Χρέη προς δήμους που αγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ εξετάζει να μεταφέρει για είσπραξη από την εφορία η κυβέρνηση. Το ρόλο του «εισπράκτορα» για λογαριασμό των δήμων θα αναλάβει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ) με βάση όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). 

Λύση σε μια σειρά από θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δεσμεύτηκε ότι θα δώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Η Περιφέρεια Αττικής και το Π.Τ.Α.Α. (Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής) στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020») πραγματοποιούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο (webinar) με θέμα «Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων» (έναρξη 19:00).

Με τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο νομοσχέδιο «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων «πρόγραμμα Κυψέλη» για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών σε βρεφικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς – Διατάξεις για την προώθηση της αναδοχής και της υιοθεσίας – προσωπικός βοηθός για άτομα με αναπηρία και άλλες διατάξεις δίνεται το δικαίωμα και στους δήμους να ιδρύουν Κέντρα Αποκατάστασης.

Στις 818 θα φτάσουν οι προσλήψεις στους δήμους το 2022, όπως είπε μιλώντας στο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ η γενική γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη. 

Δικαστική δικαίωση για πολίτη του Βόλου, που έπεσε θέμα επίθεσης αδέσποτου σκύλου, ο οποίος θα αποζημιωθεί από τον Δήμο Βόλου με ποσό 1.519,07 €.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών σε επικοινωνία τους με την aftodioikisi.gr, μετά το σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας με βάση την ανακοίνωση της ΠΟΠ-ΟΤΑ, τόνιζαν ότι εκ παραδρομής ειπώθηκε ότι οι θέσεις για την πολυαναμενόμενη προκήρυξη για τους ΟΤΑ, είναι 1.800. Πρόσθεταν, δε, ότι ο ακριβής αριθμός θέσεων που έχουν εγκριθεί είναι 1.593.

Περισσότερα Άρθρα...