Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για νέο ψυχρό πόλεμο - Ρωσικά χτυπήματα με βόμβες φωσφόρου - Ανακατάληψη περιοχών στη Ζαπορίζια από τους Ουκρανούς

Κόσμος
Tools

Οι πιο δύσκολες και γεμάτες κινδύνους προκλήσεις που σχετίζονται με αυτό τον πόλεμο, ο οποίος διαρκεί πλέον ένα μήνα, στην Ουκρανία και με τη νέα εποχή στην οποία έχουμε εισέλθει, βρίσκονται ακόμη μπροστά μας.

Μαίνεται για 32η ημέρα ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Η αντίσταση των Ουκρανών απέναντι στην πολεμική μηχανή των Ρώσων είναι παροιμιώδης και κανείς δεν περίμενε όταν πριν ένα μήνα ξεκινούσαν οι πολεμικές επιχειρήσεις πως θα κρατήσουν τόσο πολύ

Πλέον και με τα νέα δεδομένα να είναι εντελώς διαφορετικά από τα αντίστοιχα ένα μήνα πριν., πολλοί είναι οι συσχετισμοί που έχουν αλλάξει, τόσο σε πολιτικό όσο κυρίως σε γεωπολιτικό επίπεδο.

Οι Ουκρανοί καταγγέλουν ρωσικά χτυπήματα με βόμβες φωσφόρου

Για άλλη μια φορά έρχεται στην επιφάνεια η χρήση απαγορευμένων όπλων στον πόλεμο στην Ουκρανία. Τις προηγούμενες 32 ημέρες του πολέμου έχουν γίνει αντίστοιχες καταγγελίες και από την ουκρανική πλευρά και από τη Ρωσία.

Τώρα, ο δημοσιογράφος Κρίστοφερ Μίλερ, ο οποίος καλύπτει εδώ και 12 χρόνια τι συμβαίνει στην Ουκρανία και στην ανατολική Ευρώπη συνολικά, καταγγέλλει ότι υπήρξαν ρωσικά χτυπήματα με βόμβες φωσφόρου στην ανατολική πόλη Αβντίβκα.

Η πηγή του δημοσιογράφου είναι Ουκρανός υπολοχαγός, ο οποίος είναι αυτός που τράβηξε τις φωτογραφίες. Ο στρατιωτικός περιέγραψε την κατάσταση στον δημοσιογράφο ως «τρέλα». Η καταγγελία έχει αναπαραχθεί και από το πρακτορείο ειδήσεων NEXTA. 

Ανακατάληψη περιοχών στη Ζαπορίζια από τους Ουκρανούς

Ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι έχει ανακαταλάβει δύο περιοχές στην Περιφέρεια της Ζαπορίζια. Πιο συγκεκριμένα, οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι απελευθέρωσαν τις Πολτάβκα και Μαλινίβκα.

Σύμφωνα με τον Independent του Κιέβου, ο ουκρανικός στρατός μετά από σφοδρές μάχες απώθησε τα ρωσικά στρατεύματα από χωριά της Περιφέρειας Ζαπορίζια. 

Μαίνονται οι βομβαρδισμοί

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να χτυπούν στόχους σε ολόκληρη την Ουκρανία, ενώ στοχεύουν πολλές πυκνοκατοικημένες περιοχές με αμάχους, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ρωσία συνεχίζει να βασίζεται σε πυραυλικές επιθέσεις που γίνονται από τον ρωσικό εναέριο χώρο προκειμένου να μειώσει την έκθεση των αεροσκαφών της στην ουκρανική αεράμυνα.

Οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι αυτά τα όπλα έχουν ποσοστό αποτυχίας έως και 60% και έτσι μειώνεται το ρωσικό απόθεμα, γεγονός που θα αναγκάσει τη Μόσχα να στραφεί σε λιγότερο εξελιγμένους πυραύλους.

newpost