Απίστευτη δήλωση Αλ. Τσίπρα: Τη δεύτερη φορά θα ελέγξουμε.... όλους τους αρμούς της εξουσίας - Οξύτατη αντίδραση από Κυβέρνηση και ΚΙΝ.ΑΛ.

Ελλάδα
Tools

tsipras ke

Επιστροφή στην εξουσία αλλά σε μορφές που υπερβαίνουν τη διαχείριση των κυβερνητικών πόστων προαναγγέλλει ο Αλέξη Τσίπρας μιλώντας για πλήρη έλεγχο «όλων των αρμών» του κράτους, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι στις προθέσεις του ιδίου και του κόμματός του είναι να υπερβούν ακόμη και όσα έγιναν με τις παρεμβάσεις και τις πιέσεις στη Δικαιοσύνη και σε άλλους τομείς.

«Πως θα καταφέρει, τη δεύτερη φορά η Αριστερά, κερδίζοντας τις εκλογές, να αναλάβουμε την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων η των υπουργείων αλλά και των κρίσιμων αρμών της εξουσίας» ήταν η αποστροφή του λόγου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που προκαλεί έντονα ερωτήματα παραπέμποντας στην Λενιστική νοοτροπία της διαχείρισης της εξουσίας η οποία οδήγησε στην σταλινικοποίηση και σε ακραίες καταστάσεις ελέγχου των κρατικών δομών στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Κινούμενος στην ίδια λογική και θεωρώντας πως η διακυβέρνηση μια χώρας από μια εκλεγμένη κυβέρνηση δεν αφορά μόνο τη διαχείριση του κράτους αλλά τον πλήρη έλεγχο όλων των δομών του ουσιαστικά προαναγγέλλει πως θα γίνει αυτό καθώς και με ποιό τρόπο η Αριστερά θα κατακτήσει την πολυπόθητη εξουσία.

Ο έλεγχος της Δικαιοσύνης που επιχειρήθηκε μέσα από την δραστηριοποίηση του Ρασπούτιν και των πιέσεων και απειλών προς δικαστικούς λειτουργούς αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης μέσα από τις πρώτες αντισυνταγματικές διαδικασίες ανάθεσης των αδειών και των συχνοτήτων ήταν ένα πρώτο δείγμα.

Μια δοκιμή που έγινε και που οδήγησε σε λάθη τα οποία τη δεύτερη φορά θα διορθωθούν ώστε οι αρμοί της εξουσίας να είναι στα χέρια των αριστερών συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ και της πράσινης συμμαχίας του.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως όταν ο Πάνος Καμμένος παρουσία του Αλέξη Τσίπρα μιλούσε για έναν στρατό που εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια της χώρας δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδρασή από τον τότε πρωθυπουργό, δεδομένου ότι οι ένοπλες δυνάμεις όπως και η δικαιοσύνη είναι ένας από τους κεντρικούς αρμούς.

Αυτούς που ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ελέγξει της δεύτερη φόρα που οι Έλληνες θα τον ψηφίσουν. Άλλωστε και στο κείμενο του απολογισμού που συνέταξαν οι αναφορές στην εξουσία που δεν κατάφερε να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είναι χαρακτηριστικές.

Το νόημα της εξουσίας αγγίζει άλλες παραμέτρους όπως όλα δείχνουν και πλέον δεν κρύβουν κλείνοντας το μάτι και στους οπαδούς που επιθυμούν επάνοδο στα κυβερνητικά πόστα και έλεγχο όλων των λειτουργικών του κράτους και κατ επέκταση του λαού.

Κυβέρνηση: Ανατριχιαστική η δήλωση Τσίπρα για έλεγχο όλων των αρμών της εξουσίας

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη χθεσινή δήλωσή του του περί «ελέγχου όλων των αρμών της εξουσίας» εξαπολύει η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς της «αντατριχιαστική». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κάνει λόγο για «πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, του ίδιου του Πολιτισμού» και «αντιδημοκρατική νοοτροπία που αγνοεί το ίδιο το Σύνταγμα».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι στόχος του Αλέξη Τσίπρας είναι ένας «δεύτερος γύρος» για να επαναφέρει όχι μόνο την οικονομική καθήλωση, αλλά και τον αυταρχισμό και την περιθωριοποίηση της χώρας.

Αναλυτικά , η δήλωση αναφέρει τα εξής:

«Ο διήμερος δήθεν «απολογισμός» του ΣΥΡΙΖΑ έκρυψε κάτω από τα χαλί αυτά που ήθελαν να μάθουν όλοι οι Έλληνες: γιατί χάθηκαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ εθνικού πλούτου, γιατί έκλεισαν οι τράπεζες και γιατί οι πολίτες φορτώθηκαν με τόσους άδικους φόρους.

Έμαθαν, όμως κάτι, για τον ολέθριο διχασμό που ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε: η ανατριχιαστική δήλωση Τσίπρα ότι «την δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας» αποτελεί πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, του ίδιου του Πολιτισμού.

Στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, «αρμοί της εξουσίας», πέραν της Εκτελεστικής, είναι η Νομοθετική, η Δικαστική, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης. Που οφείλουν να δρουν ανεξάρτητα από τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης. Και η Ελλάδα έχει Σύνταγμα που εγγυάται τη διάκριση των εξουσιών.

Η αντιδημοκρατική νοοτροπία Τσίπρα που αγνοεί το ίδιο το Σύνταγμα αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε τίποτα από το μήνυμα του λαού στις κάλπες, αναβιώνοντας το απεχθές σύνθημα «ή εμείς, ή αυτοί». Και ότι στόχος του είναι ένας «δεύτερος γύρος» για να επαναφέρει όχι μόνο την οικονομική καθήλωση, αλλά και τον αυταρχισμό και την περιθωριοποίηση της χώρας.

Πάνω από όλα, όμως, δικαιώνει τη θέση μας ότι οι διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν μόνο την οικονομία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αλλά κυρίως το σεβασμό και την προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας».

Α. Γεωργιάδης: «Αυτό που περιέγραψε ο Α. Τσίπρας είναι χούντα»

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή όσα είπε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕ του κόμματος περί «ελέγχου όλων των αρμών της εξουσίας», τονίζοντας ότι οι αναφορές αυτές συνιστούν την περιγραφή μιας «χούντας».

«Άκουσα χθες την ομιλία του κ. Τσίπρα που είπε ότι "η δεύτερη φορά αριστερά", όταν έλθει, θα αποκτήσει πρόσβαση και έλεγχο σε όλους τους αρμούς της εξουσίας. Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα. Είπε δηλαδή ότι αν κυβερνήσει δεύτερη φορά, πρέπει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, όλους τους άλλους θεσμούς. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία εδράζεται στη διάκριση των εξουσιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή στο Open.

Για την καταγραφή των συζητήσεων στο Eurogroup από τον κ. Βαρουφάκη ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Αν το Eurogroup γινόταν στην Ελλάδα, υπήρχε συμφωνία μη καταγραφής και κάποιος έκανε καταγραφή των συζητήσεων, η καταγραφή είναι κακούργημα. Δεν γνωρίζω την ποινική νομοθεσία στη χώρα που έγινε το Eurogroup αλλά προφανώς δεν του ασκήθηκε δίωξη επειδή κανείς εκ των συμμετεχόντων δεν το ζήτησε. Η πράξη ως πράξη, όμως, παραμένει ντροπιαστική για την Ελληνική Δημοκρατία. Τον ελληνικό λαό και την Ελληνική Δημοκρατία δεν θα τους εκπροσωπήσει η αλητεία».

ΚΙΝΑΛ κατά Αλ. Τσίπρα: Εμμένει στις «ολοκληρωτικές αντιλήψεις»

Για «ολοκληρωτικές αντιλήψεις» και «ακροδεξιές πρακτικές» κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της οποίας έκανε λόγο για «έλεγχο και των αρμών της εξουσίας».

«Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι επιδιώκει όχι μόνο τον έλεγχο της Κυβέρνησης, αλλά και των αρμών της εξουσίας», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής στην ανακοίνωσή του και σημειώνει ότι «αυτό σημαίνει ότι εμμένει πλήρως στις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές που στην περίοδο της διακυβέρνησης του ζήσαμε. Με αιχμή την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και το παραδικαστικό κύκλωμα του Ρασπούτιν».

«Όλα αυτά», συνεχίζει, «αποπνέουν ολοκληρωτικές αντιλήψεις, ακροδεξιές πρακτικές που δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία».