Τραγωδία στη Νίκαια. Παππούς θυσιάσθηκε για να σώσει τα εγγόνια του

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Tools

Μια  ανείπωτη τραγωδία εκδηλώθηκε στη Νίκαιας, όταν από υπό αδιευκρίνιστη αιτία, εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην οδό Φιλαδελφείας 68, στη Νίκαια, στον Πειραιά.

Στο διαμέρισμα μέσα, βρισκόταν ζευγάρι ηλικιωμένων που φιλοξενούσε τα ανήλικα εγγονάκια τους με τον συνταξιούχο σύζυγό - πρώην αστυνομικό,  να αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα  με την εκδήλωση του μετώπου της φωτιάς  άρπαξε τα  δύο ανήλικα εγγόνια της, και κατάφερε να τα βγάλει από το φλεγόμενο διαμέρισμα. Στην προσπάθειά της να επιστρέψει να απομακρύνει και το σύζυγό της, η φωτιά είχε πάρει διαστάσεις.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις  της Πυροσβεστικής και ξεκίνησαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού, όμως η φωτιά είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Στην προσπάθεια διάσωσης μάλιστα ένας πυροσβέστης λιποθύμησε και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο. Όταν η φωτιά κατασβέστηκε γράφτηκε και ο τραγικός επίλογος , καθώς βρέθηκε η σωρός του άτυχου άντρα.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση στις 10 το πρωί από τους γειτόνες που είδαν καπνούς να βγαίνουν από το διαμέρισμα, και συγκεκριμένα από τη μεριά του ακάλυπτου όπου «βλέπει» η κουζίνα. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, η Πυροσβεστική κατάφερε να κατασβέσει τη φωτιά και να περάσει στο στάδιο της αποκάθαρσης. Ωστόσο, εξ αιτίας του μεγάλου θερμικού φορτίου εξακολουθούν να βγαίνουν καπνοί από το διαμέρισμα.

 

Στο έργο της κατάσβεσης επιχείρησαν 20 ΠΥ με τη συνδρομή 6 οχημάτων και κλιμακοφόρων.