Δευ02172020

Τελευταία ΕνημέρωσηΚυρ, 16 Φεβ 2020 10pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ειδησεις Παραξενα Κοσμος

Η... "ανθρώπινη κομποστοποίηση" αποτελεί γεγονός! Θα γίνεται για πρώτη φορά στις ΗΠΑ από την άνοιξη του 2021

 

kompostopoiisi anthropini

Η ανθρώπινη κομποστοποίηση ξεκινά επισήμως την άνοιξη του 2021, καθώς οι νομοθέτες της Πολιτείας της Ουάσιγκτον έδωσαν το πράσινο φως για τη λειτουργία της πρώτης τέτοιας μονάδας.

Η Recompose, με έδρα το Σιάτλ, θα προσφέρει την πρώτη ποτέ στα χρονικά του ανθρώπου «φυσική οργανική αποσύνθεση», μια διαδικασία που όπως μας λέει η ιδιοκτήτρια Katrina Spade μετατρέπει την ανθρώπινη σορό, τα κόκαλα, τα δόντια κ.λπ., σε οργανικό χώμα.

Η μεταμόρφωση του πτώματος σε χώμα λαμβάνει χώρα μέσα σε ειδικές σαρκοφάγους και όταν ολοκληρωθεί η διεργασία, η οικογένεια θα μπορεί να πάρει στο σπίτι ένα ποσοστό του χώματος. Το υπόλοιπο ποσοστό θα παραμένει στον χώρο, αποτελώντας τη βάση για τους κήπους της Recompose, «υπενθυμίζοντάς μας πως όλη η ζωή είναι διασυνδεδεμένη», όπως γράφει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της.

Με τιμές 5.500 δολαρίων (4.950 ευρώ), ο χώρος θα δέχεται σορούς και από άλλες πολιτείες, ακόμα και χώρες του εξωτερικού, φτάνει να κανονίσει ο ενδιαφερόμενος τη μεταφορά της σορού του ως εκεί.

Η όλη διαδικασία γίνεται μάλιστα σε επιστημονική επιμέλεια του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον και της ειδικού Lynne Carpenter-Boggs, η οποία κομποστοποίησε πειραματικά τις σορούς 6 εθελοντών για ερευνητικούς λόγους.

Οι πρώτες έρευνες δείχνουν πως η ανθρώπινη κομποστοποίηση έχει μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο από την ταφή και την καύση.

Μέσα σε 30 μέρες, το σώμα μετατρέπεται σε «χώμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη νέας ζωής»…

crash

Aνακοίνωση της Εταιρείας Πλανητικής Έρευνας (SETI): Εξωγήινες κατασκευές στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

selini domes 1

Εξωγήινες κατασκευές στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης ανακοίνωσε το SETI σε επιστημονική μελέτη ότι μπορεί να βρίσκονται εκεί

Η Εταιρεία για την Πλανητική Έρευνα SETI (SPSR) δημοσίευσε μια έκθεση στην οποία δηλώνει ότι οι μυστηριώδεις δομές που βρέθηκαν στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης μπορεί να έχουν κατασκευαστεί από εξωγήινες φυλές, και όχι από ανθρώπινη προέλευση.

Μια επιστημονική μελέτη που παρουσιάστηκε στην Εφημερίδα της Διαστημικής Εξερεύνησης (Journal of Space Exploration) διαπίστωσε πολλές ανώμαλες δομές στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης.

Μερικοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι ασυνήθιστες δομές είναι τεχνητές και δεν είναι αποτέλεσμα οποιωνδήποτε φυσικών διαδικασιών που είναι γνωστές στη Σελήνη. Κατά συνέπεια, αν η μητέρα φύση δεν δημιούργησε αυτές τις αινιγματικές δομές και τα ανθρώπινα όντα δεν έχουν ακόμη ταξιδέψει στην αντίθετη πλευρά του φεγγαριού, ποιος τις δημιούργησε;

Η απάντηση είναι αυτονόητη για όλους όσους έχουν ανοιχτό μυαλό και βλέπουν τα πράγματα πέρα από τον έμμεσο τρόπο της ανάρτησης της επιστημονικής μελέτης.

Αυτή η επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε από μέλη της Εταιρείας για την Πλανητική Έρευνα SETI και αναφέρεται σε μερικά ασυνήθιστα χαρακτηριστικά που φαίνεται να υπάρχουν και να εντόπισε στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης και συγκεκριμένα στον κρατήρα C Paracelsus.

Η μελέτη ανάλυσης ασυνήθιστων δομών στην αθέατη πλευρά της Σελήνης στον κρατήρα Paracelsus C (Analysis of Unusual Structures on the Far Side of the Moon in the Crater Paracelsus C), υποστηρίζει ότι οι ασυνήθιστες δομές είναι τεχνητές σε σχέση με τη γύρω φύση και δεν είναι αποτέλεσμα οποιωνδήποτε γνωστών φυσικών διεργασιών στη Σελήνη.

selini domes 2

Η αλήθεια είναι ότι παρόμοιες εκθέσεις έχουν γίνει με τα χρόνια. Η NASA γνωρίζει πολλά για το τι υπάρχει στη Σελήνη και δεν έχει πει ποτέ πώς είναι τα πράγματα.

Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που μιλάνε για τις περίεργες δομές της Σελήνης είναι ο George Leonard, σε ένα βιβλίο που γράφτηκε το 1976, με τίτλο Κάποιος άλλος είναι στην Σελήνη (Someone else is on the Moon)

5 χρόνια αργότερα, ο Fred Steckling δημοσίευσε ένα άλλο βιβλίο, με τίτλο Ανακαλύψαμε εξωγήινες βάσεις στη Σελήνη (We Discovered Alien Bases on The Moon)), με περίεργες λεπτομέρειες για τους μυστηριώδεις σχηματισμούς που υπάρχουν στην επιφάνεια του σεληνιακού τοπίου.

Όπως σημειώθηκαν από τους ειδικούς στην επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε, πολύ συνοπτικά έχουμε τα εξής:

Οι τεράστιες ποσότητες σεληνιακών και πλανητικών εικόνων είναι διαθέσιμες στο κοινό μέσω του Διαδικτύου. Παρόλο που επιτρέπει την επιστημονική προσέγγιση του πολίτη στο SETI, η διαθεσιμότητα τόσων δεδομένων τείνει επίσης να δημιουργεί τακτικά νέες ανακαλύψεις από όσους θέλουν να ανακαλύψουν κάτι σαν εξωγήινες βάσεις, πύργους, κτίρια και άλλες δραστηριότητες στην επιφάνεια της Σελήνης.

Αν και τα περισσότερα από αυτά τα αποτελέσματα διακρίνονται από αποκλίσεις της εικόνας λόγω της κάμερας, σφάλματα εικόνας συμπίεσης / μετάδοσης, βελτίωση των αντικειμένων εικόνας ή απλά παρερμηνείες των ασυνήθιστων επιφανειακών χαρακτηριστικών που εκτυπώνονται με ασυνήθιστο τρόπο, ορισμένοι από αυτούς τους σχηματισμούς παραμένουν ανεξήγητοι.

Σίγουρα, ένας συνηθισμένος συντηρητής του επιστημονικού ιδρύματος συχνά απορρίπτει τις ανωμαλίες που βασίζονται στο θέμα, δηλαδή δεν μπορεί να υπάρξουν εξωγήινα αντικείμενα στη Σελήνη επειδή δεν υπάρχουν ξένα αντικείμενα στο φεγγάρι (ή σε άλλους πλανήτες). Αυτή η άποψη είναι ένα παράδειγμα κυκλικής συλλογιστικής, που βασίζεται στην πεποίθηση ότι δεν υπάρχουν εξωγήινοι ή, αν υπάρχουν, ότι δεν θα μπορούσαν να έχουν ταξιδέψει στο ηλιακό μας σύστημα».

selini domes 3

Παλαιότερα, είχε υποστηριχτεί από διάφορες ομάδες “κυνηγών UFO” και ουφολόγων, ότι οι κυβερνήσεις πιέζονται για να αποκαλύψουν την αλήθεια της ύπαρξης των εξωγήινων.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η ώρα για την λεγόμενη “Αποκάλυψη των Εξωγήινων” αρχίζει και λαμβάνει χώρα. Αργά μεν, αλλά σταθερά, προετοιμάζοντας τον κόσμο για τις επόμενες αποκαλύψεις, προλειαίνοντας το έδαφος.

madata

«Οι νεκροί συγγενείς μου με περίμεναν στην πύλη»! Το 1/10 έχει βιώσει επιθανάτια εμπειρία

epithanatia ebeiria

Το -απροσδόκητα υψηλό- ποσοστό του 10% παγκοσμίως (!) αντιπροσωπεύουν οι άνθρωποι που βίωσαν κάποια επιθανάτια εμπειρία. Διεθνής έρευνα αποκαλύπτει συγκλονιστικά στοιχεία για το πώς... πήγαν και ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι. Άκουσαν φωνές, ένιωσαν να πετούν... έξω από το σώμα τους, δεν μπορούσαν καν να κουνηθούν. Μαρτυρίες που προκαλούν αίσθηση και αναλυτικά τα αποτελέσματα της... απόκοσμης έρευνας.

Περίπου το 10% των ανθρώπων στον κόσμο (!) έχει να αναφέρει κάποια επιθανάτια εμπειρία (near-death), σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Οι εμπειρίες αυτές έχουν μια μεγάλη ποικιλία, όπως ένα φως στο βάθος του τούνελ, η αίσθηση ότι πετάει κανείς πάνω από το σώμα του, η διαστρέβλωση του χρόνου, η ακρόαση φωνών ανθρώπων (ή αγγέλων), διάφορα μυστικιστικά αισθήματα κ.α.

Δεν είναι τόσο... σπάνια όσο φαντάζεστε μια επιθανάτια εμπειρία

Αν και έως τώρα επικρατούσε η εντύπωση ότι τέτοιες εμπειρίες είναι σχετικά σπάνιες, η νέα μελέτη Δανών και Νορβηγών ερευνητών, με επικεφαλής τον νευρολόγο δρα Ντάνιελ Κοντζίλα του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που παρουσιάσθηκε στο πέμπτο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Νευρολογίας στο Όσλο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τελικά πρόκειται για κάτι πολύ πιο κοινό από ό,τι είχε υποτεθεί. Προηγούμενες μικρότερες μελέτες είχαν βρει χαμηλότερα ποσοστά επιθανάτιων εμπειριών στον πληθυσμό: 8% στην Αυστραλία και 4% στη Γερμανία.

Αρκετοί άνθρωποι αναφέρουν περίεργες σωματικές και πνευματικές εμπειρίες στη διάρκεια απειλητικών για τη ζωή τους γεγονότων, όπως ένα έμφραγμα, ένα τροχαίο, μια φονική μάχη ή ένας παρ’ ολίγον πνιγμός. Ορισμένοι νιώθουν ότι πέθαναν και ξαναγύρισαν στη ζωή, έχοντας στο μεταξύ πάρει μια «γεύση» του τι υπάρχει μετά το σύνορο της φυσικής ζωής.

Μια επιθανάτια εμπειρία... στην εγκυμοσύνη

Κάποιες γυναίκες είχαν εξωσωματικές εμπειρίες στη διάρκεια του τοκετού, όπως μια 37χρονη που δήλωσε: «Ένιωσα σαν να πέθανα και πήγα στον παράδεισο. Άκουσα φωνές και ήμουν βέβαιη ότι δεν θα επέστρεφα στη ζωή μου. Ήταν κάτι παράξενο, δεν μπορούσα να ελέγξω το σώμα μου».

Οι σκανδιναβοί ερευνητές μελέτησαν δειγματοληπτικά 1.035 ανθρώπους σε 35 χώρες, από τους οποίους οι 289 ανέφεραν κάποια επιθανάτια εμπειρία και από αυτούς οι 106 κρίθηκε ότι όντως πληρούσαν τα κριτήρια αξιοπιστίας της εμπειρίας ως επιθανάτιας.

Το 55% συσχέτισαν την επιθανάτια εμπειρία με κάποιο απειλητικό για τη ζωή τους γεγονός, ενώ το 45% όχι.

Σχεδόν εννέα στους δέκα (87%) που είχαν κάποια επιθανάτια εμπειρία, είχαν επίσης μια αφύσικη αίσθηση ροής του χρόνου

Δύο στους τρεις (65%) ένιωθαν οι σκέψεις τους να κυλάνε εξαιρετικά γρήγορα. Τουλάχιστον οι μισοί (53%) ένιωσαν να αποχωρίζονται από το σώμα τους. Πολλοί ένιωθαν μια απόλυτη γαλήνη, άλλοι ένιωθαν κάποιες παρουσίες γύρω τους (αγγελικές ή δαιμονικές), ενώ ήσαν παράλυτοι και ανίκανοι να κινηθούν.

Μια επιθανάτια εμπειρία – σοκ

Ένας 28χρονος που είχε κοντέψει να πνιγεί σε μια παραλία της Φλόριντα, όταν ήταν δέκα ετών, περιέγραψε την εμπειρία του ως εξής: «Ένιωσα την ψυχή μου να βγαίνει από το σώμα μου και να αιωρείται. Μετά από λίγες στιγμές, ένιωθα σαν να βρισκόμουν σε ένα τεράστιο σκοτεινό τούνελ, στο τέρμα του οποίου υπήρχε το πιο λαμπερό λευκό φως που είχα δει ποτέ. Θυμάμαι ότι οι νεκροί συγγενείς μου με περίμεναν στην πύλη, μεταξύ των οποίων η γιαγιά μου».

Δεν θυμάμαι για ποιο πράγμα μιλούσαμε.Αλλά ξαφνικά ένιωσα κάτι να με ρουφάει έξω από το τούνελ και να μπαίνω με ορμή ξανά στο σώμα μου

Ενώ μια 32χρονη που επίσης παρ’ ολίγον να πνιγεί όταν ήταν οκτώ ετών, ανέφερε: «Ένιωσα πλήρη γαλήνη. Τόσα χρόνια μετά, ακόμη μπορώ να θυμηθώ πώς ένιωθα. Ήταν ένα θαυμάσιο αίσθημα».

Είχαν και... ευχάριστη επιθανάτια εμπειρία

Από όσους όμως ανέφεραν κάποια επιθανάτια εμπειρία, μόνο το 27% ανέφεραν ότι αυτή ήταν ευχάριστη. Σχεδόν οι τρεις στους τέσσερις (το 73%) είπαν ότι αυτή ήταν δυσάρεστη, ένα υψηλότερο του αναμενομένου ποσοστό, το οποίο όμως μειώνεται για όσους βαθμολογούνται πιο ψηλά στην Κλίμακα Επιθανάτιων Εμπειριών Greyson, που αξιολογεί μέσω ερωτηματολογίου 16 σχετικά συμπτώματα για να βγάλει ένα «σκορ» σχετικά με την αξιοπιστία και την ένταση της εμπειρίας.

Άνθρωποι με «σκορ» πάνω από 7 στην κλίμακα Greyson (επιβεβαιωμένη επιθανάτια εμπειρία) ανέφεραν σε ποσοστό 53% ότι αυτή ήταν ευχάριστη και μόνο το 14% ότι ήταν δυσάρεστη (οι υπόλοιποι ήσαν κάπου ανάμεσα στο ευχάριστο και στο δυσάρεστο). Με άλλα λόγια, όσο πιο υψηλή είναι η «βαθμολογία» κάποιου, τόσο πιθανότερο είναι να δηλώνει πως η επιθανάτια εμπειρία του βιώνεται ως ευχάριστη.

Ποιοι βιώνουν μια επιθανάτια εμπειρία και γιατί

Μερικές -αλλά όχι όλες- εμπειρίες αυτού του είδους, σύμφωνα με τους ερευνητές, σχετίζονται με μια διαταραχή του ύπνου, κατά την οποία οι άνθρωποι μπορεί να νιώσουν μια πρόσκαιρη παράλυση και παράλληλα να ονειρεύονται στο ξύπνιο τους, έχοντας ζωντανές παραισθήσεις. Η διαταραχή αυτή λέγεται και «εισβολή» του ύπνου REM (ταχεία κίνηση ματιών που προδίδει ότι κάποιος ονειρεύεται), όσο ακόμη κανείς είναι ξύπνιος.

Η διαταραχή είναι πιθανότερο να συμβεί σε όσους έχουν υψηλή βαθμολογία στην κλίμακα επιθανάτιων εμπειριών Greyson (47%), σε σχέση με όσους έχουν χαμηλό «σκορ» (26%) και ακόμη πιθανότερο σε σχέση με όσους δεν έχουν καθόλου επιθανάτιες εμπειρίες (14%).

«Το κεντρικό μας εύρημα», δήλωσε ο Κοντζίλα, «είναι ότι επιβεβαιώσαμε τη σχέση ανάμεσα στις επιθανάτιες εμπειρίες με τη διαταραχή του ύπνου».

newsit

Οι πιο επικίνδυνες ημέρες του χρόνου και τι πρέπει να προσέχετε

imerologio
Η σύγχρονη κοινωνία είναι γεμάτη κινδύνους. Και οι κοινωνιολόγοι διαρκώς προσπαθούν να προβλέψουν πότε είναι πιθανότερο κάποιος να κινδυνεύσει να πάθει κάτι.

Αναφορικά με την εγκληματικότητα, τα πράγματα είναι ολίγον τι ξεκάθαρα, καθώς κάποια σημεία αλλά και άτομα δείχνουν να πλήττονται περισσότερο. Έτσι, οι κοινωνιολόγοι παρατηρούν ότι οι αντικοινωνικές συμπεριφορές κορυφώνονται την περίοδο του Halloween, της αγγλοσαξονικής Αποκριάς δηλαδή. Και τα περιστατικά βίας είναι συχνότερα, τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικότερα τις ημέρες με καύσωνα.

Αλλά όταν οι επιστήμονες καλούνται να προβλέψουν ποια είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα του έτους, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Κι αυτό διότι υπάρχει ευρεία γκάμα κινδύνων που συνεπάγονται φυσικό ή μη θάνατο, από τα εργατικά και τα τροχαία ατυχήματα έως και τα εγκλήματα.

Οι επικίνδυνες ημέρες

Ομάδα ειδικών λοιπόν από το Ηνωμένο Βασίλειο θέλησε να κατανοήσει καλύτερα τους λόγους που συμβαίνουν οι μη φυσικοί θάνατοι και ανέλυσαν στοιχεία 93,955 θανάτων που είχαν συμβεί στην Αγγλία και την Ουαλία μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2011 και 31ης Δεκεμβρίου 2015. Μελέτησαν κάθε υποκείμενη αιτία θανάτου για να καθορίσουν ποιος πέθανε λόγω εξωτερικών αιτίων θνητότητας και θνησιμότητας.

Εκ των θανόντων, το 63% ήταν άνδρες και το 37% γυναίκες, κατά μέσο όρο 61 ετών. Οι δύο συχνότερες αιτίες περιελάμβαναν τις πτώσεις και άλλο τραυματισμό εξ ατυχήματος (57%) αλλά και τον σκόπιμο αυτο-τραυματισμό (26%). Οι άλλες αιτίες ήταν: οδικά ατυχήματα (8%), επιπλοκές φροντίδας υγείας (5%) και βίαιη επίθεση (4%).

Ενώ οι μη φυσιολογικοί θάνατοι ήταν κατανεμημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, κορυφώνονταν τον Δεκέμβριο (είχαν πεθάνει 8.416) και τον Ιανουάριο (8.467). Τα οδικά ατυχήματα και οι βίαιες επιθέσεις ήταν συχνότερα την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ οι θάνατοι από σκόπιμο αυτο-τραυματισμό ήταν συχνότεροι την Δευτέρα.

Αναφορικά με το φύλο και την ηλικία οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η μέση ηλικία που οι άνδρες πέθαιναν από εξωτερικές αιτίες ήταν τα 55 έτη, ενώ η μέση ηλικία για τις γυναίκες τα 70. Αυτό σημαίνει ότι οι άνδρες ήταν πιθανότερο να πεθάνουν από μη φυσικά αίτια πριν τη συνταξιοδότηση και οι γυναίκες μετά.

Όσοι ήταν κάτω των 65 ετών ήταν επίσης πιθανότερο να πεθάνουν από οδικά δυστυχήματα, σκόπιμο αυτο-τραυματισμό και βίαιη επίθεση, συγκριτικά με τους άνω των 65. Οι άνδρες ήταν πιο πιθανό από τις γυναίκες να πεθάνουν τέτοια αίτια.

Προσοχή λοιπόν…

Πως λοιπόν οι παραπάνω διαπιστώσεις μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου από μη φυσικά αίτια; Υπάρχει κάποια μέρα που θα πρέπει να μένετε σπίτι και να αποφεύγετε κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα;

Δυστυχώς, οι ερευνητές από τις 1.826 ημέρες της πενταετούς έρευνας που ανέλυσαν απέτυχαν να εντοπίσουν «την πιο επικίνδυνη ημέρα» απ’ όλες. Οι περισσότεροι θάνατοι συνέβησαν το Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2011 (77), την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2012 (87), την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 (84), τη Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014 (81) και την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 (90).

Αλλά παρόλα αυτά βρήκαν ότι οι επικίνδυνες ημέρες ήταν 2,2 φορές πιο πιθανό να είναι τον χειμώνα, παρά την άνοιξη, και 1,3 φορές πιο πιθανό να είναι το Σαββατοκύριακο έναντι μιας εργάσιμης ημέρας. Επίσης, οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν πριν τα 65 από ατύχημα, όπως τροχαίο, αυτο-τραυματισμό και επίθεση, συγκριτικά με τις γυναίκες.

Συνεπώς, οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, αν κάτι πρέπει να προσέχετε είναι: τις πτώσεις την Πρωτοχρονιά και ημέρα Τετάρτη. Αλλά αν είστε άνδρας κάτω των 65, προσέχετε όταν διασχίζετε τον δρόμο!

Το μήνυμα μιας γυναίκας που πέθανε για 27 λεπτά και επανήλθε στη ζωή αναστατώνει το Διαδίκτυο

minima near death exper
Μια γυναίκα μοιράστηκε στο Instagram μια φωτογραφία από το ασυνήθιστο τατουάζ της και την ιστορία που κρύβεται πίσω αυτό, προκαλώντας ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως είναι τυχαία σύμβολα σε κάποια γλώσσα που δεν βγάζουν νόημα, ωστόσο με μια πιο προσεκτική ματιά σχηματίζεται η φράση «It’s real» (είναι αληθινό).

Η Μάντι Τζόνσον «χτύπησε» το τατουάζ αυτό στο χέρι της για τη θεία της, Τίνα Χάινς, η οποία θεωρείτο νεκρή για 27 λεπτά πριν την επαναφέρουν οι γιατροί στη ζωή.

Όταν επανήλθε από την ανάνηψη που της έκαναν λόγω καρδιακού επεισοδίου, ζήτησε ένα στυλό και έγραψε σε ένα μπλοκάκι το μήνυμά αυτό.

Όταν την ρώτησαν τι εννοεί με το «είναι αλήθεια», κοίταξε πάνω, υπονοώντας τον παράδεισο και ξέσπασε σε κλάματα.

Πολλοί γιατροί και επιστήμονες πάντως βλέπουν με δυσπιστία την ιστορία της, επικαλούμενοι έρευνες που αναφέρουν ότι με το που σταματήσει η καρδιά, ο εγκέφαλος συνεχίζει να λειτουργεί για λίγα λεπτά και ως εκ τούτου, η ιστορία που «βίωσε» ενδέχεται να είναι αποκύημα της... φαντασίας της.

Όπως και να έχει, οι φωτογραφίες έγιναν viral στο Διαδίκτυο που πάντα «διψά» για τέτοιες ιστορίες.

Αυτό συμβαίνει όταν... πεθαίνεις!

Το θέμα του θανάτου και τι στο καλό γίνεται αφού «σβήσουν» τα φώτα, απασχολεί εδώ και αιώνες, τόσο τους επιστήμονες, όσο και τους ερευνητές της μεταφυσικής.

Και μπορεί το ενδεχόμενο να παραμείνει για πάντα μυστήριο να φαντάζει ως το πιο πιθανό, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να χυθεί έστω και λίγο φως σε κάποιες από τις σκοτεινές πτυχές του θανάτου.

Τι συμβαίνει λοιπόν σε κάποιον όταν πεθαίνει; «Βλέπει» δυνατά φώτα, όπως έχουν εκμυστηρευτεί ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι είχαν μια μεταθανάτια εμπειρία; Πάνε κάπου… συγκεκριμένα; Μας βλέπουν από εκεί ψηλά;  

Ερωτήματα που προς το παρόν δεν έχουν κάποια απάντηση να τα συνοδεύει. Αυτό ωστόσο που έχει αποδειχθεί και επιβεβαιώθηκε από τελευταίες έρευνες είναι πως ο εγκέφαλος του νεκρού συνεχίζει να λειτουργεί για λίγο και μετά το θάνατο.

Ως εκ τούτου, όχι μόνο φέρεται να καταλαβαίνει πως άφησε το μάταιο τούτο κόσμο, αλλά έχει ακόμα συναίσθηση του τι συμβαίνει γύρω του!

Σύμφωνα λοιπόν με τη βρετανική Mirror, η οποία επικαλείται νέα μελέτη, η συνείδηση του ατόμου συνεχίζει να υπάρχει, παρά το γεγονός ότι η καρδιά έχει σταματήσει να χτυπά και το σώμα δεν αντιδρά.

Όσοι πεθαίνουν δηλαδή βρίσκονται για λίγο «παγιδευμένοι» μέσα στο νεκρό σώμα τους.

Διάφορα στοιχεία υποδηλώνουν εξάλλου πως όσοι επανήλθαν μετά από καρδιακή ανακοπή, είχαν επίγνωση του τι συνέβαινε γύρω τους, ενώ στην ουσία ήταν νεκροί… 

Ακόμα πιο ανατριχιστικές βέβαια είναι οι μαρτυρίες που ο υποψήφιος νεκρός έχει ακούσει από τους γιατρούς να λένε ότι… πέθανε!

Ο Dr Sam Parnia είναι ένας από τους ερευνητές της μετά θάνατον συνείδησης, εξετάζοντας διάφορα περιστατικά καρδιακής ανακοπής σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Υποστηρίζει ότι ανεπίσημα στοιχεία αποδεικνύουν πως οι άνθρωποι, στην πρώτη φάση του θανάτου, μπορούν να έχουν κάποιας μορφής συνείδηση.

Μιλώντας μάλιστα στο LiveScience, ισχυρίστηκε ότι πολλοί άνθρωποι που επέζησαν μετά από μια καρδιακή ανακοπή, περιέγραψαν αργότερα με ακρίβεια τι συνέβαινε γύρω τους, ενώ η καρδιά τους είχε «προδώσει», ευτυχώς προσωρινά. 

«Περιγράφουν πώς έβλεπαν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές γύρω τους, έχοντας πλήρη επίγνωση όλων των συνομιλιών, αλλά και των γεγονότων, ενώ ήταν νεκροί. Πράγματα που δεν θα μπορούσαν να ξέρουν», τονίζει ο Parnia, προσθέτοντας: «Όλα βασίζονται στη στιγμή που σταματά να χτυπά η καρδιά. Έτσι προσδιορίζεται εξάλλου και ο ακριβής χρόνος θανάτου».

Η μελέτη του ωστόσο εξετάζει τι συμβαίνει στον εγκέφαλο ενός ατόμου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή, αν η συνείδηση εξακολουθεί να υφίσταται μετά το θάνατο, αλλά και για πόση ώρα, προκειμένου, όπως ισχυρίζεται, να βελτιωθεί η διαδικασία της ανάνηψης και να αποτραπούν πιθανοί τραυματισμοί στον εγκέφαλο, ενώ η καρδιά επανέρχεται…

Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος... πήγε κ΄ ήρθε δεν επιστρέφει με κάποια «μαγική δύναμη», αλλά αλάζει πλέον ριζικά η ζωή τους!