ΓΛΥΦΑΔΑ: Καταδίκη σε 18μηνη φυλάκιση κ.α. δύο πρώην Δημάρχων της

Γλυφάδας
Tools

kokoris landrakis

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του  vimaonline.gr, δύο πρώην δήμαρχοι της Γλυφάδας, οι Κώστας Κόκκορης και Στέλιος Λανδράκης καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών έκαστος, τη στέρηση του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου για ένα χρόνο στον Κώστα Κόκκορη και πρόσθετη χρηματική ποινή και στους δύο.

Οι κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκαν ήταν "δωροδοκία για εκλογή" για τον Κ. Κόκκορη και "δωροληψία για εκλογή" για τον Στ. Λανδράκη. 

Το "Συμφωνητικό Συνδιοίκησης" υπέγραψαν ανάμεσα στην πρώτη και δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών του 2010, με υπόσχεση εκ μέρους του Κ. Κόκκορη εκχώρησης διοικητικών θέσεων στο Δήμο προς τους κυρίους Λανδράκη και Παπαδόπουλο (απεβίωσε λίγο αργότερα), και εκχώρηση χρηματικού ποσού, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, προκειμένου να στηρίξουν τον κ. Κόκκορη στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2010 ώστε να εκλεγεί δήμαρχος, εις βάρος του αντιπάλου του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στις επαναληπτικές εκλογές ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχασε τη δημαρχία με διαφορά λίγων ψήφων. Έλαβε 11.206 ψήφους έναντι του αντιπάλου του που έλαβε 11.258. Δηλαδή το αποτέλεσμα κρίθηκε με 52 ψήφους διαφορά.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προσέφυγε στο εκλογοδικείο, το οποίο μείωσε τη διαφορά των ψήφων χωρίς όμως να ανατρέψει το αποτέλεσμα.