Άναψε η Φλόγα της Αρχ. Ολυμπίας στο Τόκιο στην Τελετή Έναρξης των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων

Κόσμος
Tools

Ο κοροναϊός ανέτρεψε τα πάντα στις ζωές μας τη χρονιά που μας πέρασε… Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσουν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο.

Με καθυστέρηση ενός έτους η φλόγα άναψε στο Τόκιο. Οι διοργανωτές έκαναν εκτενή αναφορά στην πανδημία, με την προετοιμασία των αθλητών και τα εμπόδια που μπήκαν λόγω της πανδημίας και άπαντες κράτησαν ενός λεπτού σιγή για όσων έχουν χαθεί.

Τα πυροτεχνήματα φώτισαν το άδειο στάδιο, σε μια πρωτοφανή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, τελετή έναρξης. Το Νέο Εθνικό Στάδιο υποδέχτηκε τους αθλητές από όλες τις χώρες του κόσμου, με μόνους θεατές τους ελάχιστους επίσημους προσκεκλημένους.

Οι Ιάπωνες έστειλαν μήνυμα διαφορετικότητας σε όλον τον κόσμο. Μετά την απαγγελία του Ολυμπιακού όρκου, οι διοργανωτές μέσα από ένα χορευτικό σχημάτισαν το έμβλημα των αγώνων του Τόκιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα χέρια της Ναόμι Οσάκα, άναψε ο Βωμός στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο. 

Η πρωταθλήτρια του τένις ήταν η τελευταία λαμπαδηδρόμος και από τα δικά της χέρια η Ολυμπιακή Φλόγα, που ξεκίνησε το ταξίδι της πριν περίπου ενάμιση χρόνο από την Αρχαία Ολυμπία, άναψε το Βωμό που θα καίει για όλη τη διάρκεια των Αγώνων, ως την Κυριακή 8/8.

oa tokio elliniki apost

Η Ελλάδα, ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, μπήκε πρώτη μεταξύ των αποστολών όλων των χωρών στην παρέλαση της τελετής έναρξης της διοργάνωσης.

Οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής ήταν δυο και πιο συγκεκριμένα, ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στους κρίκους Λευτέρης Πετρούνιας και η κορυφαία αθλήτρια σκοποβολής, ολυμπιονίκης, Άννα Κορακάκη να κρατούν μαζί τη σημαία και να οδηγούν τους αθλητές της χώρας μας στο στάδιο.

oa tokio pyrotexn