Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης: Η τηλεόραση προβάλει τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

konstant mega koin farma

Επιτόπιο ρεπορτάζ για τα αυριανά (10/4) εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης έκανε το κανάλι MEGA.στην σημερινή πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος μίλησε για την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει ο δήμος στην διιεύρυνηση και όσο το δυνατό μεγαλύτερη ενίσχυση των κοινωνικών δομών, που έχει δημιουργήσει η δημοτική αρχή Ελληνικού - Αργυρούπολης, για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων και των σε ανάγκη πολιτών, που έχουν υποστεί τις βαρύτερες συνέπειες της οικονομικής κρίσης.    

Σημείωσε ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι η τέταρτη κατά σειρα κοινωνική δομή αρωγής και βοήθειας που εγκαινιάζει ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, μετά το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο και την Κοινωνική Ιματιοθήκη. 

Υπογράμμισε ότι η δημιουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου δεν έγινε με στήρικη καμίας ΜΚΟ, αλλά χάρη στην εθελοντική προσφορά της κας Β. Αγγελοπούλου, Διευθύντριας της Πολυκλινικής Αθηνών και εθελόντρας με τους "Συμμάχους Υγείας" του Εθνικού και Καποδιτριακού Πανεπιστημίου ΑΘηνών, των εθελοντών συνταξιούχων φαρμακοπειών, κ.κα. Μαίρης Φιορέντζη και Αθ. Ηλιάδη και βέβαια όλων των στελεχών του Τομέα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας του Δήμου, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του Αντιδημάρχου ιατρού κ. Κ. Μηνόπουλου. 

Σημειώνεται, ότι οι μέχρι τώρα αιτήσεις πολιτών για την ένταξή τους στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης πλησιάζουν τις 200, παρουσιάζοντας συνεχώς αυξητική ταση.

konstaant mega koin farma

Τελος αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά για το μεταναστευτικό πρόβλημα που έχει βαρύνει υπέρμετρα τον δήμο με τους περίπου 5.000 μετανάστες και πρόσφυγες που στεγάζονται υπό άθλιες συνθήκες μέσα στο πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού, για την  αθέτηση των υποσχέσεων και δεσμεύσεων της κυβέρνησης για τη εκκένωση του χώρου μέχρι το τέλος Μαϊου 2015, καθώς και για τα πρβλήματα που δημιουργούνται στην παραλία του Ελληνικού και τους κινδύνουν που ελοχεύουν, εκτός της ασφάλειας, και για μετάδοση ασθενειών και λοιμωδών νοσημάτων, ενόψει του καλοκαιριού με τις αυξημένες θερμοκρασίες, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα και το ΚΕΕΛΠΝΟ

Κυριακή (10/6) τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης. Αναλυτικά