Πολλοί πιστέψαμε -και το γράψαμε- πως η ανοιξιάτικη καραντίνα θα μας έκανε σοφότερους. Ο εγκλεισμός θα μας έδινε την ευκαιρία εκτός από το να διαβάσουμε και να δούμε ταινίες, να κάνουμε και ασκήσεις περισυλλογής.

Η εικόνα δεν είναι ειδυλλιακή, ούτε καθησυχαστική όπως απέδειξε και η navtex που εκδόθηκε για έρευνες του Barbaros εντός της κυπριακής ΑΟΖ, θέλοντας να αποσυνδέσει τα δύο ζητήματα

«Η κοσμική χώρα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που μετέτρεψε το τζαμί σε μουσείο το 1934, πέρασε», σημειώνει σε άρθρο της η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, της οποίας το σημερινό πρωτοσέλιδο έχει τίτλο «Στην Αγία Σοφία επίδειξη ισλαμικής δύναμης του Ερντογάν».

Έπειτα από τετραήμερες εξαντλητικές διαπραγματεύσεις οι ευρωπαίοι ηγέτες, εν μέσω αντεκλήσεων, πολιτικοϊδεολογικών εντάσεων και ανάδειξης επιμέρους εθνικών διεκδικήσεων που τραυμάτισαν τη συνοχή της Ενωσης, κατέληξαν σε μια συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο έρχεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και της παρεπόμενης ύφεσης.

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων, όλα όσα φανερώθηκαν σε κρίσιμους τομείς της δημόσιας ζωής, επιβεβαίωσαν αν μη τι άλλο τα διαχρονικά ελληνικά θεσμικά ελλείμματα.

Από όποια πλευρά και αν βλέπεις το ρολόι, αντιλαμβάνεσαι ότι δείχνει την ώρα της αλήθειας. Αν όχι τώρα, ίσως λίγο αργότερα. Αν η Τουρκία βάλει ερευνητικό πλοίο σε ελληνικά νερά, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να απαντήσει αποτρεπτικά.

Η Τουρκία, έχοντας ήδη παραβιάσει σε αρκετές περιπτώσεις τη Συνθήκη της Λωζάνης, διαμορφώνει σταθερά συνθήκες αμφισβήτησης συνθηκών και συμβάσεων, θεωρώντας τες παρωχημένες

Περισσότερα Άρθρα...