Κυρ. Μητσοτάκης για Αλ. Τσίπρα: Όχι άλλο κάρβουνο - Δείχνει πως δεν διδάχθηκε από το «μαύρο» των πολιτών - Εκλογές στο τέλος της 4ετίας

Ελλάδα
Tools

«Χθες ο κ. Τσίπρας οργάνωσε στο Φάληρο μια φιέστα, που θύμισε πανάκριβη διαφήμιση, χωρίς όμως προϊόν να προσφέρει. Η τηλεσκηνοθεσία, κάμερες από γερανούς, τα συνοδευτικά βίντεο, οι μεθοδικά μοιρασμένοι οπαδοί δεν μπόρεσαν να κρύψουν την πολιτική γύμνια του ομιλητή. Χωρίς γραβάτα, χωρίς επιχειρήματα, καμία σοβαρή κριτική, καμία συγκεκριμένη θέση, καμία θετική πρόταση» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΝΔ, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

‘Ύστερα από επτά μήνες στην αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας, φαίνεται να μην διδάχθηκε ούτε από το «μαύρο» των πολιτών, ούτε όμως από το πολύχρωμο των καιρών. Κοιτά πίσω. Είναι πολύ πίσω. Στόχος του πλέον είναι να επικρατήσει η δική του γραμμή στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Το σκηνικό ήταν όντως πολύ εντυπωσιακό. Ο πρωταγωνιστής όμως απέτυχε.

mitsot orkomosia

Παρουσίασε μια εικόνα της χώρας που μόνο εκείνος βλέπει μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς του γυάλινου κόσμου του. Απέδειξε ότι ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα από ότι συμβαίνει στην οικονομία. Για να απολογηθεί στα εθνικά, κατέφυγε στα λόγια των Τούρκων. Και ενώ υποδύεται τον οικολόγο κατέληξε να υπερασπίζεται τον λιγνίτη και την ρύπανση. Όχι άλλο κάρβουνο θα μπορούσε να του απαντήσει κανείς. Εμείς προτιμήσαμε να του απαντήσουμε παρουσιάζοντας απλώς τι έκανε η δική του κυβέρνηση και τι πέτυχε η δική μας μέσα σε επτά μήνες» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Μέσα σε επτά μήνες ψηφίστηκαν 50 σημαντικά νομοσχέδια, που καλούμαστε τώρα να κάνουμε πράξη, αποδεικνύοντας πως δεν είμαστε μόνο γρήγοροι και έτοιμοι στη νομοθέτηση αλλά και αποφασιστικοί στην υλοποίηση. Ψηφίσαμε ένα νέο λειτουργικό Σύνταγμα, όπως και ένα νέο πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα. Ενώ ύστερα από δεκαετίες δόθηκε δικαίωμα ψήφους στους Έλληνες στο εξωτερικό από τον μόνιμο τόπο διαμονής» υπογράμμισε.

«Εκλογές στο τέλος της τετραετίας»

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τέλος στη σεναριολογία περί πρόωρων εκλογών. «Μέσα σε επτά μήνες η χώρα πέτυχε όσα δεν μπορούσαν να συμβούν εννέα χρόνια. Η κυβέρνηση έδειξε ότι θέλει και μπορεί να βάλει την Ελλάδα μπροστά. Κάποιοι φαίνεται να επενδύουν στις επιτυχίες μας και θέλουν γρήγορες εκλογές, επειδή απολαμβάνουμε ευρείας στήριξης από τους πολίτες και για να τελειώνουμε με τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Κάνουν μεγάλο λάθος.

Είμαστε ισχυροί και θα γίνουμε ισχυρότεροι. Πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας και η εφαρμογή του θα πείσει ακόμη περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε να κυβερνήσουμε ξανά. Αλλά αυτό θα γίνει στο τέλος της τετραετίας, γιατί δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε τακτικισμούς. Μας εξέλεξαν για να φέρουμε αποτέλεσμα και θα φέρουμε. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να περιμένει πολύ μέχρι να ηττηθεί ξανά. Δεν είμαστε εδώ για να αποστρατεύουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά τα προβλήματα της χώρας», διεμήνυσε.