Βάρκιζα: Σε κατάσταση σοκ η 2χρονη που ξεχάστηκε για ώρες στο σχολικό– Οργισμένοι οι γονείς των παιδιών

Γενικά
Tools

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η 2χρονη Αννούλα, που παρέμεινε για 4 ώρες δεμένη, κλειδωμένη και ξεχασμένη σε σχολικό λεωφορείο, ενώ αναστατωμένοι είναι και οι γονείς των παιδιών που πηγαίνουν στον ίδιο παιδικό σταθμό με τη μικρούλα, στη Βάρκιζα.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 8 το πρωί της Δευτέρας, όταν ο οδηγός σχολικού λεωφορείου του παιδικού σταθμού παρέλαβε τα παιδιά για να τα μεταφέρει στον παιδικό σταθμό.

Όταν ο οδηγός μαζί με την συνοδό έφτασαν στον παιδικό αποβιβάστηκαν όλα, πλην της 2χρονης. Ο οδηγός κατευθύνθηκε προς το σπίτι του, όπου στάθμευσε το λεωφορείο, χωρίς να καταλάβει ότι το κοριτσάκι βρισκόταν στο εσωτερικό. Κλείδωσε το όχημα και έφυγε.

Ώρες αργότερα, περίπου στις 12 το μεσημέρι περαστικοί εντόπισαν το παιδάκι να κλαίει μέσα στο κλειδωμένο όχημα και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Ακολούθησε έρευνα των Αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν σε 5 συλλήψεις, του οδηγού του σχολικού, της συνοδού, της παιδαγωγού, της ιδιοκτήτριας του ιδιωτικού παιδικού σταθμού και της διευθύντριας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και οδηγήθηκαν στο τμήμα Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ευελπίδων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η μητέρα της Αννούλας είπε πως η οικογένειά της προσπαθεί να ηρεμήσει, μετά το απαράδεκτο περιστατικό.

«Η κόρη μου βρίσκεται σε σοκ», είπε η κυρία Ιωάννα Καρβέλα.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται ένα τόσο εξοργιστικό περιστατικό. Κάτι παρόμοιο συνέβη στην Παλλήνη το 2019, όταν είχαν ξεχάσει έναν 3χρονο παιδάκι πάλι σε σχολικό λεωφορείο.

Στις αρχές του 2020 οι δύο συνοδοί και ο οδηγός του λεωφορείου καταδικάστηκαν για σωματική βλάβη από αμέλεια.

newsbomb