Έντονη και η αντίδραση ΚΚΕ για τα επεισόδια στον άθλιο καταυλισμό μεταναστών στο Ελληνικό. Ζητά να μεταφερθούν αλλού

Ελλάδα
Tools

mouzalas elliniko epeisodia

Έντονη ήταν και η αντίδραση του ΚΚΕ, για τα επεισόδια στον άθλιο καταυλισμό στο  Ελληνικό κατά την επίσκεψη εκεί του Γιάννη Μουζάλα.

Το ΚΚΕ ζητά να μεταφερθούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες του Ελληνικού σε άλλους στεγασμένους, αξιοπρεπείς και υγιεινούς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά, τις εγκύους και τα άτομα με προβλήματα υγείας και να εξασφαλισθεί η πρόσβαση των παιδιών στις δημόσιες δομές Εκπαίδευσης Προσφύγων.

«Για την αθλιότητα στην οποία διαμένουν οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στο χώρο του Ελληνικού, που δεν χαρακτηρίζεται καν ως τυπική δομή «φιλοξενίας», η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη.

Όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει εδώ και ένα χρόνο η μεταφορά των προσφύγων σε ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας, αλλά σήμερα ο κ. Μουζάλας έκανε ένα βήμα παραπέρα:

Ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε απ’ τους πρόσφυγες «να κόψουν το λαιμό τους», αν δεν τους αρέσουν οι συνθήκες διαμονής, ενώ χρησιμοποίησε ακόμη και «επιχειρήματα», που είναι βούτυρο στο ψωμί της ξενοφοβικής και φασιστικής ρητορικής», τονίζει το ΚΚΕ.

 

Παραίτηση Μουζάλα ζητεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Την παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, μετά τις δηλώσεις του και την ένταση που προκλήθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό του Ελληνικού, ζητεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη, λέγοντας ότι «η πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό είναι συνώνυμο της παρακμής και ενέχει μεγάλους κινδύνους για τη χώρα».Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αναφέρει: 

«Τι παριστάνει ο κ. Μουζάλας;

» Τα σημερινά επεισόδια στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι άλλη μία απόδειξη της τραγικά αποτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού κ. Γ. Μουζάλα. Είναι απαράδεκτο και ανεύθυνο για έναν υπουργό να χρησιμοποιεί την 'επίσκεψή' του στο Ελληνικό, στοχεύοντας στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση της ανθρώπινης μιζέριας.

» Πότε ανακάλυψε ο κ. Μουζάλας την παραβίαση του νόμου και της τάξης στο Ελληνικό, όταν ο ίδιος αρνείται να δώσει λύση στο πρόβλημα εδώ και έναν χρόνο;

» Η κατά τα άλλα μεγάλη επένδυση του Ελληνικού παραμένει ένα άβατο όπου οι υπηρεσίες του κράτους (αστυνομία, ΕΣΥ, κοινωνικές δομές) δεν έχουν πρόσβαση, η σίτιση των προσφύγων είναι άθλια, τα κυκλώματα σοβαρής εγκληματικότητας (διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά, πορνεία, επιθέσεις σε προσωπικό) λυμαίνονται το χώρο, τα ασυνόδευτα παιδιά έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Η πολιτική της Κυβέρνησης στο προσφυγικό είναι συνώνυμο της παρακμής και ενέχει μεγάλους κινδύνους για τη χώρα.

» Ποιο αόρατο χέρι σταματά την εκκένωση του άθλιου καταυλισμού; Ο κ. Μουζάλας ξέρει προφανώς και άλλους τρόπους για να καθυστερήσει την επένδυση στο Ελληνικό, χωρίς να διαγκωνίζεται στα κιγκλιδώματα με ανήλικα παιδιά. Η πολιτική της Κυβέρνησης στο προσφυγικό πρέπει να ανατραπεί. Ο κ. Μουζάλας είναι ανάξιος να παραμένει Υπουργός. Έχει μόνο μία λύση: την παραίτηση».

Με ανάρτησή του στο Twitter, o επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολίασε:

«O κ.Mουζάλας τσακώνεται με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Ελληνικό. Οι σπόνσορες των προσφύγων αλλάζουν αλλά οι άνθρωποι παραδόξως συνεχίζουν να υποφέρουν». 

Πρωτοφανείς στιγμές διαδραματίστηκαν στον άθλιο καταυλισμό στον Ελληνικό κατά την επίσκεψη Μουζάλα (vid).