και πειθαρχώ μόνο στον Αρχηγό μας και στον σύντροφο μου Π.

Νίκος Παππάς: Μπράβο. Αρα συνεχίζουμε.

Σε άλλο σημείο φέρεται να αναφέρθηκε και στην εμπλοκή του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, λέγοντας πως το σχέδιο ήταν να εισέλθει στο μετοχικό σχήμα, προκειμένου να επιστραφούν τα χρήματα που ο ίδιος έδινε ως μπροστινός.

Β. Κεγκέρογλου: Το Α2 τι ήταν;;;

Χρ. Καλογρίτσας: Να το τελειώνουμε το Α2 ήταν ο Αρτεμίου.

Δ. Μαρκόπουλος: Άρα επιβεβαιώνεται όλα αυτά που χθες μας είπατε. Αρτεμίου - Παππάς ήταν ένα. να αποσαφηνίσετε λοιπόν. Ο Α2 Αρτεμίου στο σημειωματάριο σας περιγραφόταν ως εκ των μετόχων στο σχήμα;

Χρ. Καλογρίτσας: Το έχω εξηγήσει σαφώς. Το θέμα της χρηματοδότησης και της επιστροφής προς εμένα των χρημάτων έγινε έτσι. Ο Παππάς εγγυόταν πως θα πάρω τα λεφτά μου πίσω. Αναφερόταν ο Α2 100% και θα τα συγχωνεύσουνε την επόμενη ημέρα.

Ένταση σημειώθηκε όταν ο μάρτυρας κατέθεσε την κατάσταση στην οποία βρέθηκε μετά τον διαγωνισμό.

Χρ. Καλογρίτσας: Μέχρι που έχασα τον διαγωνισμό θεωρούμουν από τις κορυφαίους ομίλους. Έχασα τα πάντα. Η οικογένεια μου κλαίει. Δεν έχω ούτε κρεβάτι να κοιμηθώ.

Π. Πολάκης: Κοντεύω να κλάψω

Χρ. Καλογρίτσας: Xωροφύλακες ανακριτές δεν δέχομαι

Λ. Τσαβδαρίδης: Να καταθέσεις Καλογρίτσα αυτά που έχεις. Ο,τι έχεις

Χρ. Καλογρίτσας: (για Πολάκη): ΆAντε ρε παληκαρά της φακής. Να με προστατεύσετε κύριε πρόεδρε. Παλικάρι της φακής. Έλα Πολάκη να τα πούμε έξω οι δυο μας.

Λ. Τσαβδαρίδης: Nα δώσεις στοιχεία Καλογρίτσα. Πέντε ημέρες μας δουλεύεις.

Π. Πολάκης: Δεν με ακουμπάει καμία σου απειλή Καλογρίτσα.

Δ. Μαρκόπουλος: Nα σταματήσει να παίζει ο μάρτυρας. Να τα δώσει όλα τα στοιχεία-κλειδιά. Φιλομετράς Καλογρίτσα διαρκώς στοιχεία όμως τα δίνεις με το σταγονόμετρο. Εδώ δεν παίζουμε κύριε Καλογρίτσα. Να μιλήσετε. Τέλος με τα αστεία κύριε μάρτυρα. Μη μας φυλλομετρείτε εδώ SMS. Τέρμα τα μισόλογα. Δώστε τις επικοινωνίες ΤΩΡΑ. Δεν θα κοροϊδεύετε!

Οι τόνοι ανέβηκαν και λίγο αργότερα.

Χρ. Καλογρίτσας: (φωνάζει ο Καλογριτσας γιατί διαπληκτίστηκε με Πολάκη). Δεν είσαι σοβαρός ! Οι χωροφύλακες ήταν πιο έξυπνοι από εσένα. Τη θες; Να σου πω για το το ήταν το White House και το white porscha?ε να ξέρεις. Γνωρίζω τι είναι»!

Σύμφωνα με πηγές της επιτροπής, επικράτησε χαμός στην αίθουσα.

Δ. Μαρκόπουλος: Να μη φύγει ο μαρτυρας αν δεν μας τα αποκαλύψει. Καλογρίτσα δεν θα φύγεις αν δεν μιλήσεις. Μην μας εμπαίζεις. Πες τώρα. Τι ήταν white house - white porscha. Δεν θα παίζεις εδώ

Π. Πολάκης: Uέλω να ρωτήσω.

Δ. Μαρκόπουλος: Dεν φεύγεις αν δεν μας αποκαλύψεις. Δεν θα ξεφεύγεις έτσι. 

Ρωτήθηκε και για τις σχέσεις Αρτεμίου - Παππά, λέγοντας πως ο δικηγόρος είχε έλθει από την Κύπρο στην κηδεία της μητέρας του Νίκου Παππά, καθώς ήταν φίλοι.

Χρ. Καλογρίτσας: Πρέπει να γνώριζε την οικογένεια του. Ήταν μάλιστα στεναχωρημένος προφανώς γιατί γνώριζε τη μητέρα του Νίκου Παππά.

Λ. Τσαβδαρίδης: Στη Βενεζουέλα με τον Παππά και τον Αρτεμίου πήγατε μαζί;

Χρ. Καλογρίτσας: Πήγαινα συχνά. Μου άρεσε.

Λ. Τσαβδαρίδης: Μαζί τους πήγατε;

Χρ. Καλογρίτσας: Εγώ πήγα με άλλο αεροπλάνο

Δ. Μαρκόπουλος: Αφήστε τα αυτά. Μαζί βρεθήκατε; Μην μας εμπαίζεται. Πήγατε την ίδια περίοδο με τους Παππά - Αρτεμίου;

Χρ. Καλογρίτσας: Εμένα φίλος ήταν ο Λαφαζάνης που του άρεσε η Βενεζουέλα.

Δ. Μαρκόπουλος: Καταλάβαμε κύριε μάρτυρα... καταλάβαμε πολύ καλά.

cnngr