dimarx dafnis

Στόχος αγνώστων ατόμων έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής το δημαρχείο Δάφνης και τα ΕΛΤΑ της περιοχής, που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Κανάρη και Έλλης.

Ειδικότερα, στις 04:15, οι δράστες έριξαν δύο γκαζάκια στο δημαρχείο και τρία στα ΕΛΤΑ, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα δύο κτίρια.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

kados

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 73χρονου άστεγου, η σορός του οποίου βρέθηκε την 12-1-2017 σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του προκλήθηκε από στραγγαλισμό.

Όπως εξακριβώθηκε από την ενδελεχή έρευνα και την συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας 59χρονος.

Όπως διαπιστώθηκε, το θύμα που ήταν άστεγος "φιλοξενήθηκε" από τον δράστη, που επίσης είναι άστεγος, σε εγκαταλελειμμένο οίκημα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου που χρησιμοποιούσε ως κατάλυμα.

Μετά από παραμονή 4-5 ημερών, ο 59χρονος στραγγάλισε το θύμα του.

Ακολούθως απέκρυψε τη σορό του θύματος στο εσωτερικό του καταλύματος και το βράδυ της 11-1-2017 τη μετέφερε και την απόθεσε σε κοντινό κάδο απορριμμάτων, όπου την επομένη (12-1-2017) βρέθηκε.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, αιτία των πράξεών του ήταν η εριστική και υβριστική συμπεριφορά του θύματος προς τον ίδιο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εκδόθηκε από τον κ. Ανακριτή ένταλμα δυνάμει του οποίου την 24-1-2017 συνελήφθη.

panagoulis alekos

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαϊου θα πραγματοποιηθούν τα Παναγούλεια 2015 στον Δήμο Αγίου Δημητρίου.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ήδη βγει με την έναρξη να γίνεται το Σάββατο στις 20:00 με το Πολιτικό Μνημόσυνο στο μνημείο.

Την Κυριακή μετά το βράδυ ο Κώστας Μακεδόνας και η Γιώτα Νέγκα θα δώσουν συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Διαβάστε επίσης:

podilato parko agogis

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν στο Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής οι «Ποδηλατογιορτές», μια διοργάνωση της ομάδας ποδηλατιστών του Δήμου Bike Fantasy, της Ποδηλατικής Κοινότητας Αττικής και του Δήμου Αγ. Δημητρίου.

Φέτος όμως αυτός ο θεσμός συνδιάστηκε με την πρωτοβουλία που ανέλαβε ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα να εγκαινιάσει μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων και σεμιναρίων για παιδιά με απώτερο σκοπό την ενημέρωσή τους πάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας, σωστής χρήσης του ποδηλάτου και σωστής συμπεριφοράς κατά την κίνηση στο δρόμο.

Στόχος είναι να ενθαρρυνθούν έτσι στην ένταξη του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις των παιδιών με τον πιο ασφαλή και ξεκούραστο τρόπο.

Ετσι το πρώτο από αυτά τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αγίου Δημητρίου, 

Η πρόσκληση απευθύνθηκε προς όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης, μέσω των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. 

Παρά τον βροχερό καιρό του Σαββατοκύριακου 21-22 Μαρτίου, συμμετείχαν με καταπληκτικό ενθουσιασμό περισσότεροι από 250 μικροί ποδηλατιστές.

Ετσι οι Ποδηλατογιορτές, εκτός από διασκεδαστικό χαρακτήρα απέκτησαν κυρίως εκπαιδευτικό στόχο, αφού οι μικροί ποδηλάτες έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα βασικότερα και σημαντικότερα σημεία ποδηλατικής και γενικότερα κυκλοφοριακής αγωγής, από έμπειρους εθελοντές εκπαιδευτές και ποδηλάτες.

Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά έλαβαν από ένα αναμνηστικό καπελάκι του Δήμου, αλλά και ένα μίνι εγχειρίδιο με τις πιο σημαντικές… Ποδηλατοσυμβουλές. Που μπορείτε να βρείτε εδώ.
http://dad.gr/images/documents/periballon/podhlatosymboyles.pdf

xeiropaides
Η ανθρωποκτονία σε βάρος ενός 83χρονου άντρα, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στις 12 Μαΐου 2010 στο διαμέρισμα όπου διέμενε, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Δράστες της ανθρωποκτονίας είναι ένας 23χρονος από το Πακιστάν, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας του 4ου Ανακριτικού Τμήματος Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς και 32χρονος επίσης από το Πακιστάν που αναζητείται.

Η συγκεκριμένη υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες ειδικής ομάδας, που συστάθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με στόχο την επανεξέταση ανεξιχνίαστων υποθέσεων μέσω συνδυαστικής αξιολόγησης παλαιών και νέων στοιχείων και χρήσης εξειδικευμένων μεθόδων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Μετά από αναζητήσεις σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Λειβαδιάς, εντοπίστηκε ο 23χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας χθες το μεσημέρι στην Αλίαρτο Βοιωτίας και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου δράστη συνεχίζονται

dimarxeio400

Με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Αγίου Δημητρίου ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου να αποφασίσει έτσι ώστε να μην κατευθυνθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως ορίζεται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε η Κυβέρνηση, κάνοντας λόγω  για απόφαση που καταργεί το Αυτοδιοίκητο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η οποία θα δημιουργήσει ασφυξία στο Δήμο. 

Η απόφαση του του Συλλόγου Υπαλλήλων  

Η Κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ μεταφέρει υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος με αναδρομική ισχύ από τις 17 Μαρτίου, ικανοποιώντας με το τρόπο αυτό τις απαιτήσεις της Ε.Ε και ΔΝΤ για «κεντρική διαχείριση των χρημάτων» για να είναι εξασφαλισμένη η αποπληρωμή των τοκογλυφικών δόσεων του δημόσιου χρέους.

Πριν λίγες μέρες πληρώθηκαν κανονικά οι Δόσεις σε Δ.Ν.Τ. και Ε.Κ.Τ. καθώς επίσης και 500 εκατομμύρια εύρω σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Ξέχασε πολύ γρήγορα η κυβέρνηση τις προεκλογικές εξαγγελίες και με την ίδια πρακτική, πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, ουσιαστικά παίρνει τα λεφτά των Δημοτών και των Εργαζομένων για να τα μετατρέψει σε ρέπος του ελληνικού δημοσίου, αντί σε παροχές και έργα για το λαό.

Η Κυβέρνηση με την πράξη αυτή ουσιαστικά παίρνει, με πραξικοπηματικό τρόπο, αναγκαστικό δάνειο από Δήμους και Ν.Π.Δ.Δ. , για να πληρώσει τους δανειστές, τους τοκογλύφους όπως τους αποκαλούσαν προεκλογικά.

Καταργεί το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ των ΟΤΑ και οδηγεί την ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ σε οικονομική κατάρρευση και ασφυξία. 

Η επιλογή αυτη θα οδηγήσει στη μη καταβολή μισθών και συντάξεων, σε ελείψεις βασικών αγαθών κυρίως για τη διατροφή των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς σε αναστολή εν γένει λειτουργιών όλων των κοινωνικών δομών που σήμερα εξυπηρετούν χιλιάδες λαού ευρισκόμενου σε ανάγκη.

Με το τρόπο αυτή βγαίνουν λάδι όλες οι προηγούμενες «μνημονιακές» κυβερνήσεις που οδήγησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των πανεπιστημίων, των νοσοκομείων σε ομόλογα και ρέπος, και που κατόπιν «κούρεψαν» μέσω το ΡSI 13 δις.

Για άλλη μια φορά η Τοπική Αυτοδιοίκηση πληρώνει το μάρμαρο των μνημονιακών πολιτικών που συνεχίζονται κανονικά.

Οι πολιτικές μείωσης Μισθών, Συντάξεων, Απολύσεων, μειωμένης Χρηματοδότησης και πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για την αποπληρωμή τον ΧΡΕΟΥΣ είναι πολιτικές ξεκάθαρα μνημονιακές και θα μας βρουν όλους Δημότες, Εργαζόμενους, Αιρετούς ενωμένους μπροστά τους.

Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Δημητρίου
1. Να πάρει απόφαση ώστε να μην εφαρμοστεί ο Νόμος στη Πράξη και να μην κατατεθεί ούτε ένα εύρώ από το Δήμο ή ΝΠΔΔ για την εξυπηρέτηση τον Χρέους.

2. Να ζητήσει πίσω όλα όσα παρακρατήθηκαν, όλα όσα μας χρωστάνε και όλα όσα δικαιούμαστε, ζητώντας τη Διαγραφή τον Χρέους εδώ και τώρα.

3. Να αναλάβει πρωτοβουλίες στα θεσμικά όργανα ΠΕΔΑ και ΚΕΔΕ για κλιμάκωση των αντιδράσεων μη αποκλειομένης αυτή του κλεισίματος των Δήμων ή άλλων δυναμικών ενεργειών.
 
4. Τα μέτρα πλήτουν καίρια το λαό και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει κινητοποίηση και των Δημοτών με ανακοινώσεις και πανό σε όλο το Δήμο.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Ο Γ. Γραμματέας

Χριστόπουλος Ευστάθιος Ο Πρόεδρος

Ενθυμίου Χριστόδουλος

at dafnismolotof

Επίθεση με μολότοφ από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου δέχθηκε το βράδυ του Σαββάτου το Αστυνομικο Τμήμα Δάφνης, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε τρία υπηρεσιακά οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα που πραγματοποίησε την επίθεση αποτελούταν από περίπου 15 άτομα με κουκούλες.

Κατά την επίθεση δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 12 προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή. 

Περισσότερα Άρθρα...