4μελής σπείρα Γεωργιανών αλά “Κόζα Νόστρα” πίσω από τις ληστείες επωνύμων στα Βόρεια Προάστια

Γενικά
Tools

simoria 4melis

Η πρακτική, αλλά και οι κινήσεις της άγριας συμμορίας των τεσσάρων κουκουλοφόρων, έχουν μπει στο “μικροσκόπιο” της Ασφάλειας Αττικής, καθώς εκτιμάται πως σε όλες τις περιπτώσεις που προαναφέραμε, έχει χτυπήσει η ίδια συμμορία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής είναι να πρόκειται για οργανωμένη σπείρα Γεωργιανών μαφιόζων, οι οποίοι θεωρούνται εξπέρ στο συγκεκριμένο τομέα του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς δρουν ως οργανωμένη ομάδα στα πρότυπα της “Κόζα Νόστρα” με ιεραρχία και εντολές.

Άλλωστε, από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί, προκύπτει αν μη τι άλλο ο επαγγελματισμός που επιδεικνύουν σε όλες τους τις ληστρικές επιδρομές οι τέσσερις οπλοφόροι και για το λόγο αυτό εκτιμάται πως πρόκειται για Γεωργιανούς Μαφιόζους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι κακοποιοί, όταν επιλέξουν το στόχο τους, ο οποίος δεν είναι τυχαίος, αρχίζουν και τον παρακολουθούν διακριτικά, καταγράφοντας λεπτομερώς όλες του τις κινήσεις και κυρίως τις ώρες που μπαινοβγαίνει στο σπίτι του.

Στη συνέχεια, παρακολουθούν ενδελεχώς και με τρόπο επαγγελματικό την μονοκατοικία του ανυποψίαστου υποψήφιου θύματος τους, ώστε να καταγράψουν τα συστήματα ασφαλείας, προκειμένου να είναι σε θέση την κατάλληλη στιγμή να τα απενεργοποιήσουν, προκειμένου να μην προδοθούν τα ίχνη τους.

Μάλιστα, εκτιμάται από τους Αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την διερεύνηση των ληστρικών επιδρομών που προαναφέρθηκαν, ότι οι κακοποιοί παρακολουθούν το υποψήφιο θύμα τους ακόμα και στην προσέλευση στην εργασία του, ή ακόμα και στις εξόδους διασκέδασης. Με αυτόν τον τρόπο, έχουν στα χέρια τους ένα πλήρες οργανόγραμμα κινήσεων και τρωτών σημείων στης κατοικίες των ανθρώπων που έχουν βάλει στο μάτι.

Κάπως έτσι εκτιμάται πως έγινε και στην περίπτωση της Καίτης Γαρμπή, την οποία φαίνεται να την ακολούθησαν από ένα σημείο της διαδρομής που ακολουθεί η ίδια, όταν τελειώνει με τις εμφανίσεις τις στο κέντρο που τραγουδά και έτσι κατάφεραν να την μπλοκάρουν, πριν μπει στο γκαράζ του σπιτιού της.

Το “δαχτυλίδι” της διαδοχής

Όσον αφορά, λοιπόν, στην Γεωργιανή Μαφία, πριν από δυο χρόνια, στα “αυτιά” των Αρχών, είχαν φτάσει πληροφορίες για μια “εαρινή σύναξη” μαφιόζων σε ξενοδοχείο πολυτελείας σε παραλία στα Νότια Προάστια της Αττικής, όπου εκεί το “δαχτυλίδι” της διαδοχής πέρασε από τον γηραιό -εκείνη την εποχή- αρχηγό της Γεωργιανής Μαφίας, στα “δάχτυλα” νεότερου μέλους της οργάνωσης, που είχε αποδείξει την αξία του εν τοις πράγμασι, καθώς είχε δημιουργήσει την πιο δυνατή ομάδα ληστών και διαρρηκτών.

Ήδη, οι αστυνομικοί στήνουν μπλόκα και παγίδες στα Βόρεια προάστια, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους τέσσερις επικίνδυνους κακοποιούς, ενώ παράλληλα έχουν αυξηθεί και οι περιπολίες με συμβατικά αυτοκίνητα της Ασφάλειας, προκειμένου να μην δίνουν στόχο και έτσι να καταφέρουν να πιάσουν στα “πράσα” τους οπλοφόρους ληστές.

newsit