Νέα Δημοσκόπηση: Αυτοδυναμία για ΝΔ -Τρία κόμματα στο όριο της εισόδου στη Βουλή

Ελλάδα
Tools
dimoskopisi gallop
 
Άκρως εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης, που διενήργησε η Opinion Poll δυόμισι εβδομάδες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η δημοσκόπήση πραγματοποιήθηκε το διάστημα  17-19 Ιουνίου και τα αποτελέσματα της πραγματικά είναι ανατρεπτικά.

 Σύμφωνα με το συγκεκριμένο γκάλοπ η ΝΔ φαίνεται να κατακτά, με διψήφια διαφορά, την αυτοδυναμία, αγγίζοντας σχεδόν το 40%, ο δε ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνεται σχετικά και είναι αρκετά πάνω από το ποσοστό, που έλαβε στις ευρωεκλογές.
 
Όμως μεγάλες ανατροπές καταγράφονται στα μικρότερα κόμματα: Το Κίνημα Αλλαγής είναι αισθητά κάτω από την επίδοσή του στις 26 Μαΐου, το ΚΚΕ επιβεβαιώνει την τάση απωλειών, ο Γιάνης Βαρουφάκης σταθεροποιεί τη δυναμική του, εμφανιζόμενος να εισέρχεται άνετα στη Βουλή τουλάχιστον ως πέμπτο κόμμα, ενώ Κυριάκος Βελόπουλος κινείται ελαφρά πάνω από το όριο του 3%, χωρίς όμως να έχει εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική του παρουσία μετά τις επικείμενες εκλογές. Στο όριο κινείται και η Χρυσή Αυγή.

Στην απλή πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 34,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,3, το ΚΙΝΑΛ 5,1%, το ΚΚΕ 3,8%, η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου 3,2%, το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη 3%, ενώ η Χρυσή Αυγή καταποντίζεται στο 1,8%.

Εάν τώρα δεν προσμετρηθούν τα λευκά, τα άκυρα και όσοι δηλώνουν αποχή, η ΝΔ φτάνει στο 36,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,5%, το ΚΙΝΑΛ στο 5,4%, το ΚΚΕ στο 4%, ο κ. Βελόπουλος στο 3,4%, ο κ. Βαρουφάκης στο 3,2% και η Χρυσή Αυγή στο 3,2%.

Οι αναποφάσιστοι κινούνται σε ποσοστά 12%-13%.

H εκτίμηση Ψήφου 

aftodioikisi

Τι δείχνουν οι μυστικές και μη δημοσκοπήσεις για διαφορά ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδυναμία, άλλα κόμματα