Ετοίμαζαν αιματηρό χτύπημα σε αστυνομικό στόχο - Βαρύτατες κατηγορίες από τον εισαγγελέα κατά των συλληφθέντων

Ελλάδα
Tools

tromokratis eyelpidwn
Αιματηρό χτύπημα σε αστυνομικό στόχο ετοίμαζαν τα μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» που συνελήφθησαν σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετάδωσε ο ΣΚΑΙ το χτύπημα θα γινόταν κοντά στην επέτειο του Πολυτεχνείου ή κοντά στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι τα μέλη της οργάνωσης διέθεταν βαρύ οπλισμό, όπως τυφέκια εφόδου Καλάζνικοφ αλλά και εκρηκτικές ύλες.

Στο μεταξύ μετά την πρώτη γιάφκα που εντόπισαν οι Αρχές στο Χολαργό, σύμφωνα με πληροφορίες έφοδος πραγματοποιήθηκε και σε σπίτι στην Κυψέλη, στην οδό Σκοπέλου.

Στο μεταξύ πριν από λίγο οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον ανακριτή. Κατά τη μεταφορά τους από το ένα κτίριο στο άλλο, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, οι συλληφθέντες φώναξαν «Ζήτω η αναρχία, Ζήτω η επανάσταση».

Βαρύτατες κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας κατά τεσσάρων κατηγορουμένων

Για βαρύτατες κατηγορίες καλούνται να απολογηθούν την Τρίτη στον ανακριτή, οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν στη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη που στρέφεται κατά των δύο προσαχθέντων ενώπιον του, αλλά και κατά ακόμη δύο προσώπων που αναζητά η αστυνομία. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν κατά των τεσσάρων αφορούν τα κακουργήματα:

-των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ' εξακολούθηση

-της τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών και

-της διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων

Επίσης, τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα: της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Αμέσως μετά τον Εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τη ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ Play στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019, το οποίο εκτελέστηκε κατά την προσαγωγή τους στα δικαστήρια.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφάλειας, όπου τους ανέμεναν αρκετοί φίλοι και γνωστοί τους οι οποίοι κατά την προσαγωγή φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης. Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν φραστικά κατά των δημοσιογράφων που βρίσκονταν έξω από το κτίριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική: 13 κατ’ οίκον έρευνες, 15 προσαγωγές, 3 συλλήψεις