48ωρη απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ αυτήν την εβδομάδα. Αναλυτικά

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Tools

poe grafeia

Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στους δήμους με την ΠΟΕ – ΟΤΑ να αποφασίζει 48ωρη απεργία αυτήν την εβδομάδα, αντιδρώντας σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (άρθρο 179) που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων.

Για την τρεχουσα εβδομάδα αποφασίστηκε:

– Τη Δευτέρα γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους. Την ημέρα αυτή τα γκαράζ των δήμων θα παραμείνουν κλειστά.

– Την Τρίτη και την Τετάρτη 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, ενώ με αποφάσεις των Δ.Σ. των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του δήμου.

Την Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

– Την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Eκκληση Δήμων προς τους πολίτες

Η συνεργασία των πολιτών ζητείται από τις Δημοτικές Αρχές να μην βγάζουν σκουπίδια στους δρόμους για όσο διαρκέσουν οι κινητοποιήσεις, οι οποίες θα είναι ακόμη πιο δυναμικές τις επόμενες ημέρες και ουσιαστικά για τρεις ημέρες (Τρίτη 22 – Πέμπτη 24 Οκτωβρίου) θα διεξάγεται από μερικώς έως καθόλου η αποκομιδή.