Τι συνέβη με τα τουρκικά αλιευτικά ανοικτά της Μυκόνου - Η ανακοίνωση του Λ.Σ.

Ελλάδα
Tools

Βίντεο και εικόνες με τουρκικά αλιευτικά να πλέουν ανοικτά της Μυκόνου, την Κυριακή 12/7 είδαν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα το mykonoslive.tv δημοσίευσε εικόνες με τα τουρκικά αλιευτικά αναφέροντας ότι τα σκάφη βρέθηκαν ανοιχτά της παραλίας Αγράρι. Μάλιστα όπως μετέδωσε το τοπικό site το λιμενικό ήταν ενήμερο για την παρουσία των σκαφών στην περιοχή.

Η τοποθέτηση του Λιμενικού

Το λιμενικό με ανακοίνωσή του τονίζει ότι τα πλοία που είναι αγκυροβολημένα έξω από τη Μύκονο δεν είναι τουρκικά αλιευτικά αλλά μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη Μεσόγειο με προορισμό τη Τουρκία και η παραμονή τους στα ελληνικά χωρικά ύδατα έχει να κάνει με τον καιρό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια».