Δυο νεκροί μέσα σε λίγες ώρες προστίθενται στην μακάβρια λίστα των θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Παρά τις συστάσεις των ειδικών να μείνουμε στο σπίτι μας για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού οι πολίτες δεν πειθαρχούν φέρνοντας ολοένα και πιο κοντά την πλήρη απαγόρευση μετακινήσεων. 

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η έξοδος των κατοίκων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αυτό το Σαββατοκύριακο, δεδομένων των συνθηκών, όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία από τους σταθμούς διοδίων, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που αψήφησα αν τις εκκλήσεις «να μείνουμε σπίτι» λόγω κορωνοϊού.

Από τα διόδια της Ελευσίνας με κατεύθυνση προς Κόρινθο πέρασαν μέχρι χθες τις 3.00 μ.μ. που άρχισαν οι προειδοποιήσεις, 7.778 αυτοκίνητα ενώ την Παρασκευή 13 Μαρτίου είχαν περάσει 22.6012 αυτοκίνητα. Αντίστοιχα, από τα διόδια Αφιδνών με κατεύθυνση προς Λαμία πέρασαν 10.938 αυτοκίνητα από 25.788 που είχαν περάσει Παρασκευή 13 του μηνός, ενώ από τα διόδια των Μαλγάρων-Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση την Αθήνα πέρασαν 5.274 οχήματα από 14.160 την προηγούμενη Παρασκευή.

Η ανευθυνότητα οδηγεί σε ολική απαγόρευση κυκλοφορίας

Μετά τις αποκαρδιωτικές εικόνες με οδηγούς να παίρνουν μαζικά τα αυτοκίνητά τους και τα πλοία να γεμίζουν από εκδρομείς του κορωνοϊού που αψηφούν τις απαγορεύσεις η κυβέρνηση ετοιμάζεται για πιο σκληρά μέτρα.

Οι απερίσκεπτοι φέρνουν ολοένα και πιο κοντά την απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με το τελευταίο του διάγγελμα προειδοποίησε ότι αυτό θα είναι το επόμενο βήμα εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση στις οδηγίες των ειδικών προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού.

«Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους» δήλωσε. «Κι όμως εδώ διακρίνω, από ορισμένους, έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα τον ανεχτώ», τόνισε.

newpost

Στυγερό έγκλημα στην Κηφισιά: Αστυνομικός εκτέλεσε την πρώην σύζυγό του και τη φίλη της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης φέρεται να είναι αστυνομικός

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, από την περασμένη Πέμπτη, όπου και άρχισε η ισχύς του μέτρου για το κλείσιμο συγκεκριμένων κατηγοριών καταστημάτων, μέχρι και την Κυριακή, βεβαιώθηκαν από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες όλης τις Χώρας, 122 παραβάσεις των Μέτρων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα 127 συλλήψεις επαγγελματιών που τα αγνόησαν.

Μένουμε σπίτι λόγω κορωνοϊού. Σε πολλούς ακούγεται δύσκολο, αλλά προέχει η δημόσια υγεία με το σταματήσει η διασπορά στην κοινότητα του φονικού ιού. Είναι η προσωπική ευθύνη που ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ και η αυτονόητη υποχρεωσή μάς στον εαυτόν μας και τουσ συνανθρώπους μας.

Απτόητοι κάποιοι ασυνείδητοι παρά τις απαγορεύσεις για τον κορονοϊό εξακολουθούν να παραβαίνουν το νόμο και να ανοίγουν τα καταστήματά τους.

Όμως, πιάνονται ευτυχώς στην τσιμπίδα του νόμου και τιμωρούνται με αυστηρές ποινές.

Έτσι, από την περασμένη Πέμπτη, μέχρι και την Δευτέρα σ’ ολόκληρη την χώρα βεβαιώθηκαν 138 παραβάσεις παράνομης λειτουργίας καταστημάτων, όπως κομμωτήρια, ψησταριές, καφενεία και καφέ μπαρ, ζαχαροπλαστεία, κλπ.

Οι συλλήψεις σε ολόκληρη την χώρα, το διάστημα που προαναφέραμε, έφτασαν τις 143, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ και συγκεκριμένα ανά ημέρα: «…την Πέμπτη 12 Μαρτίου 4 παραβάσεις με 5 συλλήψεις, την Παρασκευή 13 Μαρτίου 1 παράβαση με 1 σύλληψη, το Σάββατο 14 Μαρτίου 86 παραβάσεις με 90 συλλήψεις, την Κυριακή 15 Μαρτίου 31 παραβάσεις με 31 συλλήψεις και τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 16 παραβάσεις με 16 συλλήψεις». 

Πιο αναλυτικά οι οι συλλήψεις ανά περιφέρεια είχαν ως εξής:

«…51 στην Αττική, 27 στη Δυτική Ελλάδα, 11 στη Θεσσαλία, 8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 8 στην Κεντρική Μακεδονία, 7 στο Νότιο Αιγαίο, 6 στην Κρήτη, 6 στη Θεσσαλονίκη, 5 στη Δυτική Μακεδονία, 5 στην Πελοπόννησο, 4 στη Στερεά Ελλάδα, 2 στην Ήπειρο, 2 στο Βόρειο Αιγαίο και 1 στα Ιόνια Νησιά».

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου, newsit

Περισσότερα Άρθρα...