mitropolitis glyfadas paylos

Εκοιμήθη τα ξημερώματα της 19ης  Φεβρουαρίου 2019 σε ηλικία 76 ετών ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος.

Ο κατά κόσμον Ευστράτιος Σπ. Τσαούσογλου γεννήθηκε το 1943 στην Ερμούπολη της Σύρου, καταγόμενος από πατρός εκ Σμύρνης.

Ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών (εισήγηση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος) στην Ποιμαντική- Κοινωνιολογία και Ψυχολογία για νέους. Είναι γνώστης της αγγλικής γλώσσας. Υπήρξε υπότροφος του Ελληνικού Κράτους στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Βιομηχανίας “Γιώτης”.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1966 και πρεσβύτερος το 1969. Στις 11 Οκτωβρίου 2002, εξελέγη από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μητροπολίτης Γλυφάδας, χειροτονήθηκε στις 14 του ίδιου μηνός και ενθρονίσθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2002.

Ανακοίνωση του Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παύλου.

Ο δήμαρχος της Πόλης, Γιάννης Κωνσταντάτος. και η διοίκηση εκφράζει τα Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Θα θυμόμαστε πάντα το έργο και τις προσπάθειές του και ευχόμαστε να είναι αιώνια η μνήμη του".

paidiki xara glyfad

Ο 52χρονος επιδειξίας πιάστηκε επ' αυτοφώρω να αυνανίζεται κρυμμένος σε περίφραξη παιδικής χαράς.

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γλυφάδα η σύλληψη ενός 52χρονου άντρα ο οποίος πιάστηκε επ' αυτοφώρω να αυνανίζεται κρυμμένος σε περίφραξη παιδικής χαράς.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη του επιδειξία σημειώθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (09/02). Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής, που πραγματοποιούσαν περιπολία, εντόπισαν στην οδό Διαδόχου Παύλου στο ύψος της 3ης μαρίνας Γλυφάδας δίπλα σε παιδική χαρά, σταθμευμένο ένα περίεργο όχημα.

Όταν πλησίασαν το όχημα για να το ελέγξουν, διαπίστωσαν έκπληκτοι πως ο οδηγός που βρισκόταν μεταξύ του αυτοκινήτου και της περίφραξης παιδικής χαράς κρυμμένος πίσω από τους θάμνους, αυνανιζόταν.

Στην προσπάθεια τους να πλησιάσουν, ο 52χρονος από τα Μελίσσια, πήγε να το βάλει στα πόδια και μάλιστα με ξεκούμπωτο το παντελόνι όμως δεν τα κατάφερε.

Οι αστυνομικοί τον κυνήγησαν, τον ακινητοποίησαν και αφού του πέρασαν χειροπέδες τον οδήγησαν στο τμήμα.

Αυτό που προσπαθούν να εξακριβώσει η Αστυνομία είναι αν αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο 52χρονος επισκεπτόταν παιδική χαρά και πραγματοποιούσε μια τέτοια πράξη ή αν έχει καταγεγραμμένο αντίστοιχο παρελθόν.

aixoni

Μια μεγάλη παρέμβαση που θα αλλάξει μια ολόκληρη γειτονιά στη Γλυφάδα, στην περιοχή της Αιξωνής, υλοποιεί ο Δήμος Γλυφάδας.

Με σχέδιο του Δήμου Γλυφάδας και χρηματοδότηση του Δήμου και του Πράσινου Ταμείου, σε μια μεγάλη αστική περιοχή στην Αιξωνή (Σερρών, Ιεράπετρας, Δαβάκη, Σαλαμίνος) θα γίνει ολιστική ανάπλαση, ώστε να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, ποιοτικός χώρος περιπάτου και αναψυχής, υψηλής αισθητικής, με έντονο πράσινο και βιοκλιματικά υλικά.

Θα αναβαθμιστούν ο φωτισμός, οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και οι κοινόχρηστοι χώροι, θα τοποθετηθούν καθιστικά, θα φυτευτούν νέα δέντρα, θα υπάρξει η κατάλληλη πλακόστρωση σε ένα κομμάτι, ενώ θα ληφθεί κάθε ειδική πρόνοια για τα ΑΜΕΑ.

Μαζί με το έργο αυτό, ο Δήμος Γλυφάδας θα συνεχίσει τις μελέτες και τις παρεμβάσεις για να συνδέσει τελικά το κομμάτι αυτό με την άλλη άκρη της πόλης στην Αγίου Νεκταρίου και να δημιουργήσει για πρώτη φορά περιμετρικά του Υμηττού έναν ενιαίο χώρου περιπάτου και ποδηλάτου.

«Μετά από συστηματική και μεθοδική δουλειά από τη δημοτική μας αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου μας, πετύχαμε τη συγχρηματοδότηση και την ένταξη στο Πράσινο Ταμείο ενός σπουδαίου έργου για μια μεγάλη ανάπλαση! Ήδη είμαστε στη διαδικασία δημοπράτησης του έργου, που θα μεταμορφώσει την περιοχή και θα δημιουργήσει στους πρόποδες του Υμηττού έναν από τους πιο ωραίους περιπάτους σε όλη την Αττική.

Ένα ακόμα σπουδαίο βήμα για τη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε όλη τη Γλυφάδα μας», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Το έργο αυτό έχει ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», στον άξονα προτεραιότητας «Αστική Αναζωογόνηση».

epoli

thalam glyf fotia

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε δύο θαλαμηγούς, στη Δ μαρίνα Γλυφάδας.

Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής και ένα πλοιάριο, που κατέσβησαν τη φωτιά.

Το ένα από τα δύο σκάφη καταστράφηκε ολοσχερώς, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ενώ αμφότερα θα απομακρυνθούν από το σημείο εντός της ημέρας.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 

Ένας από τους πιο καταξιωμένους βιομηχάνους στον κλάδο της συσκευασίας και κυτιοποιίας με έντονη φιλανθρωπική δράση, όταν ο 74χρονος οδηγός της ασημί Mercedes που βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με άλλα δύο άτομα στο φοβερό τροχαίο που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στην παραλιακή λεωφόρο, στο ύψος της Γλυφάδας.

Ο Σ.Κ. ηγείτο μιας δυναμικής εταιρίας που κατασκευάζει συσκευασίες για αμέτρητα προϊόντα στις τρεις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της σε Κορωπί, Ταύρο και Μοσχάτο, και μετρά σχεδίον έναν αιώνα ιστορίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Espresso».

Το βράδυ του Σαββάτου η εταιρία και οι περίπου 125 εργαζόμενοι έκοβαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα σε κέντρο της Γλυφάδας σε εύθυμο κλίμα. Ο 74χρονος με τη σύζυγό του μοίραζαν ευχές σε έναν προς έναν τους εργαζόμενους και όλοι ευελπιστούσαν το νέο έτος να είναι ακόμα καλύτερο από το προηγούμενο.

Μετά την εκδήλωση ο 74χρονος μαζί με τη σύζυγό του και την οικιακή βοηθό τους επιβιβάστηκαν στη Mercedes με προορισμό το σπίτι τους στον Άλιμο. Στο ύψος των Αστεριών, άγνωστο για ποιο λόγο, το όχημα συγκρούστηκε με δίκυκλο, το παρέσυρε μαζί με τον οδηγό του για περίπου 100 μέτρα και προσέκρουσε στον βράχο με την επιγραφή «ΓΛΥΦΑΔΑ» που βρίσκεται στη διαχωριστική νησίδα.

Ο οδηγός του δικύκλου κυριολεκτικά διαμελίστηκε, η οικιακή βοηθός σκοτώθηκε ακαριαία και ο επιχειρηματίας κατέληξε την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», ενώ η σύζυγός του νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη.

Το ζευγάρι έχει δύο κόρες που επίσης εργάζονται στην επιχείρηση.

Φοβερό πολύνεκρο τροχαίο στη Γλυφάδα – Αίματα και λαμαρίνες στην άσφαλτο

GLyF math EU

Με δύο σχολεία, το 3ο ΓΕΛ και το 6ο ΓΕΛ συμμετείχε η Γλυφάδα στο πρόγραμμα «Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που απευθύνεται σε σχολεία ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, συνεχάρη τα δύο Λύκεια της πόλης για τη δράση τους και προέτρεψε και τα υπόλοιπα σχολεία της Γλυφάδας να συμμετέχουν ενεργά στο ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα και να γνωρίσουν τους δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέσω των διαφόρων δράσεων, τα σχολεία - τα οποία συμμετέχουν σε εθελοντική βάση - έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις αξίες και στόχους της, καθώς και να μάθουν για το ρόλο, τις αρμοδιότητες και τη δομή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η ομάδα των συμμετεχόντων μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Γλυφάδας επισκέφθηκε τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και ενημερώθηκε για τα θεσμικά όργανα και τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Το 6ο Γενικό Λύκειο Γλυφάδας, που συμμετέχει στο πρόγραμμα για τρίτη συνεχή χρονιά, βραβεύτηκε μετά την πραγματοποίηση εξαιρετικών δράσεων ως ένα από τα πέντε καλύτερα σχολεία της Ελλάδας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Αυτή τη χρονιά συμμετείχαν οι καθηγητές-συντονιστές (senior ambassadors): Μαρκίδου Αικατερίνη, Δούκα Ιωάννα, Μαντούκου Φραντζέσκα, Παπαγιάννης Νικόλαος, Αγαπητού Μαρία, Κωνσταντινίδης Λεωνίδας και οι μαθητές Πολυκράτη Αγγελική και Μπαρκά Θεώνη από την Α΄ Τάξη, Κοϊδη Λυδία και Λεονταρίδης Νικόλαος από τη Β΄ Τάξη και Κωνσταντάκου Ιωάννα και Ζησίμου Άρτεμις από τη Γ΄ Τάξη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα για το Βραβείο Ζαχάρωφ 2018 για την ελευθερία της σκέψης, το σχολείο βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε καθηγητές και μαθητές, καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα παιδιά των σχολείων μας να κατανοήσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ως Ευρωπαίοι πολίτες, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση τους για τις αξίες της ευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά και την πολιτική διακυβέρνηση της Ευρώπης», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Γλυφάδας, Ορέστης Τσάγκλας.

astunomikoi2018

Στη σύλληψη μιας εφοριακού της ΔΟΥ Γλυφάδας προχώρησε η αστυνομία το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του star.gr, η εφοριακός συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά από μήνυση πολίτη για ρατσιστική εξύβριση.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Γ. Κ., κάτοικος Βάρης και με καταγωγή από την Αλβανία, επισκέφτηκε χθες την εφορία Γλυφάδας για μία δήλωση φόρου κληρονομιάς.

Όπως καταγγέλλει, στη μήνυση που υπέβαλε χθες το απόγευμα, η εφοριακός ήταν πολύ δύστροπη απέναντι της, ενώ μετά από κάποια ερωτήματα που υπέβαλε, δέχθηκε από την υπάλληλο επίθεση για την καταγωγή της.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, η εφοριακός της είπε με προσβλητικό ύφος πως «είστε βρωμιάρηδες, κουτσομπόληδες και καχύποπτοι εσείς οι Αλβανοί». Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση, με την καταγγέλλουσα να αποχωρεί, αφού ενημέρωσε –όπως καταγγέλλει– και τον διευθυντή της ΔΟΥ για την επίθεση που δέχθηκε.

Μετά τη μήνυση της κυρίας Γ. K., η αστυνομία έκανε «έφοδο» σήμερα το πρωί στην εφορία της Γλυφάδας και –μέσα σε κλίμα μικροέντασης- συνέλαβε την υπάλληλο, η οποία θα περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Περισσότερα Άρθρα...