«Πόλεμος» Νετανιάχου κατά Ερντογάν: Είσαι δικτάτορας που κατέχει τη Βόρεια Κύπρο

Κόσμος
Tools

netaniaxou erdogan

Χωρίς τέλος η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Επανήλθε μέσω Twitter στη διαμάχη με τον Ταγίπ Ερντογάν ο Βενιαμίν Νετανιάχου, μετά την κόντρα δηλώσεων που προηγήθηκε χθες.

«Ο Ερντογάν, ένας δικτάτορας που στέλνει δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή, που διαπράττει γενοκτονία εναντίον των Κούρδων και κατέχει τη Βόρεια Κύπρο κάνει κήρυγμα σε εμένα, το Ισραήλ και τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις για τη δημοκρατία και την ηθική του πολέμου. Ένα αστείο», σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Benjamin Netanyahu

@netanyahu
Erdogan, the dictator who sends tens of thousands of political opponents to prison, commits genocide against the Kurds, and occupies Northern Cyprus, preaches to me, to Israel, and to the Israel Defense Forces, about democracy and the ethics of war. A joke.

Είχε προηγηθεί η μομφή του Ερντογάν ότι ο Νετανιάχου ότι είναι ένας «τύραννος» που «σφαγιάζει παιδιά».

«Αυτός ο κλέφτης που ηγείται του Ισραήλ ετοιμάζεται να δικαστεί στη χώρα του. Γιατί ο Νετανιάχου και η γυναίκα του δικάζονται; Για κλοπή», πρόσθεσε ο Ερντογάν υπαινισσόμενος την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του ισραηλινού ηγέτη σε τρεις υποθέσεις διαφθοράς.