Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης: Εκτακτη ενημέρωση κατοίκων Αγ. Παρασκευής για μετανάστες σε Ελληνικό

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

konsta ag parak enimer

Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, εν μέσω των κατοίκων της Αγ. Παρασκευής

Στα κάγκελα βρίσκονται οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης για την κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό και με την εκδηλωθείσα πρόθεση της Κυβέρνησης να φέρει σε αυτό, εκτός των 5.000 που πάρχουν εκεί εδώ και 7 μήνες, και άλλους.... 1.000-1.500!!

Ειδικότερα εξαγριωμένοι είναι πλέον  οι κάτοικοι της περιοχής της Αγ. Παρασκευής Ελληνικού τα σπίτια των οποίων συνορεύουν με τα άθλια τολ της πρώην 129 Π.Υ της πολεμικής αεροπορίας στα οποία η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να "στεγάσει" τους πρόσθετους μετανάστες που θέλει να φέρει στο Ελληνικό.

Και αυτό με το "ετσι θέλω", αγνοώντας πλήρως την τοπική κοινωνία. αγνοώντας τις αποφάσεις που έχει λάβει για το θέμα αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, της πόλης καθώς - και κυρίως - καταπατώντας πλήρως τη συμφωνία - δέσμευση του αρμόδιου υπουργού της με τους δημάρχους της περιοχής, ότι ο χώρος του Ελληνικού θα έχει εκκενωθεί μέχρι τέλος Μαρτίου 2016.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, αβοήθητος πλήρως από την αντιπολίτευση, προβάλει με κάθε δυνατό τρόπο σθεναρή αντίσταση στα σχέδια αυτά της κυβέρνησης, από την οποία ζητά επιμόνως και σε όλους τους τόνους να τηρήσει τη συμφωνία και δεσμεύσεις της, υπογραμμίζοντας παράλληλα σε κάθε αρμόδιο, ότι μαζί με τους κατοίκους δεν θα επιτρέψουν το Ελληνικό να γίνει μόνιμος και άθλιος καταυλισμός όλων αυτών των δύστυχων ανθρώπων, δηλαδή μία προασφυγούπολη, όπως εξ΄άλλου ήταν και είναι το όνειρο του πρώην δημάρχου κ. Χρήστου Κορτζίδη

Οπώς υπογραμμίζει εμφαντικά ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης προς κάθε κατεύθυνση:

Δεν θα επιτρέψει - και σωστά - ο δήμος μας να σηκώνει μονομερώς όλο αυτό το μεγάλο βάρος, χώρις να του έχει διατεθεί από την κυβέρνηση αμία απολύτως βοήθεια σε πόρους και μέσα, τη στιγμή μάλσιτα που άλλοι δήμοι - και ιδιιως αυτοί του ... ΣΥΡΙΖΑ (!!)- αρνούνται να διαθέσουν χώρους φιλοξενίας για τους μετανάστες - πρόσφυγες!!

Το απόγευμα της Παρασκευής (8/4) ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος ενημέρωσε  εκτάκτως και αναλυτικά για όλα αυτά τα ζητήματα τους κατοίκους και δημότες της περιοχής της Αγ. Παρασκευής, οι οποίοι του εξέφρασαν την πλήρη συμπαράστασή τους στο αγώνα , που έχει αρχίσει.

Αν και κανείς να μην μπορεί να πει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, όμως είναι βέβαιο, ότι με τη βοήθεια  και στήριξη όλων των πολιτών στην προσπάθεια της Δημοτικής τους Αρχής θα είναι τελικά νικηφόρος.    

 Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά δημότης της περιοχής Αγ. Παρασκευής:

."Το απόγευμα είχαμε μια πολύ καλη ενημερωση,απο τον Δημαρχο μας,τον κ Κωνσταντατο,για όλα αυτά που ζουμε,εμεις ,εδώ στην Αγ.Παρασκευη! Θα πρεπει να γνωριζουν ολοι αυτοι που ονειρεύονται,να κανουν την περιοχη μας ,και το Ελληνικο,πολιτισμικο κεντρο ολων των φυλων! Οτι εμεις ,εδώ δεν θα τους κανουμε την χάρη!"

Εγκυμονούνται σοαβαροί κίνδυνοι επιδημιών, ενόψει του καλοκαιριού και των πολύ κακών συνθηκών υγιεινής.

Είναι γνωστό πως οι μετανάστες προέρχονται από χώρες όπου υπάρχουν νόσοι όπως η φυματίωση, η μηνιγγίτιδα καθώς και διάφορες άλλες ασθένειες που αφορούν σε λοιμώδη νοσήματα.

Επομένως, επιβάλλεται και θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει εμβολιασμός σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες τους οποίους πρέπει επιτέλους, να αναλάβει το κράτος. Είναι άκρως απαραίτητος και επείγει ο εμβολιασμός τους.

Στο μεταναστευτικό συμμετέχουν εθελοντικά και ανισομερώς κάποιοι δήμοι, συμμετέχουν περιφέρειες, συμμετέχει ο απλός κόσμος και οι μη ελεγχόμενες από κακνένα κάθε λογής και προέλευσης ΜΚΟ και .οι λεγόμενοι ..... αλληλέγγυοι!  

Τελικά το κράτος, αν αυτό λεγεται κράτος, έτσι όπως σήμερα  έχει καταντήσει, εκτός από το να κοροιδεύει τους Δημάρχους και τους πολίτες, πότε και πως θα συμμετάσχει;