Αποκάλυψη από τον βουλευτή Γ. Βλάχο για την τεχνική διόγκωση του ελλείματος!

NEA "HOT"
Tools

giorgow vlaxos

Ο Καραμανλικός βουλευτής και τέως υπουργός Γιώργος Βλάχος, ο οποίος συμμετείχε στην πενταμελή επιτροπή της Βουλής (τρεις της ΝΔ, δυο του ΣΥΡΙΖΑ), που ενημέρωσε τους Ευρωπαίους βουλευτές για το θέμα της τρόικα, σε συνέντευξή του, στο Εκ-Κεντρικό Δελτίο και τη Μαρία Σμιλίδου, λέει ότι ο Α. Γεωργίου φούσκωσε το έλλειμμα για να μπούμε στο Μνημόνιο και ζητάει εξεταστική επιτροπή.

Η συνέντευξη έχει ως εξής:

Μ.ΣΜΙΛΙΔΟΥ

Κύριε Βλάχο χθες το βράδυ στη βουλή τι ακριβός είπατε κατά του κου Γεωργίου, του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ;

Γ. ΒΛΑΧΟΣ

Εξηγήσαμε ότι αυτό το έλλειμμα, «φούσκωσε» αφού από μονοψήφιο όπως τελικά θα έκλεινε , σε 1η φάση το ανέβασαν περί το 12 και κάτι τοις εκατό. Και επειδή και αυτό δεν ήταν αρκετό για να εφαρμοστεί αυτή η σκληρή και ανάλγητη πολιτική έφτασε περίπου στο 16% .

Μ.ΣΜΙΛΙΔΟΥ

Όπως αντιλαμβάνεστε κε Βλάχο αυτό είναι ευθεία κατηγορία έναντι του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ...

Γ. ΒΛΑΧΟΣ

Ασφαλώς είναι ευθεία βολή, ξέρετε ότι είναι σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για το θέμα αυτό και το είπαμε στο κλιμάκιο ευρωβουλευτών ότι στην Ελλάδα δεν έχει κλείσει το θέμα η δικαιοσύνη ψάχνει και θα έχουμε τα συμπεράσματά της.
Έχουμε χρέος όλοι και η δικαιοσύνη και οι πολιτικές δυνάμεις να αγωνιστούμε να αποκαλυφθεί η αλήθεια διότι πρέπει στο τέλος- τέλος να μάθει κάθε Έλληνας για ποιο λόγο με ποιο τρόπο, φτάσαμε σε αυτή την τραγική κατάσταση
,η χώρα και ο λαός μας .

Μ.ΣΜΙΛΙΔΟΥ

Αν πραγματικά προκύψουν από τη δικαιοσύνη ευθύνες για τον κο Γεωργίου πιστεύετε και σεις ότι πρέπει να γίνει εξεταστική για τα μνημόνια;

Γ. ΒΛΑΧΟΣ

Εγώ το θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρχουν ευθύνες και με αυτό το πνεύμα μιλώ - αυτό απομένει να αποδειχθεί από το πόρισμα των δικαστών και τότε ο καθένας πρέπει να πάρει θέση. Αν προκύψουν ευθύνες ,είναι προφανές ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε διαδικασία διερεύνησης περαιτέρω για να καταλογιστούν και πολιτικές ευθύνες. Αυτή είναι η άποψη μου και δεν πρόκειται να σταματήσω να τη λέω.

sp spero