ΣΥΡΙΖΑ Αλίμου: Ο Δήμος να φιλοξενήσει μετανάστες σε κτίριό του

Αλιμου
Tools

metanastes syrmata

Oπως αναφέρει το vimaonline.gr, πρόταση στον Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη να φιλοξενηθούν μερικές δεκάδες μεταναστών σε κτίριο του δήμου έκανε η επικεφαλής του συνδυασμού "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι" (ΣΥΡΙΖΑ Αλίμου) Ελένη Μπελιά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Αναφερόμενη στο μεγάλο πρόβλημα ροής μεταναστών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, είπε ότι πρέπει να υπάρξει κεντρική πολιτική προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό.

Όμως, και μέχρι να γίνει αυτό είπε πως "θα πρέπει να πάρουν πρωτοβουλία οι Δήμοι, προκειμένου να φιλοξενήσουν αυτούς τους ανθρώπους" και αναφέρθηκε στο παράδειγμα του δήμου Αγίου Δημητρίου, ο οποίος κατάφερε με πολλά προβλήματα βέβαια, να δημιουργήσει μια δομή φιλοξενίας στον Ασύρματο, για μετανάστες.

Ο Δήμος ανάμεσα στο 1ο Δημοτικό και στην Παιδόπολη διαθέτει ένα κτίριο που παλαιότερα φιλοξενούσε κακοποιημένες γυναίκες. Αυτό το κτίριο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μερικές δεκάδες μεταναστών.

Ο χώρος αυτός θα μπορούσε να λειτουργήσει με τη βοήθεια εθελοντών δημοτών είπε η κυρία Μπελιά, αλλά και με τη βοήθεια υπαλλήλων του Δήμου, μετά από συνεννόηση με το σύλλογο εργαζομένων.

Κλείνοντας η κυρία Μπελιά κάλεσε το Δήμαρχο να εξετάσει αυτή την πρόταση προκειμένου ο δήμος Αλίμου να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρίας Χριστοδουλοπούλου.