Μέχρι 1η Αυγούστου όλοι οι δήμοι στο Ε.ΣΥ.Π.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Tools

grafeio ypalliloi

Εγκύκλιο έστειλε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χαράλαμπος Τσαβδάρης σχετικα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Ενεργοποίησης του ΕΣΥΠ Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών (ΦΕΚ 545/5-3-2014) όπου αναφέρεται ότι:

Στο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΣΥΠ δημιουργείται Μητρώο Φορέων στο οποίο καταχωρίζονται με δική τους μέριμνα, υποχρεωτικά, όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (άρθρο 1Β ν. 2362/1995 όπως ισχύει), εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών από την έναρξη λειτουργίας του Συστήματος (άρθρο 38 παρ. 2 ν. 3979/2011)
 δηλαδή μέχρι την 1η Αυγούστου 2014. 

Όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ορίζουν, άμεσα δύο υπαλλήλους τους, προκειμένου να πιστοποιηθούν ως χρήστες στο ΕΣΥΠ και έχουν (οι φορείς) την ευθύνη της παρεχόμενης εξουσιοδότησης χρήσης του συστήματος. Προς τούτο ο οικονομικά υπεύθυνος κάθε φορέα εισάγει στο σύστημα τα στοιχεία του φορέα και τα στοιχεία των υπό-πιστοποίηση χρηστών - υπαλλήλων του, τα οποία περιλαμβάνουν τον ΑΦΜ, το Επώνυμο, το Όνομα, τη θέση, το e-mail αυτών, την ταχυδρομική διεύθυνση της Υπηρεσίας και το υπηρεσιακό τους τηλέφωνο.


Τόσο οι Φορείς όσο και όλοι οι υπό εξουσιοδότηση υπάλληλοι τους που θα είναι χρήστες του ΕΣΥΠ και δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί στο TAXISNET, θα πρέπει να πιστοποιηθούν άμεσα.

Καθένας από τους Φορείς και εφόσον είναι πιστοποιημένος χρήστης των υπηρεσιών του TAXISNET αιτείται εγγράφως στη ΓΓΠΣ την καταχώρησή του στο ΕΣΥΠ. 


Αφού εκχωρηθούν οι κατάλληλες προσβάσεις (αμέσως μετά την λήψη του σχετικού έγγραφου αιτήματος από τη ΓΓΠΣ) ο οικονομικά υπεύθυνος του κάθε Φορέα μπορεί να μεταβεί στην ιστοσελίδα του ΕΣΥΠ
(http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/DimosiaDioikisi/esyp.html) και να εισάγει τα διαπιστευτήρια TAXISNET του Φορέα προκειμένου στη συνέχεια να εξουσιοδοτήσει τους υπαλλήλους που θα κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΣΥΠ.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση σχετικά τα παραπάνω μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή μέσω τηλεφώνου (210-4802161 και 210-4802155). Η δυνατότητα πρόσβασης των εξουσιοδοτημένων χρηστών στην εφαρμογή θα ανακοινωθεί με νέα οδηγία της ΓΓΠΣ.