ΓΛΥΦΑΔΑ: Καταγγελία για εμπλοκή της δημοτικής παράταξης ΣΥΡΙΖΑ με δίκτυα εμπόρων ¨χωρίς μεσάζοντες"

Γλυφάδας
Tools

dimarxeio glifadas2

Καταγγελία για  την εμπλοκή της Δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ με τα δίκτυα εμπόρων «χωρίς μεσάζοντες» που, τις τελευταίες ημέρες, προσπαθούν να «επιβληθούν» σε κάθε Δήμο ένανε στο Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας ο δημοτικός σύμβουλος, Αιμ. βουγιουκλάκης..

Οπως, μεταξύ των άλλων, ανέφερε:

"Η δημοτική αρχή Γλυφάδας, με μια σειρά από δράσεις και πράξεις της, στηρίζει τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την σκληρή οικονομική πραγματικότητα. Οι πρωτοβουλίες πολιτών που έχουν την ίδια στόχευση, μας βρίσκουν δίπλα τους. Όλα, όμως, πρέπει να γίνονται με βάση τη διαφάνεια και τη νομιμότητα.

Όχι «ετσιθελικά» και με αδιαφανείς μεθόδους.Το περασμένο Σάββατο μια ομάδα ανθρώπων που δεν δήλωσαν ποτέ και σε κανέναν την ιδιότητά τους (παραγωγοί; μεσάζοντες; πωλητές;), που δεν ζήτησαν - και προφανώς δεν έλαβαν - καμία νόμιμη άδεια, αποφάσισαν με πραξικοπηματική λογική να καταλάβουν παράνομα το Σάββατο το πρωί μέρος του οδοστρώματος σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας για να πουλήσουν προϊόντα. Μάλιστα, είχαν ανακοινώσει την τετελεσμένη απόφασή τους να πραγματοποιούν την εμπορική αυτή δραστηριότητα κάθε μήνα, στο ίδιο σημείο! Αυθαίρετα! Η αστυνομία, ως όφειλε, έπραξε το καθήκον της και απέτρεψε το παράνομο εμπόριο.

Το λυπηρό είναι ότι σήμερα, με μια πρωτοφανή για τα δημοτικά δεδομένα ανακοίνωση, αποκαλύπτεται ότι εκλεγμένη δημοτική παράταξη συντάσσεται εμφανώς με τους καταπατητές της νομιμότητας στην πόλη μας. Γεγονός που είχα επισημάνει στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο"

 

Επιπρόσθετα, ο Δήμος Γλυφάδα σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Η δημοτική αρχή Γλυφάδας, με μια σειρά από δράσεις και πράξεις της, στηρίζει τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την σκληρή οικονομική πραγματικότητα. Οι πρωτοβουλίες που έχουν την ίδια στόχευση μας βρίσκουν δίπλα τους.

Όλα, όμως, πρέπει να γίνονται με βάση τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Με μια πρωτοφανή για τα δημοτικά δεδομένα ανακοίνωση, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυφάδα πήρε το μέρος των καταπατητών της νομιμότητας στην πόλη μας. Μια ομάδα ανθρώπων που δεν δήλωσαν ποτέ και σε κανέναν την ιδιότητά τους (είναι παραγωγοί; είναι μεσάζοντες; είναι πωλητές;), που δεν ζήτησαν - και προφανώς δεν έλαβαν - καμία νόμιμη άδεια, αποφάσισαν με τη λογική του «έτσι θέλω» να καταλάβουν παράνομα το Σάββατο το πρωί μέρος του οδοστρώματος σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας ώστε να πουλήσουν προϊόντα. Είχαν μάλιστα ανακοινώσει αυθαίρετα την τετελεσμένη απόφασή τους να πραγματοποιούν την εμπορική αυτή δραστηριότητα κάθε μήνα, στο ίδιο σημείο!

Η αστυνομία έπραξε το καθήκον της και απέτρεψε το παράνομο εμπόριο. Η δημοτική παράταξη του κ. Ταστάνη, με προκλητική περιφρόνηση και στη νομιμότητα, αλλά και στους εκατοντάδες εμπόρους και παραγωγούς της πόλης μας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζεται την παρανομία, ισοπεδώνοντας μάλιστα τις έννοιες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, τις οποίες έμπρακτα υπερασπίζεται η νέα δημοτική αρχή.

Η διάθεση προϊόντων «χωρίς μεσάζοντες», όπως αποκαλείται, μπορεί να πραγματοποιηθεί και στην πόλη μας, αρκεί φυσικά να τηρούνται όλοι οι κανόνες νομιμότητας, διαφάνειας και προστασίας της πόλης και της γειτονιάς που φιλοξενεί τη σχετική δράση. Το εν λόγω κίνημα που έχει αναπτυχθεί ανήκει σε όλους τους παραγωγούς - οι οποίοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν εφόσον το επιθυμούν, με ανοιχτή πρόσκληση - και δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο μιας παράταξης ή μιας μεμονωμένης ομάδας παραγωγών.

Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι ο σεβασμός στα δικαιώματα και των κατοίκων και του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της Γλυφάδας θα είναι απόλυτος και σίγουρα δεν θα μπαίνει στο ζύγι της κυβερνητικής δημοτικής παράταξης.