Οι γραφικοί πολέμιοι των επενδύσεων στην Ελλάδα: Η περίπτωση του Ελληνικού

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

elliniko anaplasi parko

Τη στιγμή που η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό παίρνει επιτέλους «μπρος» κάποιοι συνεχίζουν τον πόλεμο με όραμα και επιχειρηματικό πόθο την Ελλάδα της δραχμής και της μιζέριας.

Τη στιγμή που η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό παίρνει επιτέλους «σάρκα και οστά» για να δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης, χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας και παραγωγή νέου εθνικού πλούτου , κάποιοι συνεχίζουν να δίνουν «μάχες οπισθοφυλακής», όπως η παράταξη του πρ δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης.Χρ. Κορτζίδη με τους εναπομείνατες οπαδούς του.

Με «ασύντακτα» και «θολά» επιχειρήματα «περιφέρουν τον πόνο τους» στα λίγα ΜΜΕ που προσφέρονται ευγενώς, σε μέσα κοινωνικής δικυτύωσης,η οργανώνουν "συγκεντρώσεις" με εξωτοπικά κατα το πλείστον ακορατήρια και διάφορες "συλλογικότητες" για να συνεχίσουν τον επικοινωναικό «πόλεμο» κατά της μεγάλης αυτής επένδυσης.

'Εχουν μείνει όμως λίγοι και περιθωριακοί.

Το «καινούργιο» επιχείρημα περί αποκλεισμού κάποιων από το διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού είναι τουλάχιστον αστείο.

Οι ίδιοι φρόντισαν να «αυτοαποκλειστούν» από τον αρχικό διαγωνισμό καθώς δεν υπέβαλαν δεσμευτική προσφορά ούτε ενός ευρώ.

' Οσον αφορά στο επιχείρημα τους ότι «το τίμημα είναι μικρό» η απάντηση είναι:  μα γιατί δεν κατέθεταν καλύτερη προσφορά; Γατί είναι σε όλους γνωστό, εντός και εκτός Ελλάδας, ότι τα τελευταία 6 χρόνια η αξία των ακινήτων στην Ελλάδα έχει πέσει στα τάρταρα, εξ αιτίας των μνημονίων και της μεγάλης ύφεσης.

- Οσον αφορά το μένος τους εναντίον της Ελληνικής εκπροσώπου του Ομίλου των ξένων επενδυτών, LAMDA DEVELOPEMENT, συμφερόντων Λάτση, που μεταμόρφωσε εντυπωσιακά το Παλ. Φάληρο, το ερώτημα που τίθεται είναι: θα ήταν ευχαριστημένοι, αν αντ' αυτού ήταν εταιρεία του .... Βαρδινογιάννη, ή του Λιβανού ή του Κοπελούζου, η κάποιου άλλου Ελληνα επιχειρηματία ή εφοπιστή; Η θα προτιμούσαν να μη μετέχει καμία ελληνική εταιρεία στην επένδυση αυτή;

- Οσον αφορά το ουτοπικό σχέδιο για ένα τεράστιο Μητροπολιτικό Πάρκο, παραβλέπουν  ηθελημένα ότι ο ίδιος ο δημιουργός αυτού του σχεδίου, καθ. Μπελαβίλας, διάλεξε τελικά να μετέχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης ΄της Κυβέρνησης για την βελτίωση των όρων τους σχεδίου της επένδυσης!!

- "Ποιούν δε τη νήσσα" για την κατάσταση εγκατάλειψης και μαρασμού στην οποία βρίσκονται τα σημερινά πάρκα της Αθήνας, που, σημειωτέον, είναι κατά πολύ μικρότερα από εκείνο που θέλουν να γίνει στο Ελληνικό από ένα πτωχευμένο κράτος, δείγματα  και αυτά αδιάψευστα για το πως καταντούν τελικά  αυτά που διαχειρίζεται το δημόσιο!!

Το συμπέρασμα είναι απλό: στην προσπάθεια τους να υπηρετήσουν...γνωστά επιχειρηματικά συμφέροντα σε έναν πόλεμο που καμιά σχέση δεν έχει με τον υγιή επιχειρηματικό ανταγωνισμό, έχουν γίνει γραφικοί.

Η έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό είναι - κατά κοινή ομολογία της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών - κομβικό σημείο για να ανοίξει ξανά στη χώρα ο κύκλος της επένδυσης και της επιχειρηματικότητας που παραμένει ερμητικά κλειστός τα τελευταία 6 και πλέον χρόνια με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Να βγεί επιτέλους η χώρα από τον φαύλο κύκλο της αέναης ύφεσης, της τρομακτικής ανεργίας και του στασιμοπληθωρισμού που δημιουργούν ένα σπιράλ θανάτου γαι τη χώρα και τον λαό.. 

Να επανέλθει η χώρα στα «ραντάρ» των διεθνών επενδυτών,να εισρεύσουν χρήματα και κεφάλαια σε τομείς που η ελληνική οικονομία εμφανίζει συγκριτικά πλεονεκτήματα και να επαναφέρουν σταδιακά την οικονομία σε κανονικότητα και ανάπτυξη, που τόσο την έχει ανάγκη για να μεγαλώσει το ΑΕΠ και να μην κόβονται μισθοί και συντάξεις..

Tα πράγματα στην αγορά είναι "μαύρα" και αν η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα δεν δει άμεσα κάποιο φως, κάποια μεγάλη επένδυση, η οποία θα προκαλέσει ένα θετικό σοκ,  θα σβύσει οριστικά, με ο,τι αρνητικό σημαίνει αυτό για τη χώρα και το λαό... 

'Ισως αυτό ακριβώς δεν επιθυμούν να γίνει όσοι πολεμούν λυσσαλέα την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό. Αυτοί που αγνοούν την εκφρασμένη ξεκάθαρα στις δημοτικές εκλογές - και όχι μόνο σε αυτές - θέληση του λαού υπέρ της επένδυσης αυτής.

Αυτοί που δεν δέχονται να ακούσουν κανένα άλλο επιχείρημα, παρά μόνο τα δικά τους!! Θεωρούν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια!! ΕΪναι μονολιθικοί, ιδεολητπικοί, σφόδρα πολέμιοι των ιδιωτικών επενδύσεων, μη συζητήσιμοι και θεωρούν όλους τους άλλους, που έχουν αντίθετη με αυτούς γνώμη, υπηρέτες... των συμφερόντων του κεφαλαίου και υποχείρια του..... Λάτση, ή του κάθε "Λάτση"!!

Τελικά φαίνεται ο πόλεμος «τους» δεν είναι για το Ελληνικό,αλλά να μείνει ζωντανό το όνειρό τους και ο ..."επιχειρηματικός" πόθος για την «Ελλάδα της δραχμής, των... ... αστικών αγρών, των ... λιομαζωμάτων στους δρόμους και, γενικά, της δημόσιας καθολικής μιζέριας και υπανάπτυξης. 

 Σχετικά λήμματα

Η έκτακτη ενημέρωση του Δ.Σ. Ελληνικού – Αργυρούπολης για το Ελληνικό.

Διαδικασία - παρωδία στο Π.Σ. Αττικής για το Ελληνικό! "Ψήφισμα" με.. 15 μόλις ψήφους!

Πάρκα της Αθήνας: Τι έχει γίνει από το ‘90 μέχρι σήμερα; Η κατάστασή τους