Το υψηλό κόστος "έκοψε" την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Λιγκ

Ελλαδα
Tools

ethniki volei  main

Η Ελλάδα για πρώτη φορά δεν θα έχει εκπροσώπηση στη συγκεκριμένη διοργάνωση, που λειτουργεί προπαρασκευαστικά για τις μεγάλες διοργανώσεις του αθλήματος κάθε χρόνο, αφού η εκτίμηση για τα συνολικά έξοδα θεωρήθηκε αρκετά υψηλή, με βάσει και τα δεδομένα της εποχής.

Σύμφωνα με την αθλητική εφημερίδα "Goal News", η απόφαση πάρθηκε σε συνεννόηση με τους ομοσπονδιακούς τεχνικού Αλέκο Λεώνη και Σωτήρη Δρίκο. Αντιθέτως, θα αναβαθμιστεί η παρουσία της Εθνικής Ανδρών στους Μεσογειακούς Αγώνες και το βάρος θα δοθεί στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Εάν η ελληνική ομάδα καταφέρει να πάρει το "εισιτήριο" της πρόκρισης στους αγώνες μπαράζ με το Βέλγιο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θα πραγματοποιηθεί κανονικά προετοιμασία. Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί, πάντως, ετοιμάζουν περιοδεία σε Ιταλία και Γαλλία για να παρακολουθήσουν τις επιδόσεις των Ελλήνων παικτών που αγωνίζονται στις εν λόγω χώρες.

Όσον αφορά στις γυναίκες, τα κονδύλια που υπάρχουν θα διατεθούν στην Εθνική Κορασίδων, σε περίπτωση που προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ταϊλάνδης, μέσω της 6άδας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται τον Απρίλιο σε Σερβία και Μαυροβούνιο.

contra