Ολυμπιάδα Τόκιο: Η τζουντόκα Ελισάβετ Τελτσίδου έπεσε ηρωϊκά και δεν κατάφερε να προκρηθεί στο μικρό τελικό για το χάλκινο μετάλλιο στα 70 Kg

Ελλαδα
Tools

Η Ελισάβετ Τελτσίδου το πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον μικρό τελικό και το χάλκινο μετάλλιο στα -70κ. του τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο .

Η Ελληνίδα τζουντόκα - αθλήτρια της ομάδας JUDO του ΑΟΝ Αργυρούπολης - είχε να αντιμετωπίσει στον πρώτο αγώνα για τα ρεπεσάζ την Τζιοβάνα Σκοτσιμάρο που αγωνίζεται για την Γερμανία, με στόχο την πρόκριση στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο.

Αν και μπήκε επιθετικά ο διαιτητής την χρέωσε με ποινή, αλλά δεν πτοήθηκε και συνέχισε στο ίδιο επιθετικό παιχνίδι. Η Γερμανίδα δεν δέχτηκε ποινή ενώ θα έπρεπε καθώς βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου και χρέωσαν με δεύτερη ποινή την Ελληνίδα πρωταθλήτρια!

Ο αγώνας πήγε στο «χρυσό σκορ» όπου ήταν υποχρεωμένη να παίξει επιθετικά για να μην χρεωθεί με τρίτη ποινή και αποκλειστεί.

Εκεί η Γερμανίδα δέχτηκε την πρώτη ποινή με την Τελτσίδου να συνεχίζει το επιθετικό στυλ της χωρίς αποτέλεσμα.

Τελικά η Γερμανίδα βρήκε το ippon και τελείωσε εκεί τις ελπίδες της Ελληνίδας τζουντόκα για ένα μετάλλιο, για να καταταγεί τελικά στην 7η θέση της κατηγορίας.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΟΕ τονίζεται: Υπερήφανοι για την Ελισάβετ Τελτσίδου. Έφτασε κοντά στο μετάλλιο αλλά και η 7η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι σπουδαία επιτυχία