Κυριακή, 21 Ιουνίου: 10 νέα κρούσματα στη χώρα -Κανένας νέος θάνατος- Καμπανάκι των επιστημόνων για τη μη τήρηση των μέτρων 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Tools

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας αναφέρει: «Σήμερα ανακοινώνουμε 10 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα.

cov gr 21 6

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.266, εκ των οποίων το 55,0% αφορά άνδρες.

720 (22,0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.826 (55,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 2 (22,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 

Κανένας νέος θάνατος στην Ελλάδα

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Καμπανάκι των επιστημόνων για τη μη τήρηση των μέτρων 

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίζονται γιατροί και λοιμωξιολόγοι, για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα και ειδικότερα με τη «χαλάρωση» που παρατηρείται σε πολλές περιπτώσεις ως προς την τήρηση των μέτρων προφύλαξης. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν ότι είναι απολύτως λανθασμένη η θέση ότι «έχουμε ξεμπερδέψει με τον Covid 19».

Οι ανησυχίες που εκφράζονται αφορούν κυρίως στις «αλυσίδες μετάδοσης» της νόσου στους τουριστικούς προορισμούς και όχι στους αριθμούς των εισαγόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Από την πλευρά του, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, σημειώνει πως δεν αποκλείεται πως η απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 50 ατόμων είναι ένα πιθανό ενισχυτικό μέτρο όπου θεωρηθεί ότι υπάρχει εκτεταμένη διασπορά.