dimarxeio alimou

Την έντονη διαμαρτυρία της Δημοτικής Αρχής Αλίμου προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τους χειρισμούς της τελευταίας στο θέμα της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής (Νήπιο και Προνήπιο) εξέφρασε με επιστολή του ο Δήμαρχος Αλίμου, την οποία σας επισυνάπτουμε προς ενημέρωσή σας.

Ο Δήμαρχος τονίζει τις ευθύνες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την ταλαιπωρία των οικογενειών και τη δυσαρέσκεια της Δημοτικής Αρχής «για την έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού» από την Υπηρεσία, αλλά και για την «έλλειψη σεβασμού προς τις εισηγήσεις και τις προτάσεις του Δήμου Αλίμου».

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Αλίμου επισημαίνει προς τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: «είμαστε πάντοτε διαθέσιμοι για κάθε συνεργασία και ανταποκρινόμαστε ταχύτατα για την επίλυση κάθε προβλήματος που προκύπτει. Όμως αυτό δεν μπορεί να εξακολουθήσει να γίνεται υπό καθεστώς διαρκών αιφνιδιασμών μας από την πλευρά σας και συνεχών αλλαγών σχεδιασμού, για τις οποίες ενημερωνόμαστε εκ των υστέρων, ευρισκόμενοι προ τετελεσμένων αποφάσεών σας».

kondylis brabeio usa

Λίγες μέρες πριν από την ορκωμοσία για την έναρξη της δεύτερης θητείας του, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης μετέβη στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτείων, όπου και παρέλαβε στις 24 Αυγούστου το μεγάλο διεθνές βραβείο«THE BIZZ AWARDS – BIZZ AMERICAS 2019» για την οργάνωση και λειτουργία του Δήμου, καθώς και τον Δημοτικό σχεδιασμό για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης του Αλίμου.

Τα Bizz Awards αναγνωρίζουν τους επιτυχημένους οργανισμούς και επιχειρήσεις ανά την υφήλιο, που συνεισφέρουν στην καθημερινή ανάπτυξη της τοπικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο αμερικανικός αυτός θεσμός δημιουργήθηκε με στόχο την ανάδειξη των καινοτόμων πρακτικών των μικρών, μεσαίων και μεγάλων οργανισμών όλου του κόσμου, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στην τοπική και διεθνή κοινότητα.

Τα Βραβεία απονέμονται από τον οργανισμό World Confederation of Businesses (WORLDCOB), έναν φορέα που απαριθμεί 3.500 μέλη σε 130 χώρες του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή της βραβεύσεως του Δήμου Αλίμου έγινε από τους διοργανωτές χωρίς να έχει θέσει ο Άλιμος υποψηφιότητα για διάκριση!

Ο Δήμαρχος Αλίμου με την ευκαιρία της λήψης του βραβείου αναφέρθηκε στην πόλη του Αλίμου ως γενέτειρα του μεγάλου ιστορικού της αρχαιότητας Θουκυδίδη και διαβεβαίωσε το σύνολο των μελών του οργανισμού World Confederationof Businesses (WORLDCOB) ότι ο Δήμος Αλίμου θα συνεχίσει να ενισχύει την αναπτυξιακή του πολιτική, όπως ήδη αναγνωρίσθηκε από τους ίδιους, προκειμένου να προσφέρει καλύτερες προοπτικές για τους κατοίκους του, με σεβασμό στο περιβάλλον και διατηρώντας ίσες ευκαιρίες προς όλους.

Τον Δήμαρχο συνόδευσε στο υπερατλαντικό ταξίδι του η Δημοτική Σύμβουλος κ. Γεωργία Πάπας

dimarxos

alimos ix thalassa

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, για πτώση Ι.Χ.Ε οχήματος, κενό επιβατών, στη θαλάσσια περιοχή μαρίνας Αγίου Κοσμά.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ πραγματοποιήθηκε κατάδυση από δύτη της εν λόγω μαρίνας, επιβεβαιώνοντας ότι το όχημα ήταν κενό επιβατών.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού ενημερώθηκε ο αρμόδιος φορέας για τον αποκλεισμό και τη σήμανση του σημείου μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ανέλκυση του οχήματος.

dimarxeio alimou

Ότι, ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, απαγόρευσε σε υπαλλήλους του Δήμου Αλίμου να παραστούν στην Εξόδιο Ακολουθία εργαζόμενου-συναδέλφου τους, που σκοτώθηκε πηγαίνοντας στην εργασία του, για να τιμήσουν τη μνήμη του και να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στην οικογένεια του θανόντα, καταγγέλλει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., σε συνέχει σχετικής καταγγελίας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου.

«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά του Δημάρχου Αλίμου, που έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη μήνιν του Συλλόγου Εργαζομένων, και στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων που στόχο έχει να στείλει το μήνυμα στον Ανδρέα Κονδύλη πώς τέτοιου είδους ενέργειες είναι απορριπτέες, καταδικαστέες και δεν πρόκειται να περάσουν.

Όπως κατήγγειλε με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, ο κ. Κονδύλης απαγόρευσε στους υπαλλήλους και στους συναδέλφους του Αθ. Στρατιώτη, που σκοτώθηκε πηγαίνοντας στην εργασία του, να παραστούν στην Εξόδιο Ακολουθία που θα τελεστεί στις 10:30 σήμερα το πρωί, στο Νεκροταφείο του Βύρωνα.

Ο κ. Κονδύλης με αυτόν τον τρόπο δείχνει το ανάλγητο πρόσωπο του και ασέβεια προς το νεκρό εργαζόμενο. Δεν υπολογίζει τίποτα. Ούτε καν την ανθρώπινη ζωή. Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι μόνο η καρέκλα και η επανεκλογή του.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου απάντησε στην αντεργατική αυτή συμπεριφορά και την φασίζουσα νοοτροπία του Δημάρχου Αλίμου προκηρύσσοντας στάση εργασίας για τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και το Τμήμα Μικροέργων, από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι την λήξη της τέλεσης της Εξόδιου Ακολουθίας και για τις λοιπές υπηρεσίες του Δήμου, από τις 9:30 μέχρι και τη λήξη της τέλεσης της Εξόδιου Ακολουθίας», επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Τέλος, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει και συμπαρίσταται στους εργαζόμενους του Δήμου Αλίμου, που θέλησαν να πουν το «τελευταίο αντίο» στον συνάδελφο τους και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντα.

epoli

lila avramidou

Πήγε για μπάνιο στην παραλία του Αλίμου και έκτοτε εξαφανίστηκαν τα ίχνη της.

Είναι η Ευαγγελία (Λίλα) Αβραμίδου 81 χρόνων και εξαφανίστηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, την Τρίτη 27 Αυγούστου.

Μία ημέρα πριν, είχε ενημερώσει τον γιο της πως θα πήγαινε για μπάνιο την Τρίτη και ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ήταν ο οδηγός ταξί που την μετέφερε στον Άλιμο, κοντά στο café Rubirosa, στην Λ. Ποσειδώνος.

Η Αστυνομία εντόπισε τον οδηγό ταξί όμως δεν θυμόταν τι ρούχα φορούσε η ηλικιωμένη παρά μόνο ότι κρατούσε μία τσάντα θαλάσσης.

Το κινητό της τηλέφωνο είναι χαλασμένο και το είχε αφήσει στο σπίτι. Για την εξαφάνισή της έχει ενημερωθεί και το Λιμενικό.

Έχει κοντά καστανά μαλλιά, έχει ύψος 1,65 μ. και είναι εύσωμη. Για την εξαφάνισή της έχει σημάνει Silver Alert.

alimos paralia

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει άγνωστο που φέρεται να έκλεψε και να βίασε τουρίστρια μέσα στη μέση του δρόμου στον Άλιμο.

Όπως κατήγγειλε στην αστυνομία, ένας άγνωστος άνδρας της άρπαξε το κινητό, την έριξε στο έδαφος και την κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ την ίδια ώρα η φίλη της καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια

Η 27χρονη τουρίστρια από την Αυστραλία κατήγγειλε ότι όλα έγιναν στην Λεωφόρο Ποσειδώνος στον Άλιμο, το βράδυ της Παρασκευής 26/07/2019. Οι δυο κοπέλες επέστρεφαν από διασκέδαση σε κλαμπ της περιοχής με τα πόδια στο ξενοδοχείο όπου έμεναν. Ξαφνικά, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας άγνωστος τις πλησίασε και άρπαξε το κινητό της μιας.

Όμως, ο δράστης δεν ήθελε μόνο το κινητό της κοπέλας! Όπως κατήγγειλε η ίδια της ζήτησε να συνευρεθούν σεξουαλικά για να της το επιστρέψει και όταν η κοπέλα αρνήθηκε, εκείνος την έριξε στο δρόμο και την βίασε, ενώ η φίλη της σοκαρισμένη καλούσε σε βοήθεια.

Στην συνέχεια ο δράστης δράστης έφυγε τρέχοντας κι εξαφανίστηκε με το κινητό της κοπέλας. Η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής κάνει έρευνες και περιμένει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας στην οποία υποβλήθηκε η 27χρονη για να διαπιστωθεί αν όντως έπεσε θύμα βιασμού!

alimos marina

Η προσφορά της εταιρίας ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις ΑΕ υπερίσχυσε στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για τη μαρίνα Αλίμου και έτσι η μεγάλη μαρίνα της παραλιακής περνάει από σήμερα στην ιδιοκτησία της. Η ΑΚΤΩΡ πλειοδότησε προσφέροντας συνολικά (μετρητά και εγγυημένη συμμετοχή) 57 εκατομύρια 500 χιλιάδες Ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρία, η απόκτηση της μαρίνας Αλίμου ήταν στόχος προτεραιότητας για την εταιρία η οποία θα αρχίσει τις εργασίες αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παραχώρησης και οι διάφορες άδειες που απαιτούνται.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε από τα 55 εκατομμύρια Ευρώ και οι διαγωνιζόμενοι είχαν δικαίωμα βελτίωσης της τιμής με "βήμα" 500.000 Ευρώ. Έτσι ξεκινώντας από τα 55 εκατ. η ΑΚΤΩΡ και φθάνοντας με αλλεπάλληλες πλειοδοσίες στα 57 εκατομμύρια, τελικά η ΑΚΤΩΡ πλειοδότησε με 57,5 εκατ και οι άλλοι συμμετέχοντες δεν ακολούθησαν με νέα προσφορά.

Στον διαγωνισμό συμμετείχε η Lamda του Ομίλου Λάτση και η ΑΒΙΑΡΕΠΣ η οποία συνδέεται με την αεροπορική Sky Express και την εταιρία handling αεροπορικών εταιριών Swiisport.

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τη μαρίνα επιτρέπει στη χερσαία ζώνη της, επιφάνειας περίπου 210.000 τ.μ., συνολική δόμηση 18.520 τ.μ. με χρήσεις που αφορούν τη λειτουργία της μαρίνας, χρήσεις αναψυχής και εστίασης, καθώς και αθλητικές και εμπορικές όπως εστιατόρια, ξενοδοχείο, εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο και εμπορικά καταστήματα.

Προβλέπει μάλιστα σε τρεις από τις χερσαίες ζώνες (στο βορειοδυτικό αλλά και στο κεντρικό τμήμα της χερσαίας ζώνης) της συνολικής έκτασης των 210 στρεμμάτων που παραχωρούνται, χρήσεις τουρισμού.

Η μαρίνα του Αλίμου είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων με περίπου 1.200 θέσεις ελλιμενισμού. Η στρατηγική της θέση στη λεγόμενη Αττική Ριβιέρα αλλά και ως μέρος του αστικού ιστού της Αθήνας με εγγύτητα στην υπό ανάπτυξη έκταση του Ελληνικού όπως και η μεγάλη της χερσαία ζώνη της που εκτείνεται σε 210 στρέμματα, αποτελούν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την αξιοποίησή της.

reporter

Περισσότερα Άρθρα...