Στην θερινή του κατοικία στο Καστελ Γκαντόλφο θα αναπαύεται τις επόμενες ημέρες ο Ποντίφικας απορροφημένος στην συγγραφή, την ώρα που τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρονται στο εφιαλτικό σενάριο περί σχίσματος στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία καθώς ο Πάπας παραιτήθηκε από το αξίωμά του και δεν άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα καθήκοντος, στην Αγία Εδρα.
Το γεγονός ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος επέλεξε να παραιτηθεί από το αξίωμά του τροφοδοτεί το δυσοίωνο σενάριο σύμφωνα με τα οποίο η ύπαρξη δύο Πάπων θα οδηγήσει σε μία διασπασμένη Καθολική Εκκλησία, κάτι που είχε συμβεί το 1415 με το Πάπα Γρηγόριο XII.
Για να ενισχύσει τα «μαύρα» σενάρια, αλλά και να κάνει πλάκα, σήμερα η εφημερίδα La Repubblica δημοσίευσε μία φωτογραφία που δείχνει κεραυνό να χτυπάει την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Βενέδικτου. Οι ιταλοί έχουν τρομάξει και από τις προφητείες του Αγιου Μαλαχία που με αφορμή την παραίτηση έχουν γίνει πάλι επίκαιρες.
Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Telegraph, έως τις 28 Φεβρουαρίου ο Πάπας Βενέδικτος 16ος θα παραμείνει στην κωμόπολη Καστέλ Γκαντόλφο που ανήκει στην περιφέρεια Λάτσιο, 25 χλμ. νοτιοανατολικά της Ρώμης, έως ότου συγκληθεί το κονκλάβιο για να εκλέξει τον διάδοχό του.
Η κωμόπολη Καστελ Γκαντόλφο πήρε το όνομά της από ένα κάστρο του 12ου αιώνα που ανήκε στην οικογένεια του δούκα Γκαντόλφι . Περιήλθε στην κατοχή της Αγίας Εδρας το 1608 και έγινε θερινή κατοικία του Πάπα. Μάλιστα το παπικό ανάκτορο όπου βρίσκεται το αστεροσκοπείο του Βατικανού, είναι διακοσμημένο με έργα του Ναντέρνο και του Μπερνίνι.
Προφητεία Αγ. Μαλαχία: Ο επόμενος Πάπας θα είναι ο τελευταίος-Ερχεται το τέλος του κόσμου!
Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε στο Βατικανό και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία η είδηση της παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου 16ου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι για λόγους υγείας αποσύρεται από τον θρόνο της Ρώμης.
Αυτή είναι η πρώτη παραίτηση Πάπα από το θρόνο εδώ και αιώνες, για την ακρίβεια από το 1415, και στο Βατικανό επικρατεί ανησυχία και σκεπτικισμός, ενώ προετοιμάζεται η διάδοχη κατάσταση.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έρχεται στο φως μια αρχαία προφητεία που προκαλεί ερωτήματα, καθώς ο Ιρλανδός Αγιος Μαλαχίας είχε προβλέψει από τον 12ο αιώνα το τέλος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και την Τελική Κρίση, δηλαδή τη Δευτέρα Παρουσία.
Σύμφωνα με την προφητεία του ο επόμενος Πάπας θα είναι ο τελευταίος, εκείνος που θα οδηγήσει το ποίμνιο μέσα σε μια μεγάλη δοκιμασία και μετά θα έλθει το τέλος του κόσμου.
Ο Αγιος Μαλαχίας, Αρχιεπίσκοπος Ιρλανδίας, είχε βρεθεί στο 1139 στη Ρώμη για να δώσει έναν απολογισμό για τις υποθέσεις του και εκεί είδε ένα περίεργο όραμα όπου του αποκαλύφθηκε το όνομα του κάθε Πάπα έως το τέλος του κόσμου.
Η προφητεία του Αγιου Μαλαχία αναφέρει ότι ο διάδοχός του Βενέδικτου,ο Πέτρος ο Ρωμαίος, ο 268ος Πάπας, «Στον τελικό διωγμό της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας θα βασιλεύει ο Πέτρος ο Ρωμαίος ο οποίος θα βοσκήσει το ποίμνιό του μέσα σε μεγάλη δοκιμασία μετά την οποία η πόλη των επτά λόφων ( Ρώμη ) θα καταστραφεί και ο φοβερός Κριτής θα κρίνει τους ανθρώπους».
Χαρακτηριστικό είναι ότι η λίστα του Αγίου Μαλαχία αριθμεί 268 Πάπες, δύο παραπάνω από εκείνη του Βατικανού, πιθανότατα επειδή ο «προφήτης» συμπεριλαμβάνει και δύο «Αντιπάπες» στη λίστα του.
Το κείμενο αυτό του Αγιου Μαλαχία αμφισβητείται έντονα από μεγάλο μέρος της Καθολικής Εκκλησίας, ενώ το γεγονός ότι η καταγραφή των ονομάτων χάθηκε κάπου στα αρχεία του Βατικανού μέχρι την επάνεμφάνισή της το 1590 δημιουργεί ακόμη περισσότερα ερωτηματικά.
Ορισμένοι θεωρούν ότι πρόκειται για πραγματική προφητεία και, μάλλον εδώ και μερικές ώρες προετοιμάζονται για το Τέλος του κόσμου, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι πρόκειται για πλαστογραφημένο κείμενο του 1590 το οποίο δεν έχει καμία προφητική σημασία.
karfi, iefimerida