Δευ03192018

Τελευταία ΕνημέρωσηΚυρ, 18 Μαρ 2018 9pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Δ.ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Πρωτοποριακό εκπαιδευτικό σύστημα για τα παιδιά του 'Κοινωνικού Φροντιστηρίου

dimarxeio argyr

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί τα τελευταία χρόνια, για ακόμα μία φορά πρωτοπορεί.

Σε συνεργασία με το brainy.gr, την νέα ψηφιακή πλατφόρμα μάθησης, προσφέρει στα παιδιά του κοινωνικού φροντιστηρίου του δήμου, δωρεάν συνδρομή για έναν ολόκληρο χρόνο, προκειμένου να ενισχύσει την μελέτη τους.

H παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16/3, στις 18:30 στο 3ο Λύκειο Αργυρούπολης (Αγίας Βαρβάρας 1), από την κυρία Μαργαρίτα Αθανασίου-Ρουβά, συνιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλο του Brainy, και το τμήμα παιδείας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ο Δήμαρχος Ελληνκού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε σχετικά:

"Στην ταλαιπωρημένη, από την οικονομική κρίση, ελληνική οικογένεια, εμείς ως δήμος προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, να την στηρίξουμε, με μία πληθώρα κοινωνικών δράσεων.

Μεταξύ των άλλων ιδρύσαμε και το 'Κοινωνικό φροντιστήριο', με εθελοντές δασκάλους προκειμένου να βοηθήσουμε οικογένειες που αδυνατούν οικονομικά να στείλουν τα παιδιά τους στο φροντιστήριο. Μετά από 3 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας, 120 και πλέον παιδιά συμμετέχουν σε αυτό με θεαματικά αποτελέσματα.

Για να τα στηρίξουμε ακόμα περισσότερο, τους εξασφαλίσαμε δωρεάν πρόσβαση για ένα χρόνο στην επαναστατική ψηφιακή πλατφόρμα μάθησης brainy.gr, ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την διδασκαλία τους."

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BRAINY.GR

Η ψηφιακή πλατφόρμα brainy είναι μια νέα, σύγχρονη προσέγγιση στο χώρο της εκπαίδευσης και της μάθησης. Με όχημα την τεχνολογία του 21ου αιώνα, η πλατφόρμα αναπτύσσεται σε 3 βασικούς άξονες:

- Τα brainy Videos σχεδιασμένα από τους έμπειρους εκπαιδευτικούς της επιστημονικής ομάδας του brainy, αποτελούν ένα εργαλείο μελέτης των μαθημάτων του Γυμνασίου, με το οποίο αυξάνεται εκθετικά η δυνατότητα αφομοίωσης και κατανόησης της σχολικής ύλης.

- Τα Online Ιδιαίτερα μαθήματα καταργούν τα σύνορα και τους γεωγραφικούς περιορισμούς δίνοντας τη δυνατότητα να ενωθούν ψηφιακά, τα παιδιά, σε οποίο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκονται.

- To brainy World είναι ένα online forum για μαθητές και γονείς, με στόχο τη δημιουργία μίας ψηφιακής κοινότητας για την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και πληροφοριών.

Συνολικά και οι 3 άξονες brainy, δημιουργούν ένα περιβάλλον ολοκληρωμένης γνώσης, απόλυτα εξατομικευμένο σε κάθε παιδί. Στόχος της πλατφόρμας είναι να υποστηριχθούν τα παιδιά σε κάθε βήμα της πορείας τους, δημιουργώντας ένα περιβάλλον εκπαίδευσης πιο φιλικό, απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε μαθητή, το οποίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής που τρέχει με απίστευτους ρυθμούς.

 

Δ.ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Μία ακόμα σημαντική διάκριση για την πολιτική του και τις δράσεις προστασίας του Υμηττού

dimos brabeio bouno

Η εταιρεία ειδικών εκδόσεων «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press» σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)και το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΤΕΕ) αξιολόγησε προτάσεις από Δημόσιους Οργανισμούς και Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης - μεταξύ των οποίων και ο Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης - που δήλωσαν την συμμετοχή τους στα Βραβεία “Greek Green Awards 2018” για το Περιβάλλον και την Αειφορία, στα πλάισια της 2ης Διεθνούς έκθεσης Τεχνολογιών Περιβάλλοντος “Verde.tec 2018” στο ΜΕΚ Παιανίας.

Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης βραβεύτηκε πανελλαδικά για την πολιτική του στην προστασία των δασών και του Υμηττού, του βουνού της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, δήλωσε σχετικά με τη βράβευση αυτή (τη 2η που αποσπά η Διοίκηση του Δήμου κατά τη διάρκεια της θητεία της!)

konstant brabeio bouno

"Αφιερώνω αυτή τη βρέβευση του Δήμου μας στον κύριο Δασάρχη που μας κυνηγάει για όσα καλά κάνουμε στο βουνό.

Όταν το έργο σου αναγνωρίζεται από σημαντικούς φορείς με ανάλογες διακρίσεις τότε μπορείς να αισθάνεσαι υπερήφανος για όσα έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια στο βουνό μας και φυσικά για τους συνεργάτες και όλη την ομάδα σου.

Ο Δήμος μας βραβεύτηκε πανελλαδικά για την πολιτική του στην προστασία των δασών με την τοποθέτηση θερμικών καμερών και φυσικά την συγκρότηση της ομάδας εθελοντών, το πυροφυλάκιο , τα υδροβόλα και όλα όσα έχουμε κάνει με τις λίμνες και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μας για να προστατέψουμε το δάσος μας και να φέρουμε τον κόσμο ξανά στο βουνό μας.

Φυσικά την αφιερώνω στον Δασάρχη , τον άνθρωπο που.... με έχει μηνύσει, γιατί βάλαμε το ξύλινο φυλάκιο στο βουνό την ώρα που ο ίδιος είναι ανύπαρκτος ουσιαστικά στην προστασία του βουνού αν και ο κατεξοχήν αρμόδιος και υπεύθυνος!!.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, την εθελοντική ομάδα και όλο τον κόσμο που στηρίζει την προσπάθεια αυτή για το δάσος και το βουνό μας".

kritikos vraveysi bouno

ethelontes

 

 

ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ Ελληνικού – Αργυρούπολης: Η Παράταξη των ΄Εργων συζητά και διευρύνει τις δυνάμεις της στο 3ο Συνέδριό της

enomeni poli 3synedrio afisa

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το 3ο Συνέδριο της παράταξης ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ του Γιάννη Κωνσταντάτου, Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 11η Μαρτίου στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ του Δήμου.

Και τούτο διότι, η ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ είναι η μοναδική παράταξη του Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης και από τις λίγες της Τ.Α. που με δημοκρατικότατο τρόπο και σύμφωνα με τις πρόνοιες του Καταστατικού της διεξαγάγει τακτικά Συνέδρια, που είναι μάλιστα ανοιχτά στην κοινωνία, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην ενίσχυση της συμμετοχικής δημοκρατίας με ένα ενεργό υποκείμενο πολιτών, που παρεμβαίνει και αποφασίζει για την κοινωνική, οικονομική και πολιτική - αυτοδιοικητική ζωή της πόλης.

Η μεγάλη ανεξάρτητη παράταξη ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ γράφει τη νέα  ιστορία της πόλης και οι πολίτες μετέχουν στη συλλογική δημιουργία και γράφουν μαζί την ιστορία αυτή.

Θυμίζουμε, ότι η ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ δημιουργήθηκε το 2014 από τη συνένωση τριών παρατάξεων του Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης, ένα μοναδικό γεγονός στα χρονικά της Τ.Α., από το οποίο προέκυψε ένα πρωτοπόρο αυτοδιοικητικό κίνημα, που ανέτρεψε τα κατεστημένα του Δήμου προς όφελος του λαού, αποκτώντας την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του, που στην πορεία εδραιώθηκε και μεγεθύνθηκε ακόμη περισσότερο από το σημαντικότατο έργο που παρήγαγε μέχρι σήμερα σε όλους τους τομείς δράσης της, ως μια δυναμική και λίαν παραγωγική Δημοτική Αρχή, αφιερωμένη "ψυχή τε και σώματι" σε αυτό, .

Το 3ο Συνέδριο της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, μεταξύ των άλλων, θα αναδείξει και τον υποψήφιο Δήμαρχο για τις προσεχείς περιφερειακές εκλογές του 2019, σηματοδοτώντας έτσι και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου στον Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Αναφερόμενος στο Συνέδριο, ο επικεφαλής της παράταξης, Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος σημειώνει τα εξής:

«Σας περιμένουμε όλες και όλους στις 11 Μαρτίου στο 3ο Συνέδριο της μεγάλης και ανεξάρτητης Δημοτικής μας παράταξης, όπου θα συζητήσουμε το νέο μας Πρόγραμμα Εργων για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και τη νέα θητεία μας, θα διευρύνουμε την παράταξη με την εγγραφή νέων μελών και θα έχουμε την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής, από την οποία θα αναδειχθούν τα λοιπά Οργανα λειτουργίας της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ».

 

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στο Ελληνικό (vid)

elliniko fotia diamerisma

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στην οδό Ροδοπόλεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σπίτι καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη αλλά οι ένοικοί του έχουν καταφέρει κι έχουν βγει.

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής με 21 άνδρες.

Η φωτιά λίγο μετά τις 15:00 τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

 

Η κοπή της πίτας της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ», έγινε μια μεγάλη γιορτή των πολιτών Ελληνικού-Αργυρούπολης

enom poli pita 18 

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 , πραγματοποιήθηκε στο κέντρο ΑΚΡΩΤΗΡΙ με εντυπωσιακή συμμετοχή εκατοντάδων δημοτών η καθιερωμένη τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της δημοτικής παράταξης « ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ» του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι αρκετός κόσμος δεν μπόρεσε τελικά να συμμετάσχει στην όμορφη αυτή γιορτή, διότι οι διαθέσιμες θέσεις της μεγάλης αίθουσας του κέντρου είχαν από νωρίς καλυφθεί πλήρως!

enom poli pita 18 1

Παρόντες ο Δήμαρχος Παλ. Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, επικεφαλής ή εκπρόσωποι Συλλόγων και Οργανώσεων της πόλης όλοι οι Αντιδήμαρχοι και Σύμβουλοι της παράταξης κ.α. επίσημοι.

Στην τελετή απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την προσφορά τους στην Τοπικοί Αυτοδιοίκηση στους κ.κ. Μιχάλη Κωστάκη, Βαγγέλης Μπουλούκο και στον εκ των ιδρυτών της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, κ. Σωτήρη Χαραλαμπόπουλο

enom poli pita 18 3

Ο επικεφαλής της παράταξης, Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, εμφανώς συγκινημένος για την αθρόα προσέλευση των δημοτών, εξέφρασε προς αυτούς τις θερμές ευχαριστήριες του, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι τις μεγάλες παρατάξεις - όπως είναι η μεγάλη, ενιαία και ανεξάρτητη παράταξη της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ - τις κάνουν οι άνθρωποι με τη συμμετοχή και την αγάπη τους.

Βλέποντας την τόσο μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ και του Δήμου, μπορούμε να αισιοδοξούμε πλέον, ότι τα πράγματα στο πρώην αποτελματωμένο Ελληνικό - Αργυρούπολη θα βελτιώνονται συνεχώς, γιατί μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιηθεί και συνεχίζεται από τη Διοίκησή του ένα πολύπλευρο και πολύ σημαντικό έργο , σε όλους τους τομείς, όπως όλοι γνωρίζουν, αλλά και γιατί υπάρχουν πλέον θετικές εξελίξεις και στην γιγαντιαία επένδυση του Ελληνικού.

Όλα αυτά συνδυαστικά θα αναβαθμίσουν σημαντότατα το Ελληνικό – Αργυρούπολης και θα αλλάξουν προς το πολύ καλύτερο τα δεδομένα στο Δήμο, που έτσι είναι βέβαιο πως θα γίνει πρωτοπόρος και σημείο αναφοράς της Τ.Α. στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, της Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της χώρας»

Η Δημοτική Διοίκηση Κωνσταντάτου της παράταξης του ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ επένδυσε με επιτυχία τα τέσσερα τελευταία χρόνια σε πολλά έργα, δράσεις και προγράμματα  ουσίας και τώρα είναι έτοιμη για τη μεγάλη μάχη της υλοποίησης  της επένδυσης του Ελληνικού που θα κάνει το Ελληνικό – Αργυρούπολη ένα μεγάλο δημοφιλές κέντρο, όχι μόνο για την Αττική και τη χώρα, αλλά και για τη Μεσόγειο!