Κυψέλη: Σοκάρουν οι ομολογίες της μητέρας του 7χρονου και του συντρόφου της

Γενικά
Tools

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με αποδοκιμασίες από τον κόσμο, οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης στον ανακριτή η 29χρονη και ο 33χρονος σύντροφός.

 

Οι δύο κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν χωρίς δικηγόρο στο δικαστήριο και σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN ο ανακριτής διόρισε δικηγόρο, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Αποκαλυπτικά και παράλληλα σοκαριστικά είναι το όσα κατέθεσε η μητέρα του 7χρονου Ανδρέα και ο σύντροφός της για τη δολοφονία στην Κυψέλη.

Η 29χρονη φαίνεται ξεκάθαρα ότι γνώριζε και για τον αυτοσχέδιο τάφο που έφτιαξε ο 33χρονος και για το ότι εκείνος εν συνεχεία τοποθέτησε τα οστά του παιδιού μέσα στην εργαλειοθήκη. Η μητέρα υποστήριξε όμως ότι δεν ήθελε να μάθει άλλες λεπτομέρειες καθώς είχε κατάθλιψη και δεν ήθελε να επιβαρυνθεί περεταίρω.

Όπως αποκάλυψε στο OPEN η Μίνα Καραμήτρου, η 29χρονη στην κατάθεση που έδωσε στους Αστυνομικούς σημείωσε: «Είχα κατάθλιψη και ήθελα να δώσω τέλος στη ζωή μου. Δεν ρώτησα ποτέ τίποτα τον Μάριο για τον Ανδρέα. Δεν ήθελα να ξέρω, θα γινόμουν χειρότερα».

Ωστόσο, από την κατάθεσή της φαίνεται πως ο 33χρονος της είχε πει και για τον τάφο και για τη μεταφορά των οστών στην εργαλειοθήκη: «Μετά από περίπου δύο χρόνια αλλάξαμε σπίτι. Ο Μάριος μου είπε ότι θα έβγαζε τον Ανδρέα από τον τάφο που είχε φτιάξει. Εγώ αυτό το πράγμα δεν το είχα δει ποτέ, ούτε την κατασκευή, ούτε πώς και πότε τον έβγαλε από εκεί.

Αυτό που μου είπε ήταν ότι θα έβαζε τον Ανδρέα μέσα σε μια εργαλειοθήκη. Την εργαλειοθήκη αυτή την είδα όταν είχαμε μαζέψει όλα τα πράγματα από το σπίτι και φύγαμε. Από τότε δεν την ξαναείδα», τόνισε. 

«Του εξήγησα μάλιστα πως όταν ηρεμήσει, τότε θα βγάλω την ταινία - Πήγα να βγάλω φωτοτυπίες»

Σοκαριστικές είναι και οι λεπτομέρειες του εγκλήματος, όπως τις εξιστόρησε ο 33χρονος σύντροφος της μητέρας του Ανδρέα, ο οποίος έδεσε το στόμα του παιδιού με μονωτική ταινία για τιμωρία, γεγονός που οδήγησε στον θάνατο του. 

«Μονωτική ταινία χρησιμοποιώ στη δουλειά μου γι’ αυτό και είχα στα εργαλεία μου. Του εξήγησα μάλιστα πως όταν ηρεμήσει, τότε θα τη βγάλω. Αμέσως μετά πήγα στο δεύτερο υπολογιστή που έχουμε για να εκτυπώσω κάτι εργασίες της αδερφής του, ενώ είδα τον Ανδρέα που κάθισε στο πάτωμα», σημείωσε αρχικά ο 33χρονος στους αστυνομικούς και πρόσθεσε:

«Δεν θεωρώ ότι έπαθε κάτι και συνέχισα να μη δίνω σημασία. Λίγο αργότερα που συνειδητοποίησα ότι ο μικρός είχε ώρα να κουνηθεί, γύρισα να δω αν είναι καλά. Τότε κατάλαβα ότι δεν αναπνέει». 

Η μητέρα καθόλη τη διάρκεια που το παιδί ήταν δεμένο και ξεψυχούσε, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να το βοηθήσει, αλλά συνέχισε ατάραχη να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή της. Όμως υποστηρίζει πως βρισκόταν στον κήπο.

Έθνος