Δευ07162018

Τελευταία ΕνημέρωσηΚυρ, 15 Ιουλ 2018 9pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Ξεκίνησαν και υλοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα ασφαλτόστωσης δρόμων της πόλης

asfaltostrosi

Στον Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης ξεκίνησε να υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Δημοτικής Αρχής Κωνσταντάτου, που αποτελούσε προεκλογική του δέσμευση, αλλά και ανικανοποίητο πάγια αίτημα των πολιτών - οδηγών της πόλης επί πολλά χρόνια. 

Πρόκειται για το έργο ασφαλτόστρωσης δρόμων του Ελληνικού-Αργυρούπολης, το κάκιστο οδόστρωμα των οποίων αποτελούσε μόνιμη πηγή ταλαιπωρίας και διαμαρτυρίας για τους διερχόμενους οδηγούς. 

Σημειώνεται ότι έργο ασφαλτώστρωσης των δρόμων της πόλης είχαν να δουν οι κάτοικοί της εδώ και περίπου .... 20 χρόνια!!

Η αρχή έγινε από την Μαρ. Γερουλάνου, μία από τις κεντρικές αρτηρίες της Αργυρούπολης, η οποία έχει ήδη ασφαλτοστρωθεί  κατά το ήμισυ του συνολικού μήκους της, με τις εργασίες να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και στο υπόλοιπο από την Πλ. ΑΓ. Τριάδας μέχρι τη Λεωφ. Βουλιαγμένης. 

asfaltostrosi geroul

H οδ. Μαρ. Γερουλάνου της Αργυρουπολης

Ο συνολικός προϋπολογισμός του σημαντικότατου αυτού έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.000.000 ευρώ και μετά τη Μαρ. Γερουλάνου το έργο - στο επόμενο χρονικό διάστημα - θα συνεχισθεί  στις κεντρικές οδούς Γ. Μαρίνου, Λεωφ. Ιασωνιδου κλπ. . 

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, δήλωσε σχετικά:

"Είναι ένα ακόμα μεγάλο έργο του προγράμματός μας που υλοποίουμε με συνέπεια, σταδιακά θα επεκταθεί σε πολλούς δρόμους της πόλης μας και, ενώ έπρεπε, δεν είχε γίνει για περισσότερα από 20 χρόνια.

Δυστυχώς η Τροχαία δεν μας επέτρεψε να γίνονται οι εργασίες το βράδι, γι αυτό και ζητάμε την υπομονή, αλλά και την συνεργασία σας για την ομαλή και άνευ εμποδίων εξέλιξη και ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών των συνεργείων μας. 

Συνεχίζουμε δυναμικά σε όλους τους τομείς να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τον δήμο μας"

 

Αλλάξαν όψη και άποψη όλες οι Παιδικές χαρές και τα Πάρκα του Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης

pai xara kromnis

Οι 32 Παιδικές Χαρές του Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης μετά την διαδικασία της πλήρους αναφόρφωσης και επίσημης πιστοποίησής τους έχουν πάρει πια άλλες διαστάσεις στην κοινωνική ζωή και άλλη φιλοσοφία στην γειτονιά, μαζί βέβαια και σε συνδυασμό - δέσιμο και με τα νέα πολύ όμορφα και πρότυπα Οικογενειακά Πάρκα που δημιούργησε, για τα οποία βραβεύθηκε.

Οι Παιδικές Χαρές του Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης είναι πια ένας από τους σημαντικότερους τόπους συνάντησης και επικοινωνίας των ανθρώπων της γειτονιάς των γονιών και των παιδιών, πράγμα που διαπιστώνει ο καθείς καθημερινά.

Ο Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης εντρήφησε με τη δέουσα προσοχή στο θέμα και ξέφυγε από την παλιά κλασική εικόνα με τα μέχρι πέντε μεταλικά όργανα που απευθύνονταν αποκλειστικά και μόνο στις μικρές ηλικίες, μη παρέχοντας καμία ασφάλεια στα παιδια.

paidi xara argyr

Κατ’ αρχήν μπήκαν κατάλληλα όργανα για όλες τις ηλικίες μέχρι 12 ετών και όχι μόνο για τις ηλικίες μέχρι έξι - επτά ετών όπως συνηθιζόταν μέχρι σήμερα. 

Μπήκαν τραπεζάκια, κιόσκια και σκίαστρα για την εξυπηρέτηση και την άνετη παραμονή των συνοδών.

Δημιουργήθηκαν νέες η αντικαθιστάθηκαν όλες οι επιφάνειες  με ασφαλείς πλάκες από ανθεκτικό συνθετικό πλαστικό.

Ο Δήμος προσέφυγε σε νέα οικολογικά υλικά, όπως το ξύλο και δροφυτεύθηκαν οι χώροι για να δώσουν τη διάσταση του πάρκου.

Δημιουργήθηκαν ακόμη και θεματολογικοί χώροι.

paidiki xara elliniko

Τοποθετήθκαν υπάιθρια όργανα γυμναστικής και για μεγάλους.

Ακολουθήθηκαν οι  δέουσες παιδαγωγικές οδηγίες για την ακολουθία και τις αποστάσεις των οργάνων μεταξύ τους.

Διαμορφώθηκαν χώροι πολύ πιο φυσικοί, ή και κατάλληλα ζωγραφισμένοι, και πολύ πιο δεμένοι με το υπόλοιπο περιβάλλον. 

Το μόνο που απομένι να λυθεί, για το οποίο υπάρχει προβληματισμός, είναι το θέμα των τουαλετών που φάινεται να τις ζητάει όλο και περισσότερο ο κόσμος.

paid xara anexart

Ομως, το σημαντικότατο αυτό έργο της Δημοτικής Αρχής Ελληνικού - Αργυρούπολης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς ότι οι 32 καινούργιες Παιδικές Χαρές που ανακαινίστηκαν και τα 3 νέα Οικογενειακά Πάρκα που κατασκευάστηκαν, έγιναν μέσα στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και σχεδόν χωρίς να επιβαρυνθεί ο δημότης, αφού τα χρήματα αντλήθηκαν, κυρίως, από χορηγίες αλλά, από την Περιφέρεια (5 παιδικές χαρές) και ένα μικρό μέρος από ιδίους πόρους.

parko anejart

Δ. Παπαγεωργίου: Μια σημαντική προσχώρηση στην παράταξη του Δημάρχου Γ. Κωνσταντάτου - Τι δήλωσε στο Δ.Σ. - "Who is who"

PAPAGEORG DIMITR

Ο κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου

Στην συνεχώς διευρυνόμενη με σημαντικά στελέχη από άλλους χώρους μεγάλη και ανεξάρτητη παράταξη του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου "Ενωμένη Πόλη" εντάχθηκε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παπαγεωργίου με δήλωσή του  που έκανε στο δημοτικό συμβούλιο Ελληνικού - Αργυρούπολης της Τετάρτης, 20ης Ιουνίου 2018. 

Αναλυτικά η δήλωση του δημοτικού συμβούλου, κ. Δ. Παπαγεωργίουπου έγινε στο Δ.Σ. , έχει ως εξής: 

"Κύριε Πρόεδρε, κυρίες  και κύριοι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Η πόλη μας ,ο δήμος μας σήμερα αλλά πολύ περισσότερη στο κοντινό μέλλον θα βρεθεί απέναντι σε μία μεγάλη αναπτυξιακή πρόκληση .Ο στόχος της δημοτικής αρχής πρέπει να είναι ένας, η πλήρης αξιοποίηση των ευκαιριών που θα παρουσιαστούν.

Ευκαιρίες που έρχονται σπάνια έως και καθόλου για άλλους δήμους.

Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η μοναδική ευκαιρία για την πόλη μας

Πιστεύω λοιπόν ότι τώρα είναι η ώρα που πρέπει όσοι από μας ανήκουμε στα πλαίσια της πολίτικης λογικής, της  ανάπτυξης, και των προσδοκιών των πολιτών ότι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις του αύριο.

Το μέλλον της πόλης, οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την πόλη μας, καθώς και τα προβλήματα, δεν αντιμετωπίζονται με προσωπικές φιλοδοξίες, ευκαιριακά, τυχοδιωχτικά  θα έλεγα υπολογίζοντας στο νέο νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση που θα φέρει η κυβέρνηση.

Γεμίσαμε δελαπατρίδες.

Δεν θα είμαι ένας από αυτούς.

Με γνώμονα το συμφέρον της πόλης μου και για να μην χαθεί άλλη μια ευκαιρία για το δήμο μας, κρίνοντας όμως και από το έργο το όποιο έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα από τη διοίκηση του δήμου μας.

Από μια διοίκηση που κινείται στην ίδια πολιτική συναντίληψη των πραγμάτων και που αποτελείται από έμπειρους δημοτικούς συμβούλους, καταξιωμένους επιστήμονες και αυτοδημιούργητους επαγγελματίες , συνθέτοντας έτσι έναν ισχυρό συνδυασμό έτοιμο να ανταπεξέλθει στιες προκλήσεις και στις προσδοκίες των πολιτών.

Μετά δε από πολλές συναντήσεις και συζητήσεις με τους άμεσα ενδιαφερομένους ….τους δημότες. 

Αποφάσισα την συνεργασία μου και υποστήριξη μου με την παράταξη Ενωμένη Πόλη και τον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο, πιστεύοντας ότι αυτή η επιλογή μου θα βοηθήσει πραγματικά και ουσιαστικά την πόλη και τους δημότες."

Η δήλωση του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου: 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κωνσταντάτους αφού καλωσόρισε στην "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ" τον κ. Δ. Παπαγεωργίου, δήλωσε ότι "η συνεργασία αυτή θα δυναμώσει ακόμα πιο πολύ το "Ανεξάρτητο Αυτοδιοικητικό Κίνημα της Ενωμένης Πόλης,” ενώνοντας όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις της πόλης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού οι μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης τα επόμενα χρόνια".

Ποιος είναι ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και είναι κάτοικος Ελληνικού από το 1970. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Ελληνικού, και επανεξελέγει Δημοτικός Σύμβουλος Ελληνικού- Αργυρούπολης στις εκλογές του 2014 .

Είναι Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Ελληνικού - Αργυρούπολης. Είναι μέλος του Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α και υπήρξε για δέκα έτη Πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Ελληνικού «Ν.Α.Ο.ΕΛΛ. Ιππόκαμπος» και τέως Πρόεδρος του «Ιππόκαμπος ΑΜΕΑ».

Υπήρξε επίσης Πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Ελληνικού, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο της παραγωγής ρεύματος με φωτοβολταϊκά αλλά και στο χώρο της εστίασης. Κατέχει πτυχίο Τ.Ε.Ι (πρώην ΚΑΤΕΕ) Ηλεκτρονικού και μιλάει άπταιστα αγγλικά.

Υπηρέτησε ως έφεδρος υπαξιωματικός στις Ειδικές Δυνάμεις Είναι παντρεμένος με την Νικολία Κόρρη και έχουν αποκτήσει μαζί τρία παιδιά.

 

Οριστικό το «λουκέτο» στο αμαξοστάσιο Ελληνικoύ, στην ΥΠΑ και στις εκεί εγκαταστάσεις του Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης

amajostasio osy elliniko

Το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ ΑΕ καλύπτει έκταση 80.000 τ.μ εντός του Ελληνικού και φιλοξενεί 370 λεωφορεία και πρόκειται για το μεγαλύτερο σήμερα αμαξοστάσιο της εταιρείας.

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου με εντολή του διευθύνοντος συμβούλου της ΟΣΥ κ. Γ. Γλυκού το αμαξοστάσιο στο Ελληνικό έκλεισε τις πόρτες του για όλα τα οχήματα που θα έπρεπε να επιστρέψουν και στο εξής οι πόρτες θα ανοίγουν μόνο για να βγουν λεωφορεία προκειμένου να εκτελέσουν δρομολόγια.

Ωστόσο τα λεωφορεία αυτά δεν θα επιστρέφουν στο Ελληνικό αλλά θα μεταφέρονται σε όποιο αμαξοστάσιο παίρνουν εντολή οι οδηγοί. Στόχος είναι να αδειάσει το αμαξοστάσιο στο Ελληνικό καθώς πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία για την παράδοση του στην Ελληνικό ΑΕ.

Η διοίκηση της ΟΣΥ με εσωτερικό email σε όλους τους διευθυντές ξεκαθάριζε ότι οι πόρτες του αμαξοστασίου στο Ελληνικό δεν θα ανοίγουν για να μπουν μέσα λεωφορεία. Μάλιστα αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν μετατεθεί στα υπόλοιπα αμαξοστάσια όπου και πρέπει να παρουσιαστούν.

Η μεταφορά των λεωφορείων

Από την Τετάρτη 20 Ιουνίου ξεκίνησε και η μεταφορά εκατοντάδων λεωφορείων που ήταν παροπλισμένα στα αμαξοστάσια και λειτουργούσαν ως πηγή ανταλλακτικών για τα λεωφορεία που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο, στο Θριάσιο Πεδίο.

Στόχος είναι το σύνολο των λεωφορείων που θα παραμείνουν στα έξι αμαξοστάσια να είναι λιγότερα από 1660 από τα 2023 που είναι σήμερα. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι το έργο εκτελείται καθημερινά με περίπου 850 -900 λεωφορεία λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και προσωπικού.

Ανάμεσα στα λεωφορεία που πάνε προς πώληση για σκραπ στο Θριάσιο Πεδίο περιλαμβάνονται τόσο οχήματα που εκτελούν έργο από το 1996 όσο και 30 λεωφορεία φυσικού αερίου η οριστική παραλαβή των οποίων έγινε το Δεκέμβριο του 2017 καθώς δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για την επισκευή και συντήρησή τους. Πρόκειται για τον «νεότερο» στόλο που ουσιαστικά μπήκαν στην κυκλοφορία από την ΟΣΥ από το 2005.

Με μία επιστολή της διοίκησης προς διευθυντές και υποδιευθυντές ανακοινώθηκε χθες το «λουκέτο» στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού.

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου με εντολή του διευθύνοντος συμβούλου της ΟΣΥ κ. Γ. Γλυκού το αμαξοστάσιο στο Ελληνικό έκλεισε τις πόρτες του για όλα τα οχήματα που θα έπρεπε να επιστρέψουν και στο εξής οι πόρτες θα ανοίγουν μόνο για να βγουν λεωφορεία προκειμένου να εκτελέσουν δρομολόγια.

Την ίδια στιγμή ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς όλων των παροπλισμένων λεωφορείων στο Θριάσιο Πεδίο τα οποία φορτώνονται μαζί με τα συστήματα τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου προκειμένου να πουληθούν για σκραπ.

Ωστόσο τα λεωφορεία αυτά δεν θα επιστρέφουν στο Ελληνικό αλλά θα μεταφέρονται σε όποιο αμαξοστάσιο παίρνουν εντολή οι οδηγοί. Στόχος είναι να αδειάσει το αμαξοστάσιο στο Ελληνικό καθώς πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία για την παράδοση του στην Ελληνικό ΑΕ.
.
Εφυγε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)

Σε χρόνο ρεκόρ υλοποιήθηκε η μεταφορά από το Ελληνικό των γραφείων και εγκαταστάσεων της ΥΠΑ σε άλλο μισθωμένο κτίριο εκτός του χώρου του πρ. αεροδρομίου.

Μεταφορά των γραφείων και εγκαταστάσεων του Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης

dimarx argyr nea oximata

O νέος στόλος οχημάτων καθαριότητας του Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης

Το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται στο αμαξοστάσιο του Δήμου, που στεγάζει αυτή την στιγμή όλα τα οχήματα του Δήμου, και στην μεταστέγαση των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας, μαζί με τον εξοπλισμό τους.

Σκοπός του Δήμου είναι να κατασκευάσει μελλοντικά σύγχρονες εγκαταστάσεις προκειμένου να στεγαστούν οι ανωτέρω υπηρεσίες και τα οχήματα του Δήμου. Μέχρι όμως να κατασκευαστούν οι νέες εγκαταστάσεις, ο Δήμος πρέπει μεταβεί προσωρινά, σε χώρους που δεν ενοχλούν, και δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των ανωτέρω, νευραλγικών για την πόλη Διευθύνσεων.

Όπως αναφέρει σχετικά ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος:

«Για τον σκοπό αυτό, όπως έχουμε ανακοινώσει εδώ και δύο χρόνια, θα προχωρήσουμε σε αλλαγή χρήσης γης στον χώρο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο γήπεδο Σουρμένων, και περιλαμβάνει, ένα χώρο που σήμερα νοικιάζει ο Δήμος σε ιδιώτη ως πάρκινγκ, ένα μικρό γήπεδο 5χ5 και τον καταπατημένο δημοτικό χώρο από την εταιρεία Αφοί Σωτηρόπουλοι ΕΠΕ.

Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης προχωράει στην κατάθεση φακέλου αλλαγής χρήσης, προκειμένου, όλες οι ανωτέρω υπηρεσίες, να μπορέσουν να εγκατασταθούν νομίμως στον συγκεκριμένο χώρο, και να αποφευχθούν καταγγελίες από διαφόρους “γνωστούς -αγνώστους” οι οποίοι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν προβλήματα στο Δήμο και στη Διοίκησή του.

Μέχρι να κατασκευαστούν οι νέες εγκαταστάσεις, οι υπηρεσίες θα στεγαστούν σε προσωρινά σε “isobox” τα οποία θα προμηθευθούμε με κρατική χρηματοδότηση.

Εδώ και 17 χρόνια ο Δήμος Ελληνικού νοικιάζει στην περιοχή στην οποία πρόκειται να αλλάξει χρήση, χώρο πάρκιγκ αυτοκινήτων, του οποίου η σύμβαση του μισθωτή, μετά από ανανέωση, λήγει τον Νοέμβριο του 2018, όπου και θα αποχωρήσει οριστικά.

Να τονιστεί ότι στον αναφερόμενο χώρο δεν θα λειτουργήσει σταθμός μεταφόρτωσης ή διαχείρισης σκουπιδιών, παρά την σχετική παραφιλολογία που διακινείται εντέχνως από μερίδα της αντιπολίτευσης και γειτονικούς δήμους. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσει η λειτουργία του γηπέδου των Σουρμένων και του γηπέδου 5χ5 που γειτνιάζει με την λεωφόρο Βουλιαγμένης.»

Καταλυτική και επιτυχής η παρέμβαση Κωνσταντάτου για τον Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού πόλου Ελληνικού

konstantatos fonto aerolodr

«Εν αρχή» ήταν ένα…. νεφέλωμα! Δηλαδή, μια γενική και αόριστη αναφορά στην ίδρυση του Φορέα, που περιλαμβανόταν στο κείμενο με τα απαιτούμενα του 3ου Μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Εκτοτε άρχισε μια συστηματική και επίπονη προσπάθεια με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Κωνσταντάτου για την εξειδίκευση του περιεχομένου αυτού του Φορέα στα μέτρα της Τ.Α., ώστε αυτός να μην αποτελέσει – όπως συζητούσαν αρχικά - αποκλειστικό αντικείμενο εκμετάλλευσης του επενδυτή, αλλά ένα δημόσιο οργανισμό με πλειοψηφική συμμετοχή στη διοίκησή του των εκπροσώπων του Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης (3+1 μέλη) και των Δ. Αλίμου και Γλυφάδας (από 1 μέλος έκαστος).

Το είπε, το έκανε και, τελικά, το πέτυχε! Πως; Όχι βέβαια με πανό, διαμαρτυρίες και ντουντούκες στους δρόμους, αλλά με συνεχείς παρεμβάσεις του για πολλούς μήνες προς κάθε αρμόδιο και, το κυριότερο, με αποτελεσματική – παραγωγική δράση, που εκτιμήθηκε δεόντως.

Ποιο συγκεκριμένα:

Ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος ακολούθησε εξ' αρχής μία μεθοδευμένη στρατηγική: Με την βοήθεια εξειδικευμένου στελέχους Οίκου – συμβούλου με αναγνωρισμένη διεθνή εμπειρία στο ειδικό αυτό θέμα, το οποίο ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης προσέλαβε , κατόρθωσε να εκπονήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά ένα πλήρες αναλυτικό σχέδιο-μελέτη-πρόταση την οποία υπέβαλλε στη συνέχεια προς πληροφόρηση στις επαφές και συζητήσεις που είχε με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, καθώς και με τους πολιτικούς αρχηγούς για την ορθότητα και λειτουργικότητα της πρότασης του Δήμου..

Η ανταπόκριση όλων ήταν θετικότατη και ιδιαίτερα εκείνη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη με τον οποίο υπήρξε και αρμονικότατη συνεργασία, όπως τόνισε στο Δ.Σ. της Τετάρτης (20/6) ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης. κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, στην εκτενή ενημέρωση που έκανε προς το σώμα για το σημαντικό αυτό θέμα, παρουσία και του ειδικού συμβούλου του Δήμου, ο οποίος απάντησε στη συνέχεια και σε σχετικές ερωτήσεις που του υπέβαλαν δημοτικοί σύμβουλοι.

Τελικά, το σχέδιο αυτό του Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης έγινε δεκτό με ελάχιστες διαφοροποιήσεις και συμπεριλήφθηκε στο άρθρο 1 του Νόμου με τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, που ψηφίσθηκε πρόσφατα από την Ελληνική Βουλή.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Δήμαρχος με μεθοδευμένη στρατηγική, πολύμηνες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς, κινούμενος πολλές φορές πάνω σε λεπτές κόκκινες γραμμές κατέστησε τελικά τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης πρωταγωνιστή στον Νέο Φορέα.

Επίσης, όπως τόνισε στο Δ.Σ.ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, το δεύτερο σημαντικό που πέτυχε είναι, ότι την πολυδάπανη συντήρηση του Μητροπολιτικού Πάρκου των 2.400 στρεμμάτων και ό,τι θα περιλαμβάνεται μέσα σε αυτό (π.χ. αθλητικές εγκαταστάσεις Αγ. Κοσμά κλπ) να την αναλάβει ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ο επενδυτής, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί στο ελάχιστο ο Δήμος και η περιοχή να διαθέτει πάντοτε ένα άρτια συντηρημένο πάρκο με υψηλό κ.α. πράσινο, ανοιχτό στους πολίτες και με ελεύθερη πρόσβαση την παραλία που θα διαμορφωθεί.

Τέλος, πρόσθεσε ότι σε προσεχή συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης θα ενημερωθεί και για το χωροταξικό σχέδιο της τεράστιας αυτής επένδυσης των περίπου 9 δις ευρώ!

Κυρίαρχος ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον δημόσιο «Φορέα Διαχείρισης του Ελληνικού»