Σκότωσαν τον αφγανό... για το 'κουμάντο' στον καταυλισμό - γκετο του Ελληνικού

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

elliniko mana metanasti

Με τον πιο τραγικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις - φόβοι, ότι στον άθλιο και αφύλακτο καταυλισμό - γκέτο του Ελληνικού δρουν ανεξέλεκτα κυκλώματα μεταναστών και κακοποιά στοιχεία. 

Το ποια ομάδα θα αναλάβει την αρχηγία, άρα θα διατάζει, ήταν ο λόγος για τον οποίο αφγανοί συνεπλάκησαν με ομοεθνείς τους στο Ελληνικό με αποτέλεσμα ένας να χάσει τη ζωή του και δυο να τραυματιστούν σοβαρά.

Όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι οι αλλοδαποί στους αστυνομικούς εδώ και μέρες δυο ομάδες είχαν αρχίσει να φιλονικούν και να πιάνονται στα χέρια καθώς μόνο μια θα αναλάμβανε το γενικό "κουμάντο" μέσα στο κτίριο. Κάτι που έχει να κάνει τόσο με το πού θα βρίσκεται η σκηνή της κάθε οικογένειας όσο και το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών και όχι μόνο.

Η συμπλοκή ήταν τόσο άγρια που ο νεκρός Αφγανός δεν πέθανε από τις μαχαιριές που δέχτηκε αλλά από τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο ξυλοδαρμός που υπέστη ήταν ανελέητος.

To θύμα διέμενε στο χώρο του Ελληνικού με τη μητέρα και τον πατέρα του οι οποίοι τον είχαν δηλώσει ως ανήλικο όταν έφτασαν στην Ελλάδα παρότι δεν ήταν. Αποδείχτηκε ότι ήταν 20 ετών.

Οι δύο τραυματίες, ο ένας 31χρονος, ο άλλος 37χρονος, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής πήγε στο σημείο και διαπίστωσε ότι η αντίπαλη ομάδα και τα άτομα που την απαρτίζουν έχουν προς το παρόν φύγει από το χώρο για να μην συλληφθούν. Εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου να εξακριβωθούν τα στοιχεία τους.

Είναι το δεύτερο άγριο φονικό μετάξύ των διαμενόντων μεταναστών στο γκέτο του Ελληνικού, μετά τη δολοφονία - μαχαίρωμα προ λίγων μηνων ενός ακόμα μετανάστη που διέμενε στο Ελληνικό από ομοεθνή του στο Πεδίο του Αρεως για υπόθεση ναρκωτικών.