Φρουρούμενος σε κρίσιμη κατάσταση ο 2ος βομβιστής της Βοστώνης (vid)

Κόσμος
Tools

bombistis boston 2

Ο ύποπτος της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστόνη Ντζοχάρ Τσαρνάγεφ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από τη σύλληψή του από την αστυνομία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, οι οποίες διαβεβαίωσαν πως η απειλή έχει εξανεμισθεί, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Ο ύποπτος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο», ενημέρωσε σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Βοστώνη. «Οι κάτοικοι της Βοστώνης και της ευρύτερης περιοχής μπορούν να είναι βέβαιοι πως η απειλή έχει λάβει τέλος», πρόσθεσε ο ίδιος, μία ώρα μετά τη σύλληψη του νεαρούκαταζητούμενου.

Έπειτα από τέσσερις δραματικές ημέρες για τους κατοίκους της Μασαχουσέτης, η γιγαντιαία επιχείρηση του FBI και των τοπικών Αρχών είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του δεύτερου ύποπτου για τη διπλή βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης. Ο επίλογος γράφηκε στο προάστιο Γουότερταουν όπου είχε καταφύγει ο Τζοκάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος ήταν ήδη τραυματισμένος από τη συμπλοκή που είχε προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα στο ΜΙΤ και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο αδερφός του Ταμερλάν Τσαρνάεφ.

Ένας παρατηρητικός κάτοικος του Γούτερταουν είδε κηλίδες αίματος στο πίσω μέρος της αυλής της οικίας του, οι οποίες οδηγούσαν σε μία σκεπασμένη βάρκα. Αμέσως ειδοποίησε τις Αρχές που κατέφθασαν στο σημείο. Το Γουότερταουν γέμισε από δεκάδες περιπολικά, εκατοντάδες αστυνομικούς και άνδρες των ειδικών μονάδων καταστολής.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών (02.26 ώρα Ελλάδος) όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκλήθηκε εκ νέου τραυματισμός του νεαρού Τσετσένου, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού.

Τελικά μετά από περίπου μιάμιση ώρα (03.48 ώρα Ελλάδος) ο Τσαρνάεφ εξαντλημένος και έχοντας χάσει πολύ αίμα παραδίδεται στους αστυνομικούς.

Μαζί με τις χειροπέδες οι αστυνομικοί προσπαθούν να του περάσουν και μια μάσκα οξυγόνου. Αμέσως μετά τον αναλαμβάνουν οι τραυματιοφορείς και με ασθενοφόρο τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο της Βοστόνης προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.