Τροχαίο δυστύχημα στη Γλυφάδα: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό της Corvette

Γλυφάδας
Tools

Για κακούργημα θα κληθεί σε απολογία από τον ανακριτή ο 40χρονος οδηγός της Corvette, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε έναν 25χρονο μοτοσικλετιστή, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης , στο ύψος της Γλυφάδας.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας κινήθηκε με βάση τις νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που προβλέπουν αυστηρότερη ποινική μεταχείριση σε περιπτώσεις επικίνδυνης οδήγησης.

Συγκεκριμένα, άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και λόγω της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου.

Τα υπέρ και τα κατά των πρόωρων εκλογών - Κίνδυνοι κι ευκαιρίες
Επιπλέον, η δίωξη περιλαμβάνει και δύο πλημμελήματα για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για παράβαση του άρθρου 43 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αφορά στην εγκατάλειψη του θύματος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από τη διενέργεια της προανάκρισης για τον οδηγό του δεύτερου οχήματος δεν προέκυψε εμπλοκή στο δυστύχημα και ως εκ τούτου η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.