Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. 

H συγκυρία θυμίζει σε πολλά τις αντίστοιχες μέρες του 2020, λίγο πριν από την “έκρηξη” του δεύτερου κύματος ΤΗς COVID - 19. 

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών, οι μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά, όπως ορίζεται και στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου, που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου.

Αντιμέτωποι με την οργή γονέα μαθήτριας 12 ετών βρέθηκαν η υπεύθυνη για θέματα Covid του Γυμνασίου στον Αλμυρό και η διεύθυνση του σχολείου, όταν κλήθηκαν να διαχειριστούν την κατάσταση μετά την εμφάνιση θετικού κρούσματος και ακολούθησαν το πρωτόκολλο ασφαλείας για την πανδημία, ζητώντας rapid tests απ’ όλα τα παιδιά του Τμήματος.

Εγκύκλιο απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία, με την οποία γνωστοποιείται ότι ενεργοποιείται από Δευτέρα 25 Οκτωβρίου η φόρμα για την αξιολόγησή τους.

Όλοι οι νέοι ηλικίας 18 ετών της ΕΕ μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για δωρεάν εισιτήρια τρένου μέχρι τις 26 Οκτωβρίου προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα edupass.gov.gr, το νέο εργαλείο για την την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά του κορωνοϊού και την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των Πανεπιστημίων. 

Περισσότερα Άρθρα...