ptyxia kollagiwn

Ο ενδιαφερόμενος θα προσκομίζει την απόφαση του ΑΤΕΕΝ στον οικείο επαγγελματικό σύλλογο ή φορέα, προκειμένου να εγγραφεί σε αυτόν και να ασκήσει το αντίστοιχο επάγγελμα.

Απλοποιούνται οι διαδικασίες αναγνώρισης των πτυχίων 9.500 αποφοίτων ιδιωτικών κολεγίων και ξένων πανεπιστημίων που αποκτούν πλέον ισότιμους τίτλους σε επίπεδο επαγγελματικών προσόντων με εκείνους των ελληνικών πανεπιστημίων.

Το υπουργείο Παιδείας καταργεί με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) και το αντικαθιστά με το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ), το οποίο και θα επιτελεί τον επιδιωκόμενο σκοπό της Οδηγίας 2005/36/ΕΚ και του Π.∆. 38/2010, καθώς η διαδικασία που ακολουθεί το ΣΑΕΠ είναι χρονοβόρα και δυσλειτουργική.

Κύριος σκοπός του νέου οργάνου θα είναι η επαλήθευση από τον αρμόδιο φορέα στο κράτος-µέλος καταγωγής του τίτλου, µε την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο προκειμένου η διαδικασία να καταστεί ταχύτερη. Ο ενδιαφερόμενος θα προσκομίζει την απόφαση του ΑΤΕΕΝ στον οικείο επαγγελματικό σύλλογο ή φορέα, προκειμένου να εγγραφεί σε αυτόν και να ασκήσει το αντίστοιχο επάγγελμα.

Ο Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) γίνεται στο νόμο σαφές ότι είναι ο μόνος φορέας που δίνει ακαδημαϊκή ισοτιμία.

sxoleio

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί την Παρασκευή 12 Απριλίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο Λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα. 

Οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών (ΕΛΜΕ) αποφάσισαν σε ποσοστό, που έφτασε το 90%, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια του ΥΠΕΠΘ, με απεργίες, συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα και ενημερώσεις των γονέων και μαθητών.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με την ΑΣΓΜΕ (Ομοσπονδία γονέων) για κοινή δράση εκπαιδευτικών και γονέων, ενώ με ανοιχτή επιστολή θα ενημερώσει τις οικογένειες σχετικά με τα σημεία αντίθεσης του εκπαιδευτικού κόσμου στο νέο σύστημα εισαγωγής.

panelladikes mixanograf 18

Με καλούς οιωνούς θα πάνε φέτος προς τις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι µαθητές της Γ’ Λυκείου. Οι θέσεις στα πανεπιστήµια θα είναι αυξηµένες συγκριτικά µε πέρυσι, οι µαθητές θα έχουν να επιλέξουν ανάµεσα σε ένα πλήθος νέων τµηµάτων και επιπλέον από φέτος όλες οι σχολές θα είναι πανεπιστηµιακές, καθώς τα ΤΕΙ «έσβησαν» από τον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εθνους, με το πολυνοµοσχέδιο 300 σελίδων που θα δώσει σήµερα στη δηµοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, ρυθµίζονται όλες οι λεπτοµέρειες για τις τελευταίες συνενώσεις των ΤΕΙ µε τα πανεπιστήµια, οι οποίες αφορούν άµεσα τους µαθητές που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου αλλά και τους υπόλοιπους µαθητές του λυκείου, αφού οριστικοποιούνται οι αλλαγές στο νέο εξεταστικό σύστηµα το οποίο θα ισχύσει από το ακαδηµαϊκό έτος 2020- 21.

Ξεκινώντας από τους µαθητές της Γ’ Λυκείου, τα ευχάριστα νέα είναι η αύξηση του αριθµού των εισακτέων, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο υπουργός δεν αποκάλυψε τον αριθµό, αλλά, σε κάθε περίπτωση, οι θέσεις που θα διατεθούν φέτος στα πανεπιστήµια θα είναι πάνω από 75.000.

Πέρυσι οι θέσεις εισακτέωνγια την Τριτοβάθµια Εκπαίδευση ήταν 74.692, ενώ για το 2017 ήταν 70.726. Αρα, από πέρυσι ήδη η αύξηση ανερχόταν σε 3.966 θέσεις και φέτος θα έχουµε νέα αύξηση.

Τα παιδιά που φοιτούν στην τελευταία τάξη του λυκείου πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι, όσον αφορά τα τµήµατα, φέτος οι επιλογές τους θα είναι διευρυµένες, διότι θα υπάρχουν πολλά καινούργια τµήµατα και µάλιστα µε νέο επιστηµονικό αντικείµενο.

Νέα Νοµική στην Πάτρα

Αυτό σηµαίνει ότι οι ενδιαφερόµενοι θα πρέπει να ενηµερωθούν αναλυτικά έτσι ώστε να µπορούν να κάνουν σωστές επιλογές όταν θα έρθει η ώρα να συµπληρώσουν το µηχανογραφικό τους δελτίο τον Ιούλιο.

Ευνοηµένοι θα είναι και όσοι ενδιαφέρονται για τις Νοµικές Σχολές, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ιδρυθεί και νέα σχολή στο Πανεπιστήµιο της Πάτρας, κάτι το οποίο θα ανακοινωθεί σήµερα καθώς εντάσσεται στο πολυνοµοσχέδιο.

Ωστόσο, υπάρχουν ερωτηµατικά για το αν το τµήµα θα λειτουργήσει από τη φετινή χρονιά.

Οσον αφορά στο πολυνοµοσχέδιο το οποίο ανακοινώνει σήµερα το υπουργείο Παιδείας, έχει ένα πλήθος διατάξεων οι οποίες αφορούν σε όλες τις βαθµίδες της εκπαίδευσης µε κυρίαρχες αυτές που αφορούν στις καταργήσεις ΤΕΙ και στο νέο εξεταστικό σύστηµα.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται τα εξής:

1. To TEI Κρήτης καταργείται και βαφτίζεται Μεσογειακό Πανεπιστήµιο Κρήτης, µε πέντε σχολές οι οποίες θα λειτουργούν από φέτος, α) Επιστηµών Υγείας, µε έδρα το Ηράκλειο, β) Επιστηµών ∆ιοίκησης και Οικονοµίας, µε έδρα τον Αγιο Νικόλαο, γ) Γεωπονικών Επιστηµών, µε έδρα το Ηράκλειο, δ) Μηχανικών, µε έδρα το Ηράκλειο, ε) Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνολογιών, µε έδρα το Ρέθυµνο.

2. Στο Πανεπιστήµιο Πατρών θα ιδρυθούν τρεις νέες σχολές, Νοµικών Επιστηµών, Γεωπονικών Επιστηµών και Επιστηµών Αποκατάστασης Υγείας.

3. Το ΤΕΙ ∆υτικής Ελλάδας, έπειτα από πολλές αντιδράσεις, τελικά θα «διαµελισθεί» και ορισµένες από τις σχολές θα ενταχθούν στο Πανεπιστήµιο Πατρών, ενώ οι υπόλοιπες στο Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου.

4. Στο Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου επίσης θα ιδρυθούν νέες σχολές, όπως Γεωπονίας (Καλαµάτα), Επιστηµών Υγείας (Τρίπολη) και Μηχανικών (Πάτρα), οι οποίες θα λειτουργήσουν από φέτος.

5. Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυµα Πελοποννήσου (ΤΕΙ Πελοποννήσου), µε έδρα την Καλαµάτα, καταργείται και εντάσσεται στο Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου. Ο εξοπλισµός, τα εργαστήρια, τα αρχεία και οι βιβλιοθήκες των τµηµάτων και σχολών του ΤΕΙ µεταφέρονται στα αντίστοιχα τµήµατα και σχολές του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου.

6. Η Εθνική Σχολή ∆ηµόσιας Υγείας εντάσσεται στο Πανεπιστήµιο ∆υτικής Αττικής και συγκροτείται από τα Τµήµατα ∆ηµόσιας και Κοινοτικής Υγείας και Πολιτικών ∆ηµόσιας Υγείας.

7. Από το ακαδηµαϊκό έτος 2019-2020 το Τµήµα Κοινωνικής ∆ιοίκησης και Πολιτικής Επιστήµης του ∆ηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης (∆ΠΘ) κατατέµνεται στα νέα Τµήµατα Κοινωνικής Εργασίας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Επιστήµης.

8. Το σχέδιο περιέχει επίσης ρυθµίσεις για την επαγγελµατική αναγνώριση πτυχίων κολεγίων και ξένων πανεπιστηµίων, για τα πρότυπα και πειραµατικά σχολεία, για τα ερευνητικά κέντρα κ.ά

sxoliko kulikeio

Το σχολείο, πέρα από τον πρωταρχικό παιδαγωγικό και κοινωνικό - πολιτιστικό σκοπό του, πρέπει να αποτελεί το μέσο για την προαγωγή της υγιεινής διατροφής.

Τα παιδιά, μέσα από την εκμάθηση και τις διατροφικές επιλογές που τους προσφέρονται καθημερινά στο σχολικό περιβάλλον, μπορούν να γνωρίζουν ή να συνηθίζουν από μικρή ηλικία στις τροφές που είναι διατροφικά κατάλληλες για εκείνα και τελικά να μάθουν να υιοθετούν μακροπρόθεσμα στη ζωή τους υγιεινότερες επιλογές στο διαιτολόγιό τους.

Παρότι ο ρόλος της οικογένειας στη διαμόρφωση διατροφικών συνηθειών είναι πρωταρχικός και αδιαμφισβήτητος, η μέριμνα για τα σχολικά κυλικεία είναι διττή : διάθεση ασφαλών τροφίμων αλλά και χρήσιμων πληροφοριών διατροφής, συμβάλλοντας άμεσα και έμμεσα στη διατροφική διαπαιδαγώγηση τους. Επομένως, απαιτείται η συνεργασία και η ευαισθητοποίηση της συλλογικής, κοινωνικής αλλά και ατομικής ευθύνης όλων μας.

Εξάλλου, η προσπάθεια εξάλειψης προβλημάτων υγείας στα παιδιά σχετικών με την κακή διατροφή, όπως η παιδική παχυσαρκία και η τερηδόνα, οφείλει να εδραιώνεται και στο χώρο του σχολείου συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των αυριανών συνειδητοποιημένων καταναλωτών.

Ο ΕΦΕΤ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνουν ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα επιτρεπόμενα προς πώληση τρόφιμα σε κυλικεία ή καντίνες των σχολείων είναι μόνο:

1. ΦΡΟΥΤΑ – ΛΑΧΑΝΙΚΑ

  • Φρέσκα φρούτα − λαχανικά ανάλογα με την εποχή, καλά πλυμένα και συσκευασμένα σε ατομική μερίδα.
  • Αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, συσκευασμένα σε ατομική μερίδα έως 50 γραμμάρια.
  • Φυσικός χυμός φρούτων ή και λαχανικών που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων – καντινών. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη σακχάρων ή άλλων γλυκαντικών ουσιών. Συστήνεται να είναι δυνατή η κατανάλωση του άμεσα μετά την παρασκευή του σε ποτήρια μιας χρήσης ανακυκλώσιμου υλικού.
  • Φρουτοσαλάτα που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων – καντινών από φρέσκα, καλά πλυμένα φρούτα εποχής. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη σακχάρων ή άλλων γλυκαντικών ουσιών.
  • Σαλάτα από φρέσκα, καλά πλυμένα λαχανικά που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων – καντινών, χωρίς προσθήκη αλατιού. Επιτρέπεται μόνο η προσθήκη ελαιολάδου, ξυδιού η λεμονιού.
  • Συσκευασμένοι φυσικοί χυμοί φρούτων και ομοειδών προϊόντων, χωρίς συντηρητικά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης, σε ατομική συσκευασία έως και 330ml.

2. ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

  • Γάλα τυποποιημένο, παστεριωμένο σε ατομική συσκευασία έως 500ml πλήρες και ημιαποβουτυρωμένο (1,5% − 1,8% λιπαρά).
  • Σοκολατούχο γάλα με χαμηλά λιπαρά (max.1,8%) σε συσκευασία έως 250ml. Γιαούρτι τυποποιημένο (έως 5% λιπαρά) χωρίς πρόσθετα σάκχαρα σε ατομική μερίδα έως 200 γραμμάρια.
  • Ροφήματα από συνδυασμούς φρέσκου γάλακτος και φρέσκων φρούτων που θα παρασκευάζονται στο κυλικείο. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη ζάχαρης. Απαγορεύεται η διάθεση άλλων τυποποιημένων ανάλογων ροφημάτων καθώς και η χρήση έτοιμης σκόνης για την παρασκευή τους.
  • Τυριά πολύ σκληρά, σκληρά, ημίσκληρα, μαλακά τυριά. Συστήνονται τυριά παραδοσιακά και ελληνικά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Εξαιρούνται τα ανακατεργασμένα τυριά ή τηγμένα τυριά και ανακατεργασμένα τυριά με αλειφώδη υφή.

3. ΑΠΛΑ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Ή ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

  • Κουλούρι σησαμένιο ολικής άλεσης πλούσιο σε φυτικές ίνες ή λευκό.
  • Κριτσίνια ολικής άλεσης πλούσια σε φυτικές ίνες ή λευκά, σε ατομική συσκευασία έως 50 γραμμάρια.
  • Φρυγανιές ολικής άλεσης πλούσιες σε φυτικές ίνες ή λευκές, σε ατομική συσκευασία έως 50 γραμμάρια.
  • Κράκερς ολικής άλεσης πλούσια σε φυτικές ίνες ή λευκά, σε ατομική συσκευασία έως 50 γραμμάρια.

Τα παραπάνω απλά αρτοπαρασκευάσματα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προδιαγραφές : Κορεσμένα λιπαρά έως 3%, trans λιπαρά έως 0,1%, νάτριο έως 0,5%.

4. ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

  • Μουστοκούλουρα σε ατομική μερίδα έως 60 γραμμάρια.
  • Σταφιδόψωμο σε ατομική μερίδα έως 60 γραμμάρια.
  • Μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης σε ατομική μερίδα έως 40 γραμμάρια, η οποία να πληροί τις ακόλουθες προδιαγραφές : Κορεσμένα λιπαρά έως 3% trans λιπαρά έως 0,1% Νάτριο έως 0,5%.
  • Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση, σε ατομική συσκευασία (έως 60 γραμμάρια) με τις παρακάτω προδιαγραφές :

- Η περιεκτικότητά τους σε trans λιπαρά να μην υπερβαίνει το 2% των ολικών λιπιδίων.

- Ανά 100 γραμμάρια προϊόντος: (α) η ζάχαρη να μην υπερβαίνει τα 10 γραμμάρια, (β) τα ολικά λιπαρά να μην υπερβαίνουν τα 10 γραμμάρια, (γ) τα κορεσμένα λιπαρά να μην υπερβαίνουν τα 5 γραμμάρια και (δ) το νάτριο να μην υπερβαίνει τα 0,5 γραμμάρια.

  • Επιτρέπεται η διάθεση τυρόπιτας − πίτας λαχανικών σε ατομικές μερίδες των 120 γραμμαρίων και με την συγκεκριμένη προδιαγραφή : Η λιπαρή ύλη για τη ζύμη – φύλλο πρέπει να είναι αποκλειστικά από ελαιόλαδο, μαλακή μαργαρίνη ή φυτικά έλαια, όπου το τελικό προϊόν δεν πρέπει να ξεπερνάει το 30% σε συνολικά λιπαρά και το 0,1% σε trans λιπαρά.
  • Πίτσα με τις παρακάτω προδιαγραφές : Για τη βάση τα επιτρεπόμενα υλικά είναι αλεύρι, μαγιά, αβγό, γιαούρτι, αλάτι και μυρωδικά βότανα. Απαγορεύεται η χρήση ενισχυτικών γεύσης όπως το γλουταμινικό μονο−νάτριο. Για τη γέμιση τα επιτρεπόμενα προϊόντα είναι τυρί, τομάτα, πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδι, καλαμπόκι. Δεν επιτρέπεται η χρήση σάλτσας και αλλαντικών.

5. ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

  • Τα σάντουιτς – τοστ μπορούν να παρασκευάζονται με συνδυασμούς των τροφίμων των επόμενων παραγράφων. Μπορούν να είναι τυποποιημένα ή να παρασκευάζονται στο χώρο του κυλικείου − καντίνας αυθημερόν.
  • Επιτρέπεται η χρήση όλων των ειδών ψωμιού, ολικής άλεσης πλούσιο σε φυτικές ίνες ή λευκό όπως ψωμάκι ατομικό, ψωμί για τοστ, μπαγκέτα, ελληνική πίτα, αραβική πίτα, σησαμένιο κουλούρι. Συστήνεται το ψωμί ολικής άλεσης. Δεν επιτρέπεται το μπριος, το κρουασάν ή το πιροσκί. Η ελληνική πίτα δεν πρέπει να περιέχει γλυκουρονικό νάτριο.
  • Επιτρέπεται η χρήση τυριών όπως αναφέρονται στην περίπτωση 2 ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ, στοιχείο 5.
  • Δεν επιτρέπεται η χρήση άλλων αλλαντικών, εκτός από βραστή γαλοπούλα με τις παρακάτω προδιαγραφές : Κορεσμένα λιπαρά έως 1 %, νάτριο έως 1%.
  • Λαχανικά όλων των ειδών.
  • Ελιές χωρίς το κουκούτσι και πάστα ελιάς.
  • Αβγό καλά βρασμένο.
  • Από λιπαρές ύλες επιτρέπεται μόνο η προσθήκη ελαιολάδου
  • Επιτρέπεται η παρασκευή γλυκών σάντουιτς με συνδυασμό των προαναφερόμενων ψωμιών και ως γέμιση 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή μέλι με ταχίνι.

6. ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ

  • Κρέμα και ρυζόγαλο σε ατομικές μερίδες των 150 γραμμαρίων (με περιεκτικότητα σε λίπος γάλακτος έως 4%).
  • Χαλβάς σε ατομική μερίδα έως 50 γραμμάρια.
  • Παστέλι σε ατομική μερίδα έως 50 γραμμάρια.
  • Μέλι σε ατομική μερίδα.
  • Σοκολάτα υγείας και γάλακτος σε ατομική μερίδα έως 30 γραμμάρια.
  • Δεν επιτρέπεται η διάθεση τσιχλών και καραμελών.

7. ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

  • Στα κυλικεία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιτρέπονται οι ξηροί καρποί όλων των ειδών χωρίς προσθήκη αλατιού ή ζάχαρης σε ατομική συσκευασία έως 50 γραμμάρια. Δεν επιτρέπονται οι τηγανισμένοι ξηροί καρποί.

8. ΥΓΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

  • Εμφιαλωμένο νερό.
  • Στα κυλικεία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιτρέπονται τα παρακάτω αφεψήματα : χαμομήλι, φασκόμηλο, τσάι του βουνού, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή σύνθετων γλυκαντικών.
  • Καφές μόνο για το προσωπικό.
  • Δεν επιτρέπεται η διάθεση αναψυκτικών.

9. Επιτρέπεται η διάθεση και “βιολογικών προϊόντων” όπως αυτά ορίζονται στους Κανονισμούς 834/2007 και 889/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, με την προϋπόθεση ότι αυτά εμπίπτουν στον ανωτέρω κατάλογο.

10. Δεν επιτρέπεται η διάθεση λειτουργικών τροφίμων ή συμπληρωμάτων διατροφής και προϊόντων που περιέχουν γενετικά τροποιημένους οργανισμούς.

foititikes dap

Πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, για 33η χρονιά, δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τις φοιτητικές εκλογές, από τις οποίες δεν έλειψαν ούτε φέτος τα «παρατράγουδα».

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις 23:30 «όσο προχωρά η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων, τόσο παγιώνεται η απόλυτη κυριαρχία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καταγράφοντας την 33η συνεχόμενη νίκη της».

Η ΔΑΠ στο 49% στα ΑΕΙ, 55% στα ΤΕΙ

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται περίπου στο 42% των συλλόγων στα Πανεπιστήμια και το 50% των συλλόγων στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ κυμαίνεται στο 49% στις κάλπες των Πανεπιστημίων και ξεπερνά το 55% στα ΤΕΙ, έχοντας βάσιμες πιθανότητες να επαναλάβει την περσινή διπλή αυτοδυναμία.

Στα Πανεπιστήμια η ΠΚΣ παγιώνεται ως δεύτερη δύναμη με ποσοστό που κυμαίνεται γύρω στο 20%. Η ΕΑΑΚ βρίσκεται στο 9%, η ΠΑΣΠ στο 8%, ενώ περίπου 13% καταγράφουν διάφορα αυτόνομα σχήματα.

Στα ΤΕΙ δεύτερη δύναμη είναι πάλι η ΠΚΣ με παρόμοιο ποσοστό, η ΠΑΣΠ κινείται στο 9% και 10% καταγράφουν διάφορα αυτόνομα σχήματα.

«Ούτε 1% η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ»

Για άλλη μια χρονιά, το BLOCO, η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, καταποντίζεται, αδυνατώντας να καταγράψει έστω 1% τόσο σε Πανεπιστήμια, όσο και σε ΤΕΙ.

Σημειώνεται ότι εκκρεμούν ακόμη οι περισσότεροι πολυπληθείς φοιτητικοί σύλλογοι, των οποίων η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Τα αποτελέσματα που δίνει η ΠΣΚ

Σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που έδωσε νωρίτερα η Πανσπουδαστική, σε 107 από τα 198 ΑΕΙ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει το 36,08% και σε 20 από τα 49 ΤΕΙ συγκεντρώνει το 47,44%.

Αποτελέσματα φοιτητικές εκλογές ΑΕΙ

Τα αποτελέσματα που έδωσε η ΠΣΚ στα ΑΕΙΑποτελέσματα φοιτητικές εκλογές ΤΕΙ
Τα αποτελέσματα της ΠΣΚ για τα ΤΕΙ

sxoleia mathites eisodos

Με εικοσιτετράωρη απεργία ξεκινούν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την αντίδρασή τους στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα.

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.

Οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών (ΕΛΜΕ) αποφάσισαν σε ποσοστό, που έφτασε το 90% , να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, με απεργίες, συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα και ενημερώσεις των γονέων και μαθητών.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με την ΑΣΓΜΕ (Ομοσπονδία γονέων) για κοινή δράση εκπαιδευτικών και γονέων, ενώ με ανοιχτή επιστολή θα ενημερώσει τις οικογένειες σχετικά με τα σημεία αντίθεσης του εκπαιδευτικού κόσμου στο νέο σύστημα εισαγωγής.

panelladikes kathigitis mathitria

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2019 για γενικά και επαγγελματικά λύκεια, από το υπουργείο Παιδείας.

Οι Πανελλαδικές ξεκινούν στις 6 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια και στις 7 Ιουνίου, για τα Γενικά Λύκεια. Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι θα είναι η Νεοελληνική γλώσσα.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Δείτε το πρόγραμμα: 

Περισσότερα Άρθρα...