Κωνσταντινόπουλος προς Τσίπρα: Η κυβέρνηση υπονομεύει την επένδυση στο Ελληνικό

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

konstantinopoulos

Για συστηματική υπονόμευση της επένδυσης στο Ελληνικό κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επαναφέροντας το ζήτημα της καθυστέρησης έναρξης των εργασιών με ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπενθυμίζει πως

 «Στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των Βουλευτών η σύμβαση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Πρόκειται για να έργο - εθνικό στόχο, εφάμιλλο των Ολυμπιακών Αγώνων (οι Αγώνες είχαν προϋπολογισμό 9,2 δις ευρώ έναντι 8,1 δις ευρώ για το Ελληνικό),  με την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό, θα δημιουργηθούν 75.000 νέες θέσεις εργασίας, θα αυξηθούν περίπου κατά 1,5 εκ. οι τουρίστες ετησίως, το Δημόσιο θα αποκομίσει έσοδα ύψους 10,5 δισ. ευρώ, καθώς και 300 εκ. ευρώ που θα καταβληθούν άμεσα από τον επενδυτή ως πρώτη δόση".

Επίσης, σημειώνει πως "Στις 11 Νοεμβρίου 2016, δύο μήνες μετά από την ψήφιση της σύμβασης, κατέθεσα στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Τσακαλώτο σχετικά με την πορεία του έργου και του έθεσα ερωτήματα για το θέμα των Διατηρητέων και της Αρχαιολογίας, της ΣΜΠΕ (Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) και της στελέχωση του Γραφείου Ελληνικού.

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, ο κ. Τσακαλώτος μας διαβεβαίωσε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί συνεργάζονται για να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό.

Στις 25 Νοεμβρίου 2016 κατέθεσα στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη σχετικά με την πρόοδο ολοκλήρωσης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο. Η επίσημη απάντηση στη Βουλή από τον κ. Σταθάκη ήταν ότι είναι αναρμόδιος να απαντήσει για το συγκεκριμένο θέμα και ότι αρμόδιος είναι ο Υπουργός Οικονομικών.

Επίσης, σε ερώτησή μου στη Βουλή για το πότε θα στελεχωθεί το Γραφείο Ελληνικού, η Υφυπουργός Οικονομικών κα Κ. Παπανάτσιου στις 19 Δεκεμβρίου μου απάντησε ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη στελέχωση του χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα.

Τέλος, στις 29 Νοεμβρίου, μετά από πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατατέθηκε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Προέδρους των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων, με αίτημα την άμεση σύγκληση κοινής συνεδρίασης των επιτροπών, προκειμένου να ζητηθεί αναλυτική και ξεκάθαρη ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών και την άρση των εμποδίων στην υλοποίηση της τεράστιας επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Στην πρωτοβουλία αυτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανταποκρίθηκαν θετικά και Βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

Για το συγκεκριμένο αίτημα επανήλθαμε στις 9 Ιανουαρίου με νέα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση».

Υποστηρίζει τέλος ότι «δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν είναι μόνο ανίκανη, αλλά υπονομεύει τις επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και πλούτο στη χώρα. Μέσα στο πλαίσιο αυτό καταθέτουμε ερώτηση στον Πρωθυπουργό και περιμένουμε όχι απλά απάντηση, αλλά πράξεις».