Δ. Ηλιούπολης: Στον Εισαγγελέα Φάκελλος στοιχείων παρανομιών - κακοδιαχείρησης που ζημίωσαν τον δήμο

Ηλιούπολης
Tools

dimarxeio hlioup

Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας

Την Πέμπτη 14/4/2016 συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης τα πορίσματα του διαχειριστικού ελέγχου της Εταιρείας «ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε.» που συντάχθηκαν από ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές. 

Τα πορίσματα αυτά αναδεικνύουν με σαφήνεια σωρεία παράνομων ενεργειών και κακοδιαχείρισης κατά το χρονικό διάστημα από το Μάιο του 2009 έως το Δεκέμβριο του 2010 οι οποίες οδήγησαν τελικά τον «ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε.» σε χρέη άνω του 1.500.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με έκπληξη διαπιστώσαμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χ. Κοκοτίνη καθώς επίσης και του Δ. Πανταζόπουλου να υπερασπισθούν τον πρώην δήμαρχο Γ. Αναγνώστου.

Η στήριξή τους αυτή μας επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά την ανίερη συμμαχία που υπάρχει μεταξύ τους τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά απέναντι στην παράταξή μας. Αποτέλεσμα αυτής της ανίερης συμφωνίας ήταν άλλωστε και η  επίσημη στήριξη που παρείχαν στην παράταξη του κ. Κοκοτίνη στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών ο κ. Αναγνώστου και ο κ. Πανταζόπουλος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κοκοτίνης που ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε.» χαρακτήρισε «αταξίες» τα όσα έγιναν στην εταιρία εκείνη την περίοδο, ο δε κ. Πανταζόπουλος επιβεβαίωσε το μοναδικό στόχο ύπαρξης της παράταξής του (μετά την εκλογική του κατάρρευση στις εκλογές του 2010 και του 2014) που είναι η συνέχιση της διάσπασης της Δημοκρατικής Παράταξης.

Παρότι τελικώς αναγκάστηκαν να ψηφίσουν την παραπομπή του φακέλου στον Εισαγγελέα, αφού τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους ορκωτούς ήταν αδιάσειστα, υποκρίνονταν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το τι έγινε στο Δημοτικό Κοιμητήριο, στο Άλσος Κιντής, στο SportsCafé, στον Προφήτη Ηλία, με τα υπέρογκα χρέη στο ΙΚΑ (μη απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών) και στην εφορία (μη απόδοση των παρακρατηθέντων φόρων) που ξεπερνούσαν το 1.000.000 ευρώ καθώς επίσης και στους προμηθευτές που παραμένουν ακόμα απλήρωτοι.

Υποκρίθηκαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τις παράνομες, εκτός ΑΣΕΠ, προσλήψεις υπαλλήλων στην «ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε.», για τη δημιουργία προεκλογικής πελατείας, υπάλληλοι που απασχολούνταν ως γραμματείς των αντιδημάρχων και φύλακες στο δημαρχείο, ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τα κονδύλια που δαπανήθηκαν για  την εκτύπωση προεκλογικών εντύπων του κ. Αναγνώστου μέσω της «ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε.».  

Το μόνο που τους φταίει είναι ο «αυταρχικός» Δήμαρχος που δίνει καθημερινά τη μάχη για την κάθαρση στις Δημοτικές Επιχειρήσεις τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση  απέναντι στους πολίτες της Ηλιούπολης.

Ας καταλάβουν λοιπόν καλά πως σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσει απαρέγκλιτα να βαδίζει.

Πρώτα η Ηλιούπολη