«Βούλιαξαν» Λέσβος, Χίος και Σάμος από τους διαδηλωτές: Θέλουμε πίσω τα νησιά μας

Ελλάδα
Tools

diadilosi nisia kata metanastwn

Τέλος η ανοχή από τους κατοίκους των νησιών που σηκώνουν εδώ και χρόνια το βάρος του προσφυγικού/μεταναστευτικού.

Με κοινή απόφαση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη και των δημάρχων των «πληγέντων» νησιών, όπως η Λέσβος, η Σάμος και η Χίος, αποφασίστηκαν διήμερες κινητοποιήσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, οι Δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης θα μεταβούν στην Αθήνα για την επίδοση σχετικού ψηφίσματος των νησιωτών στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και εν συνεχεία θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, όπου θα ζητήσουν συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο σήμερα, οι κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει με την... «παράλυση» των τοπικών αγορών των νησιών και γενικότερα της καθημερινότητας, καθώς θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα με απόφαση των Εμπορικών Συλλόγων.

"Νεκρή" πόλη η Μυτιλήνη

Από νωρίς το πρωί, οι κάτοικοι της Μυτιλήνης ξεκίνησαν να μαζεύονται στο δημοτικό θέατρο και στη 1 πραγματοποίησαν πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, μετά το πέρας των ομιλιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της Μόριας, έδωσαν δυναμικό «παρών», ενώ σηκώθηκαν και πανό κατά τα οποία οι διαδηλωτές ζήτησαν να μην γίνει νέα δομή στην περιοχή Άντισσα.

Μεγαλειώδης κινητοποίηση και στη Χίο

Χιλιάδες κόσμου έδωσαν δυναμικά το παρόν στη μεγαλειώδη κινητοποίηση στην πλατεία Βουνακίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

newpost