Ξεκινούν ενδελεχείς έρευνες του Αρείου Πάγου για το αν "στήθηκε" η υπόθεση Novartis

Ελλάδα
Tools

areiospagos

Με την κατάθεση του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση Δημήτρη Αβραμόπουλου, σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ξεκινούν οι έρευνες για τις καταγγελίες πολιτικών και δικαστικών περί σκευωρίας στην υπόθεση της Novartis.

Δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου οι Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης έχουν αναλάβει τις έρευνες για τις μηνύσεις των πολιτικών αλλά και τις καταγγελίες που έχει κάνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής περί λανθασμένων δικαστικών χειρισμών στην υπόθεση και περί πολιτικών παρεμβάσεων.

Θα καταθέσουν και οι Σαμαράς, Βενιζέλος

Στο πλαίσιο των ερευνών που ξεκινούν σήμερα με την κατάθεση του Δημήτρη Αβραμόπουλου έχουν κληθεί να εξεταστούν ως μάρτυρες ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι καταθέσεις τους έχουν προγραμματιστεί, εκτός απροόπτου, για αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη.

Παράλληλα έχει κληθεί σε κατάθεση και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

Οι τρεις πολιτικοί έχουν καταθέσει εξαρχής μηνύσεις τόσο κατά των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων, όσο και κατά των εισαγγελικών λειτουργών ενώ έχουν παράλληλα στραφεί και κατά κυβερνητικών παραγόντων τους οποίους έχουν καταγγείλει για παρεμβάσεις στην υπόθεση.

Αβραμόπουλος: «Η Δικαιοσύνη θα φέρει στο φως όλη τη σκευωρία και τα ονόματα»

Εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, μετά την κατάθεσή του για την υπόθεση Novartis, στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζάχαρη Και Λαμπρό Σοφουλάκη.

«Πριν από ενάμιση χρόνο, εξαρχής κατέθεσα μηνύσεις κατά των ψευδομαρτύρων και λοιπών για την υπόθεση. Δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματα, δεν αναφέρθηκα σε ονόματα. Στόχος μου είναι να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί μιας σκοτεινής υπόθεσης. Να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα φέρει στο φως όλη τη σκευωρία και τα ονόματα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Καταγγελίες για την υπόθεση Novartis και από δικαστικούς

Για παρεμβάσεις έχουν κάνει καταγγελίες και δικαστικοί, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής αλλά και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η οποί είχε καταγγείλει προ τριετίας, παραιτούμενη παρεμβάσεις στο έργο της από τότε κυβερνητικό στέλεχος, στο οποίο προςέδοσε το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».

Οι καταθέσεις των πολιτικών είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν την υπόθεση εκ νέου στη Βουλή για σύσταση Προανακριτικής η Εξεταστικής Επιτροπής, όπως δήλωσε και από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.