Σοκ προκάλεσε στον Δήμο Αλίμου αλλά και στο πανελλήνιο η είδηση της επ' αυτοφώρω σύλληψης της δημοτικής συμβούλου της συμπολίτευσης κας Μαρίας Πανούση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μετά από καταγγελία υπαλλήλου εναντίον της για απόπειρα χρηματισμού.
Η Δημοτική σύμβουλος μετά την επ' αυτοφώρω σύλληψή της, οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Μετά τις καταθέσεις της ιδίας της κατηγορούμενης, του δημάρχου, στελεχών, και της διευθύντριας του Πολιτιστικού Οργανισμού Αλίμου από τον οποίο εκταμιεύθηκε ποσόν που βρέθηκε στα χέρια της δημοτικής συμβούλου, η εν λόγω δημοτική σύμβουλος αφέθη ελεύθερη.
Ακολούθησαν μηνύσεις εκατέρωθεν καθώς η κα Πανούση αρνείται τις κατηγορίες.
Εις βάρος της κυρίας Πανούση έγινε καταγγελία από εργαζόμενη του δήμου που ισχυρίζεται ότι της ζητούσε τμήμα των μηνιαίων αποδοχών της.
Η καταγγελία έγινε στην ΕΛΑΣ, αρμόδιο τμήμα της οποίας επιλήφθηκε προσημειώνοντας τα χαρτονομίσματα όταν η εργαζόμενη επισκέφθηκε στην κυρία Πανούση στο σπίτι της.
Το θέμα βέβαια πήρε πανελλαδικές διαστάσεις καθώς η κα Πανούση είναι και στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας και παρουσιάζεται σε φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο να πρωταγωνιστεί σε προεκλογικές εκδηλώσεις στελεχών.
Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο κατηγορώντας και το δήμαρχο για ένοχη σιωπή.
Η αίτηση έγινε δεκτή και την Δευτέρα (26/1) πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ:
Παραιτήθηκε η δημ. σύμβουλος Μαρ. Πανούση για υπόθεση χρηματισμού. Ανακοίνωση Κονδύλη.